Jump to content

Scheercursus.be online


karlimariner

Recommended Posts

Hallo,

 

Robert Chevalier (De messenwinkel, Antwerpen) en ikzelf hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een scheercursus. Enfin, het zit zo. In de kelder van de messenwinkel worden al jaren cursus gegeven voor mannen die zich willen scheren met het klassiek open scheermes.

Met al die ervaring was er al langer een bundel met tekst en beeldmateriaal ontwikkeld. Dat hebben we nu verfijnd en online gezet; Stap voor stap. Je kan het resultaat bewonderen op http://www.scheercursus.be. Met korte filmpjes, geschiedenis, anekdotes...

 

Karl

 

ps. We hebben al iemand ontmoet die zichzelf heeft leren scheren met alleen maar de site als hulpmiddel? Maar geef gerust commentaar als we dingen kunnen verbeteren! De komende maanden beginnen we aan een gelijkaardige site voor de Safety Razor!

Link to comment
Share on other sites

Kan niet anders zeggen dan chapau! :shock::D

 

Site is erg netjes en duidelijk!

 

Ook om feit dat je als ondernemer een gratis alternatief (min of meer) biedt voor een dienst die je zelf betaald aanbied.

Link to comment
Share on other sites

Heel mooi, daar zullen veel mensen wat aan hebben!!!

Ik ben het niet helemaal eens met de methode om alles met de rechterhand te doen, het is even heel erg wennen om beide handen te gebruiken maar dan heeft men er erg veel profijt van omdat de linkerkant heel lastig met de rechterhand te scheren is en andersom, dit geld vooral voor het naar beneden scheren, bij omhoog scheren gebruik ik zelf juist de tegengestelde hand.

Ook de methode om het mes te onderhouden met een spanriem met pasta ben ik geen groot voorstander van, als het mes aan scherpte verliest gaat het bij mij liever direct op de meest fijne steen zoals een Coticule of Japanse natuursteen, daarna stroppen op canvas en leer en het kan er weer heel lang tegen. Dit laatste is echter een kwestie van voorkeur, ik wil niet zeggen dat een spanriem met pasta niet werkt maar ik heb een tijdje pasta gebruikt en vond het een smerig goedje en het resultaat (voor mij) eens stuk minder.

Ik geef dus de voorkeur aan het aanscherpen op stenen maar dat is voor een beginner wel weer iets extra om te leren, eenmaal geleerd is dit wel een vaardigheid waar men levenslang profijt van gaat hebben.

Link to comment
Share on other sites

Ziet er prachtig uit! Goede informatie, geen zweverig gezwets maar to-the-point. Misschien ga ooit nog wel eens om naar een open scheermes. De pittige instapprijs van minimaal 150 euro voor een open scheermes met toebehoren is een beetje een drempel (het is wel crisis hè!).

Voorlopig ben ik erg tevreden met een DE. Ik ben benieuwd naar jullie site over de DE.

Link to comment
Share on other sites

ziet er erg mooi uit! ik heb zelf 2 open messen maar moet eerst zorgen dat deze weer gefixt zijn, en een nieuwe riem voor ik er mee verder ga. Maar dan weet ik in ieder geval waar ik het van kan leren! als het niet van je vader of opa komt dan maar via een hele mooi opgebouwde en goed uitleggende site!

Link to comment
Share on other sites

Mooie site inderdaad, ik houd het voorlopig ook bij een DE. Dat gaat vooral om het onderhoud en de attributen die je dan weer extra nodig hebt. Ik ben benieuwd hoe de DE-site er uit gaat zien waar aan gewerkt wordt :)

Link to comment
Share on other sites

Dank voor leuke reacties jongens.

We zijn er ons van bewust dat iedereen in zijn badkamer zijn eigen voorkeur ontwikkelt. Daar willen we ook niet in tussenkomen. Het is alleen maar een opsomming van best practices.

Zelf leg ik mijn mes maar om de 2 jaar op de coticule. Maar inderdaad, dat is voorkeur.

 

Toch 2 anekdotes:

Laatst hadden we een Chinees. Ik kan nog steeds niet vatten hoe die zijn mes vasthield. Ik zou het vergelijken met hoe die jongens een pingpongpallet vasthouden. Zeker niet aan het handvat.

En een nachtbewaker had tijdens enkele nachten de site gedetailleerd bestudeerd en kwam dan trots zijn kunstjes tonen in de winkel. Die man was er helemaal mee weg.

 

Veel scheerplezier!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Afgelopen dagen in de ziekenboeg gezeten en heb alles van de site gelezen. Ziet er keurig uit, leuk en to the point geschreven.

We komen regelmatig in Antwerpen (vanuit Roosendaal niet zo ver) (bios en shoppen) dus zal in het voorjaar zeker een keer langskomen voor m'n eerste straight!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.