Jump to content

Merkur Futur of Merkur Progress?


ShaveR

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik zit te twijfelen tussen de Merkur Futur en Merkur Progress (en dan nog de normale of lange versie?) omdat ik graag een verstelbaar mes wil proberen. Ben er wel achter gekomen dat een wat agressiever mes zoals een Lord LP1822L/L6, althans in vergelijking met een Giesen & Forsthoff Timor – 1320, wat beter werkt bij mij. De futur ziet er mooi uit maar het handvat lijkt me wat onhandig in vergelijking met de Progress. De Progress lijkt me wat aantrekkelijker vanwege het handvat, wat ik me afvraag, zou ik daarmee in de richting kunnen komen van bijvoorbeeld een EJ DE89 en Lord LP1822L/L6? Hebben jullie misschien nog aanbevelingen, ervaringen of tips rond dit vraagstuk?

 

8-)

Link to comment
Share on other sites

Ik heb beiden gehad. Van de Progress heb ik nog steeds spijt dat ik hem weg heb gedaan. Echt een heerlijke krabber.

De Merkur Futur heb ik nooit goede scheerbeurten mee gekend. Het is naar mijn mening een zware en "lompe" krabber. De haartjes onder bijvoorbeeld de neus vormen een probleem voor de (te) grote kop.

 

Persoonlijk zou ik dus voor de Progress gaan.

Link to comment
Share on other sites

Heb beiden gehad en vond zelf de progress de prettigste maar ik ben wellicht niet de juiste persoon om daarover te oordelen want ik heb nog nooit een verstelbare krabber tegengekomen die me echt bevalt.

 

Eigenlijk druk ik me verkeerd uit, ik heb er wel gevonden die me bevallen maar die gebruik ik altijd op dezelfde stand en dat is dan zonde van de onbenutte mogelijkheden.

Link to comment
Share on other sites

Hallo ShaveR,

Ik heb een Futur. Nadeel vind ik de gladde handgreep. Als je niet oppast glijdt hij - mede door het hoge gewicht - zo uit je handen. Wil je dat voorkomen dan moet je hem echt goed vastgeklemd houden. Echt glad word ik trouwens niet met de Futur. Oorzaak onbekend, want ik heb alle standen geprobeerd.

Groet,

rob

Link to comment
Share on other sites

In eerste instantie zag ik snuff in de weer met een krultang.

 

:lol: Ik zal dan maar mijn kandidatuur voor het grote dictee der nederlandse taal niet indienen. Toen mijn vrouwtje nog krullen had heb ik de tang wel eens gehanteerd maar hier ging het inderdaad over een balpen. Het is ook niet gauw goed hé ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.