Jump to content

Ever-Ready 1912


Beun

Recommended Posts

Heren,

 

Ik heb tweemaal een ER 1912 gewonnen. Nu is de één wat zwaarder, het handvat is wat dikker en de scheerhoek staat veel minder 'stijl' dan de andere. Zit hier bij de modellen onderling nog verschil tussen?

 

Het valt mij ook op dat de 'zwaardere' versie niet meer zo nieuw eruit ziet.

 

Zou de ander een neppe kunnen zijn?

image.thumb.jpg.5f979ae66eed262b43670b8d210e5904.jpg

image.thumb.jpg.aaa1ab03d24a3b95179a6b41904df539.jpg

image.thumb.jpg.5746c7bc7af66d9622274e957a317c4a.jpg

Link to comment
Share on other sites

Het zou mij niet verbazen als kop van de linker krabber, 2e foto, ooit door een vorige eigenaar onder handen is genomen. Voor zover ik weet, ik ben geen kenner op SE gebied, hoort de kop er uit te zien zoals de rechter krabber.

Verder is dit type in heel veel variaties over een lange periode geproduceerd, wat het verschil in gewicht zou kunnen verklaren.

Link to comment
Share on other sites

Als je kijkt in deze thread en dan met name de tweede foto in de tweede post dan zie je een engelse en een amerikaanse 1912 naast elkaar vergeleken. De stand van de kop komt zo op het eerste gezicht overeen met wat ik bij jou zie.

Dat de ene er wat minder goed onderhouden uitziet dan de ander is een tamelijk normaal verschijnsel: al naar gelang gebruik en de wijze waarop een vorig eigenaar ermee omging kan zo'n ding best wat hebben meegemaakt.

Link to comment
Share on other sites

Zoals Richard aangaf kan de stand van de kop verschillen evenals de vorm van de kap, die kan langer of korter zijn, meer of minder gebogen en zelfs vlak, met een afgeplat voorste van de kap of rond doorlopend. Daarbij komt dat ze tijdens de productie door je jaren heen op bepaalde momenten veranderingen hebben doorgevoerd maar in de overgangsperiode soms gebruik maakten van resterende onderdelen stock waardoor je dus een heel aantal verschillende 1912's kreeg. Een slecht scherende moet ik echter nog tegenkomen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.