Jump to content

Mystery mes


hanwer

Recommended Posts

Dit zijn de leuke verrassingen. Het mes heb ik tweede hands gekocht, afgaande op een wat onduidelijke foto. Je denkt, ach laat ik het maar proberen. Het is getiteld "the velvet glider". Op de tang staat gemaak6 in Solingen. De verkoopster zei dat het van haar vader of grootvader was geweest en dat het na de tweede wereldoorlog in verband met de opkomst van het electrisch scheren niet meer is gebruikt. Ik verwachtte een mes met oxidatie en patina en had mijn slijpstenen al klaarliggen vanaf 1000k. Tot mijn verbazing was het mes echter haarscherp en hoefde ik het alleen te stroppen. Stel je voor het mes is voor 1950 geslepen en in het doosje gestopt en er nooit meer uit gehaald. Het is wel gebruikt, lichte slijtage op de rug, maar niet veel. Anno 2015 hoeft het mes alleen maar gestropt te worden. Bizar toch? Het moet dan wel in een bijzonder goede omgeving zijn bewaard. De foto's zijn van het mes in de toestand waarin ik het ontving.

 

Heeft iemand een idee wie de fabrikant is? Er zat een doosje bij (zie foto's), maar ik vraag mij af of dat er wel bij hoort.

 

2d6vakn.jpg

http://i57.tinypic.com/2d6vakn.jpg

2exm0qb.jpg

http://i59.tinypic.com/2exm0qb.jpg

33f994i.jpg

http://i58.tinypic.com/33f994i.jpg

1z1d27p.jpg

http://i59.tinypic.com/1z1d27p.jpg

Link to comment
Share on other sites

Leuk, een "Platterl-messer", zo genoemd vanwege de bekleedde tang.

Men heeft in Solingen een flinke hoeveelheid messen gemaakt met als aanduiding "Best Silver Steel", "1A Silber Stahl" en meer combinaties met zilverstaal. Precies welke messenmaker ze maakte is onduidelijk, wellicht waren het er meer, ik heb er zelf eentje die er totaal anders uitziet maar uitstekend scheert.

De firma Koehler gebruikte "Velvet" als merk, maar of dat ook velvet glider is?

In ieder geval heb je een mooi mes gevonden. Gefeliciteerd ermee!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.