Jump to content

Varkenskwast


Harkos

Recommended Posts

Door de loop der jaren verzamelde ik een paar kwasten, 14 in totaal, waarvan een reiskwast, die ik hier verder niet bespreek, omdat ik daar een knot van heb vervangen uit een Vero kwast, maar niet weet wat voor haar er in zit en ik die eigenlijk ook niet meer gebruik. De reden om hierover te beginnen is mijn besluit een nieuwe kwast te kopen, maar niet weet wat voor een. Het moet in elk geval varkenshaar worden. Waarom komt later. Hieronder de kwasten met foto van links naar rechts.

Mühle Silvertip Fibre®

Vero Black Fibre Harkos®

Plisson_Fibre

Jeruzalem Fibre Harkos®

fibre.thumb.jpg.1ea1e00845d0f15db490e71e91b3ef6e.jpg

 

Over al deze fibre kwasten ben ik best tevreden. De Vero ziet er wat mikkerig uit, maar dat komt,omdat deze nog nat is van vanmorgen. Waarom dan op zoek naar een varken? Bij de fibre kwasten heb ik op tegen, dat ze springerig zijn. Alle 4 doen ze wat ze moeten doen, waarbij de Plisson op de 2e en de Jeruzalem bij mij op de 1e plaats komt.

 

Ook investeerde ik in wat dassen. De LiJüN was mijn 2e kwast, die ik ooit kocht. De eerste een Wilkinson das leeft al lang niet meer. Deze Chinees is kwa prijs heel behoorlijk en heb ik dan ook al een behoorlijk aantal jaren. De Mühle 3 band, die erg op de Chinees lijkt kost meer dan het dubbele, maar presteert minder dan de helft.

Simpson LE P8 Phyl #195 Best Badger

LiJüN silvertip 3 band

Mühle Silvertip 3 band

Semogue SOC Badger cherrywood

Rod Neep_Silverip extra dense

das.thumb.jpg.d416e586bdaf3aa3cfae57be17c5a273.jpg

 

Tja deze dassen zijn wel erg prettig. Ze hebben eigenschappen van een behoorlijk verwen niveau. De Simpson is een echte kopsopper, maar daar doe ik niet echt aan. De Semogue is gewoon goed en doet het met alles, zeep en crème zonder er bij na te denken. Die Rod Neep is een kwast op zich met grappige tipjes aan de haren en precies de juiste verhoudingen voor mijn scuttle, maar vreet zeep. Echt een verwen kwast.

 

Onderstaand mijn varkentjes. Stuk voor stuk aardige kwastjes, waarbij de Turk een echte zwabber is. Daarmee heb je in 3 halen de hele bakkes onder schuim. De Beuntjes moeten nog steeds een beetje inbreken.

 

Turkse varkenshaar (Lider 1)

Omega Beun Zwart

Omega 10019

Omega Beun Bruin

varken.thumb.jpg.ba3b3f3bba394ec222765001fa488bbb.jpg

 

Als ik al 4 varkens heb, waarom dan nog 1? Simpel er moet een betere zijn dan ik nu heb, en die zoek ik. Nu jullie weten wat ik heb en wat ik er van vind, graag een reactie wat een goede varken is als je over dit gamma beschikt. Ik zoek dus een prima varken, gewoon vanwege hebberigheid.

Link to comment
Share on other sites

Een Semogue 1305 kan je als komsopper niet echt mee misdoen lijkt me.

Ook een Omega 20102 is echt een lekkere kwast!

Beiden zitten rond de 15 euro geloof ik.

Link to comment
Share on other sites

Lastig omdat smaken zo verschillen; Semogue heeft zeker een grote groep trouwe aanhangers maar daar hoor ik dan weer beslist niet bij. Voor mezelf staan vooral de Vulfix varkensharen kwasten hoog aangeschreven maar vind die nog maar eens. Mijn favoriete exemplaar, maar dat is een kleintje, is de 2189 die verkocht werd als reiskwast maar die prima voldoet als dagelijkse kwast. Hier zijn ze blijkbaar nog te krijgen in een rebranded versie. Als je in een kommetje opschuimt wil je echter waarschijnlijk iets groters hoewel het hiermee prima kan. Je kunt dan zoeken naar een Vulfix #5, 6 of 9 danwel eentje uit de VS-serie. Maar dat wordt wel echt zoeken want die worden volgens mij al een tijdje niet meer gemaakt.

 

Ook bij Omega zou je eens kunnen kijken in de professional serie (hier,hier en hier); die zijn wat groter en vaak robuuster gebouwd dan de allergoedkoopste exemplaren en hebben dan ook veel trouwe en enthousiaste gebruikers.

Link to comment
Share on other sites

Bij de Omega's zit je wel met het feit dat de handvaatjes echt minder zijn, het haar daarentegen mag er zeker zijn, mijn beste ervaringen waren met de 10098 (je kan het handvat van binnen verzwaren) en 20102. Bij Semogue vond ik de SOC prima.

 

Allemaal borstels die het goed doen als je in een kom schuim maakt, je kan ze rechtstreeks op het gezicht gebruiken maar dan zijn ze wat aan de grote kant.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 6 months later...
En ik maar twijfelen welke kwast ik zou nemen, Harkos doet dat veel beter, neemt ze gewoon allemaal :)

Wel met gevolg, dat ik elke morgen de twijfel heb of het de goede is.

Trouwens 14 is niet veel hoor, er zijn er op dit forum nog veel grotere verzamelaars :roll:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.