Jump to content

Toch maar voorstellen na m'n eerste DE shave


PKRussel

Recommended Posts

Hoi,

 

Op Tweakers wilde ik me aanmelden voor een beginnersset van Diqiu-Long. Echter ging het zo hard dat de Chinese krabbers al op waren. Kreeg toen een pm dat op het nieuwe forum ShavingSociety.nl een inkoopactie werd gehouden.

Dus me aangemeld en meegedaan. Ondertussen probeerde ik het scheren aangenamer te maken met een krabber. Dus een kwast gekocht op eBay van Frank Shaving. Bij de drogist Palmolive scheercreme en aluin gehaald. Mezelf aangeleerd om te preppen, Kyle's prep vind ik erg fijn.

Afgelopen weekend las ik dat er vertraging zit in de levering van de Chinese krabber. Aangezien m'n cartridges bijna op zijn, vond ik het toch zonde om een nieuwe pak te halen. Dus naar ShaveAndMore gegaan en een Edwin Jagger krabber besteld. Uiteraard een giftset gekozen, zodat ik wat nieuwe zeepjes uit kan proberen. De befaamde Prosaro zeep en splash besteld. En een Astra mesje, had hier ook veel goede verhalen over gehoord.

Gisteren kwam m'n bestelling dus binnen.

 

11aesu0.jpg

 

S&M had er 2 samples TOB zeepjes bijgedaan. Heb dus voorlopig voldoende zeep :)

Dus gisteravond maar meteen gaan scheren. Douchen, Kyle's prep. Toch maar m'n vertrouwde Palmolive zeep gebruikt. En met bibberende knieen wezen scheren met de Astra mesjes. Het viel mee, had een bloedbad verwacht. Maar helemaal niks, geen sneetje niks.

Aluin, wow bijna geen tintelingen. De splash gebruikt. Wow wat een verfrissing. Heel anders dan Osage Rub, wat subtieler. Maar tijdens de splash voelde ik nogal veel stoppels. Mmhhh toch verkeerd geschoren, misschien meer rekening houden met de 45 graden hoek.

Vanochtend wilde ik natuurlijk ene herkansing. Dit keer de Proraso zeepje gebruikt. Erg lekker. Weer geschoren, dit keer extra op de hoek lettend.

Verdomme weer een slechte scheerbeurt. Mesje open gedraaid om het mesje zelf te controleren. Dit zag er goed uit. Mmmhhh heb ik het kop er wel goed opgedaan en niet ondersteboven? Nou kop omgedraaid en vastgeschroefd. Ziet er wel beter uit. Mesje rust nu niet direct op het kop.

Tweede pass. Ahhh beter. Het is wat schoner. Met cartridge krijg ik het schoner, maar voor nu ben ik tevrden. Morgen weer een dag.

Link to comment
Share on other sites

Hoewel je hier alweer een maand actief bent: uiteraard welkom!

Had je nou echt de onderkant van de kop verkeerd zitten?

Dat je niet meteen super resultaten haalt is heel gewoon hoor. Het duurt even voordat je de slag te pakken hebt, daarna wil je, als het goed is, niet meer anders :)

Link to comment
Share on other sites

Had je nou echt de onderkant van de kop verkeerd zitten?

 

:oops:

Volgens mij wel. De kartel gedeelte zat de eerste keer niet op het mesje. Daarna ging er wat meer van af. Mesje zit nu ook niet meer direct op het plaatje nu.

Link to comment
Share on other sites

Welkom, al ben je er inderdaad al een tijdje :)

 

Die EJ is sowieso een fijne degelijke krabber, iets heel anders als die Chinese Gillette. Die Chinese Gillette zou je wel kunnen gebruiken om je te scheren als je weinig tijd hebt. Door het lage gewicht kan ik me er veel sneller mee scheren.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.