Jump to content

Scheren in het ziekenhuis?


Johan

Recommended Posts

Binnenkort moet ik twee tot drie dagen in het ziekenhuis bivakkeren, omdat ze me na een operatie wat langer in de gaten willen houden. Nou heb ik niet meer in het ziekenhuis geslapen sinds ik een jaar of tien was. Maar zou ik me daar fatsoenlijk kunnen natscheren? Of moet ik maar voor één keer een stoppelbaard accepteren? Niet echt een onderwerp dat bij me opkwam bij de opnamevoorbereiding, maar er zijn hier vast wel scheerders met ervaring ;)

Link to comment
Share on other sites

Heb de afgelopen jaren een aantal opnames gehad en daar toen geschoren met open scheermes, de verpleegsters hadden het er blijkbaar op de dienst over gehad want nadat de eerste het had gezien kwam er steeds meer volk 's morgens kijken als ik aan het scheren was, nou ja geen bezwaar tegen wat vrouwelijke aandacht. Ze vonden me ook zo lekker ruiken :-) Kan me voorstellen dat dit even een moment van verademing was voor hun tussen alle p*s en k*k toestanden door.

 

De laatste paar keer gebruikte ik een krabber met een synthetische borstel (zeer snel droog) en wat lekkere zeepjes. Ik plaatste alles wel na gebruik in mijn kast in plaats van in de badkamer laten staan.

 

Alvast het beste voor de komende ingreep toegewenst!

Link to comment
Share on other sites

Natuurlijk kan scheren in het ziekenhuis. Ligt er natuurlijk even aan op wat voor afdeling/kamer je ligt, maar meestal deel je gewoon een badkamer, voorzien van douche, wasbak en spiegel. Het is in ziekenhuizen heus zo slecht niet meer geregeld tegenwoordig hoor, neem dat maar van mij aan, werk er zelf ;)

 

Edit: Als je bed gebonden bent is het misschien wat lastiger, of je moet een heel vaardige (en leuke) verpleegster zoeken..

Link to comment
Share on other sites

Ook wanneer je in bed moet blijven kun je je nog prima met een krabber of open mes scheren. Kom heet water op de klep van het bedkastje, eventueel een spiegeltje er schuin tegenaan gezet, een aantal handdoeken bij de hand en scheren maar. Bij gebrek aan een klein spiegeltje (die dingen verdwenen spontaan :? ) heb ik ook wel een paar keer de grote spiegel uit een van de badkamers gelicht en op de voeteneind van het bed gezet :lol: Alles voor een tevreden klant nietwaar? Hulp van een mooie verpleegkundige krijg je alleen als ze een elektriek masjien mogen hanteren. Mijn vrouwelijke collega"s leken wel allergisch voor krabbers. Laat staan dat ze een open mes moeten hanteren. Scheren met een (wegwerp)krabber leren ze volgens mij tegenwoordig ook niet meer. Al het ontharen gaat met de tondeuze.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Voor wie nog nooit met een open mes geschoren heeft is er natuurlijk geen veiligere plek dan IN het ziekenhuis, mocht het echt fout gaan dan roep je gewoon de dokter of hij even langs wil komen met naald en draad.... :D

Link to comment
Share on other sites

Ik heb inmiddels een intakegesprek gehad, en ik laat wel een paar dagen een snor staan als ik dat allemaal zo hoor :P

 

Maar aangezien ik alweer met een volledig verstopte bijholte zit, mag wat mij betreft die operatie al wel morgen komen!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

De laatste keer in 't ziekenhuis (eind juni) had ik een bus scheerschuim en een Hema systeemkrabbertje

meegebracht om 't de zustertjes wat makkelijker te maken ...

Desondanks zag de dienstdoende zuster (ze was wel best lief hoor ..) kans me een paar fikse krassen op 't gelaat

te bezorgen.

Mijn advies als je aan bed gebonden (slangen, infusen, katheters) in 't ziekenhuis bent: laten staan die baard .... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ik zou voor twee dagen die scheerspullen niet eens mee nemen als ik jou was. de eerste dag ben je waarschijnlijk zo ziek als een hond van de narcose en de tweede dan mag je al bijna naar huis ........................ lekker belangrijk die stoppels ??? Gewoon laten staan en herstellen van een operatie zou ik zeggen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.