Jump to content

SOTD 7 september - 13 september 2015


cutthroat

Recommended Posts

- Candidius 15/16

- L'Occitane Plisson

- Stirling Soap bonaparte

- Aluin

- Floid vigoroso

- Sanex asb

 

Vandaag de Candidius weer van stal getrokken. Zoals ik gewend ben van deze was ik ook vandaag weer in drie gangen zo glad als een biljartbal. Iets prik van zowel de aluin als de Floid. Afgemaakt met de Sanex asb.

Link to comment
Share on other sites

Schick Krona krabber

Rapira Platinum Lux mesje

Omega Hi-Brush synthetische kwast

TFS Tobacco Verde zeep

Vitos amber aftershave splash

 

De Vitos AS heeft weliswaar geen echte naam op de fles. Maar vanwege de kleur en de geur vind ik "amber" een goede omschrijving.

Link to comment
Share on other sites

Zo te zien was ik niet de enige die een koude klap nodig had vanmorgen. Ik heb de groene Proraso uit de kast getrokken.

 

Veni Vidi Vici 6/8e

Plisson synthetische kwast

Proraso groen preshave, zeep & aftershave.

 

Bbs en wakker!

Link to comment
Share on other sites

Semogue SOC Bristle Cherrywood,

Pascale_Refreshing Menthol,

Gillette Black Beauty Long Handle adjustable,

PolSilver_stainless 12e x,

Pitralon_Classic,

Hema_Sheabutter ASB.

 

Kwast en zeep:

De Pascale_Refreshing Menthol en de Semogue SOC Bristle Cherrywood hadden een verrassing in petto. Volgens de tube zou het verfrissend zijn met menthol. Nou eerst maar opschuimen in mijn kommetje met de varkenskwast. Dat leverde een prima glad schuim, consistentie Bulgaarse yoghurt, met een neutrale frisse geur, zoals aan veel goedkopere scheercrèmes, bv. Arko. Inkwasten, maar geen menthol merkbaar. Echter in de 2e ronde begon er een frisse tinteling te ontstaan en in de 3e ronde was het verfrissender dan de Proraso groen. Nou zijn 20 kronen, dat ik er voor betaalde, ongeveer €0,75 en is dat geen geld voor het product. Nu een uurtje later merk ik nog de frisheid. Mocht je ooit in Tsjechië om zeep zitten te springen is dit een prima aanrader.

Mesje en krabber:

De PolSilver_stainless voor de 12e x gebruikt. Dat is de volgende verrassing, die deze ochtend in petto heeft. Mesje is niet op na 12 x. Had niet verwacht, dat hij deze ochtend zou overleven, maar morgen nog een keer. In de Black Beauty op 8 deed het mesje het nog steeds prima. Nu een uurtje later voelt mijn velletje nog steeds spekglad, dus de combi heeft het goed diep uitgeschoren, en dit keer met minder hoekgevoeligheid, dan gisteren. Blijkbaar kan het mesje meer agressie hebben, dan ik normaal gebruik. Morgen misschien op 9? Resultaat BBS.

Alles overziend weer een prima beurt vanmorgen, afgewerkt met Pitralon classic en de Hema ASB ben ik weer een tevreden mens.

Inmiddels aangekomen bij het Reuzengebergte, gaan we maar een leuke rondrit maken via Polen door de bergen.

Link to comment
Share on other sites

Gem micromatic OC

Gem ptfe

Frank shaving das

Bartex, pre

TrueFitt&Hill sandalwood creme

Tobs sandalwood lotion

Dvh balsem

 

Fijne creme, verder een heerlijke beurt. Alleen jammer dat de tobs lotion iets te sterk is van geur zodat de reuk van de zeep totaal wegvalt.

Link to comment
Share on other sites

sot.png

 

EJ DE89 Knurled

Vorkhod (5)

Ace Shaving silvertip

Arko Cool

Cien ASB

 

Het scheren met de Voskhod gaat nog steeds prima, tijdens de scheerbeurt voelt het niet beter o.i.d. dan de Derby.

Mijn gevoel zegt wel dat het resultaat gladder en strakker is :)

 

Ook was de Arko Cool, na hier iets meer van gebruikt te hebben, meer aanwezig qua geur en verkoelende werking.

Toch een best fijne creme :)

Link to comment
Share on other sites

Nog een rondje zonder preshave om de huidige kwaliteit van C&E te plaatsen.

 

- Arko

- Vulfix #10

- Lord L6

- Captain (8)

- Pitralon Classic

 

Arko blijft een aparte zeep; het is een typisch utilitair product dat je verder geen enkel gevoel van luxe of zelfverwenning geeft behalve dan dat het een bijzonder goede scheerzeep is. In mijn vergelijk (C&E, DRH, Tabac en Arko) is het veruit het goedkoopste product maar moet in werking alleen DRH voor laten gaan en dat niet eens met een hele grote marge. Bij de 8e scheerbeurt met de Captain is wel een derde pass nodig maar ook dat is zonder preshave een prima score. Als ik me met Arko geschoren heb bekruipt me wel eens het gevoel waar ik nou helemaal mee bezig ben als ik mijn blik laat vallen op al die containertjes met aangebroken chiquere zepen waarvan de meeste alleen maar zouden mogen hopen op dezelfde hoogte te kunnen komen. Enfin, prima scheerbeurt en aan de makers van C&E; koop eens een Arko stick en probeer daar eens aan te tippen voor als je weer gaat herformuleren.....

Link to comment
Share on other sites

- Vincent 6/8 near wedge

- L'Occitane Plisson

- TFS zagara gelsomino forte

- Aluin

- Biodermal aftershave gel

 

Vorige keer voelde de Vincent niet meer optimaal scherp. Dus tijd om even bij te werken op de paddle strop: 15x Crox, 15x Feox, 60x black latigo, 60x English bridle. De test op armhaar liet zien dat deze haren op afstand van de huid popten.

 

Het verschil op gezicht en hals was overduidelijk. Als een warm mes door de boter gleed de Vincent weer door mijn baard. In drie gangen zo glad als een biljartbal. Een lichte tinteling van de aluin. De Biodermal heb ik afgelopen weekend gekregen als vervroegd verjaardagscadeau, dus vandaag op de test. Ik weet nog niet goed wat ik ervan vind. Eerste indruk is wel goed, mijn huid voelt nadien lekker. We zullen het verder testen. Iemand anders ervaring met dit product?

Link to comment
Share on other sites

Nu weer even iets anders dan ruzie maken, namelijk waarvoor we hier komen: onze hobby delen.

 

Dus voor vandaag:

 

Merkur 11C

Polsilver

Semogue 1305

The Bluebeards Revenge scheercrème

Aqua Velva

 

Ik denk dat deze crème over twee beurten eindelijk op is.

Qua geur erg lekker, maar de kwaliteit is verder maar gemiddeld. Sowieso hou ik ook (zeker de laatste tijd) veel meer van zeep dan van crème. Misschien dat ik ook maar eerst alle crèmes ga opmaken.

Link to comment
Share on other sites

Semogue SOC Bristle Cherrywood,

Haslinger_Sandelholz,

Ikon_Shavecraft 101,

PolSilver_stainless 13e x,

Harkos® Bay Rum,

Harkos® ASB.

 

Kwast en zeep:

De Haslinger_Sandelholz en de Semogue SOC Bristle Cherrywood hebben geen lof meer nodig, gewoon lekker schuim, dat doet waar het voor is bedoeld. De bakkes voorbereiden op het mes.

Mesje en krabber:

De PolSilver_stainless voor de 13e x gebruikt. Dat mesje verrast me werkelijk. Gaat morgen waarschijnlijk nog een keer mee. Had ik niet verwacht. De 13 e x is behoorlijk, maar morgen dus nogmaals. Had verwacht, dat de Ikon iets minder zou combineren, nu het mesje toch behoorlijk ver heen moet zijn. Niets is echter minder waar. Weer een beurt waar niets op aan valt te merken en zeker geen reden, om het mesje een rustplaats te gunnen. Dus maar afwachten wanneer dit over is. Resultaat BBS.

Bekende kruidige afwerking met de eigen AS en ASB. Wel behoorlijk link vanmorgen, want hier op de camping zitten in eens veel wespen, nu ze mijn Bay Rum hebben geroken. Tja goede rum, wodka en lekkere oliën en vetten plus de kruiden doen mij soms ook om de lippen likken. Alles eet- en drinkbaar. Geef ze eens ongelijk. En nu genieten van een zonnige dag.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.