Jump to content

Proper maken shavette


verbekeT

Recommended Posts

Hoi

 

Ik scheer me dus met een DOVO shavette icm met de prorasso groen. Volgens hetgeen ik reeds gelezen heb laat de prorasso een sterke witte waas achter.

 

Omdat ik nog niet echt lang hiermee bezig ben weet ik niet echt hoe ik het mes proper moet maken. Halen jullie telkens je krabber/shavette uit elkaar? Mag je het mesje afdrogen met een handdoek?

 

Kortom, hoe maken jullie je scheerspullen proper?

Link to comment
Share on other sites

Na het scheren spoel ik mijn messen goed af en schud het overtollige water eraf. Ik haal mijn messen pas uit elkaar als het mesje op is. Dan maak ik ze meestal wel wat beter schoon met een tandenborstel en Dreft.

Proraso laat inderdaad meer achter dan andere producten maar dit is geen probleem en komt er met afwasmiddel gewoon af.

Link to comment
Share on other sites

Beide methodes werken, ik deed net als Joris tot ik dankzij de heren hier ook een ultrasoon aanschafte, is wel makkelijker maar eigenlijk alleen omdat ik nogal wat krabbertjes heb om te reinigen, voor één stuk zou ik het niet doen.

Link to comment
Share on other sites

Een ultrasoon reiniger is ook erg geschikt voor;

 

Sieraden, (metalen) brillen met echte glazen, bestek, muntstukken/bodemvondsten, tandprotheses( :shock: ) (waterdichte) horloges etc.

 

Dus zeker een aanschaf waard!

Link to comment
Share on other sites

Plaats je dan elke keer na het scheren je krabber/shavette met mesje in die ultrasoon reiniger? Als ik het goed herriner staat hier nog zo'n machine voor mij vader zijn bril, die zou ik beter in beslag nemen.

Link to comment
Share on other sites

Nee, een keer in de week doe ik alles wat gebruikt werd, soms eens in de twee weken. Verder verwijder ik het meeste aanslag direct na het scheren met warm water en een tandenborstel.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.