Jump to content

Voorstelrondje


tovos

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Ook ik kom eens buurten op dit leuke forum,had al een tijdje stiekum meegelezen,ook al aangemeld maar nog geen tijd voor een berichtje.

Ik luister naar de naam Ton,ben 43 jaar,treinmachinist van beroep.

 

Ik heb zo'n beetje alle systemen gehad,van een mesje tot aan 6 mesjes per cartridge en het is allemaal bagger,snel bot en nog niet glad :(

 

Sinds een aantal dagen weer over gestapt naar het "klassieke scheren" of wel DE safety razor.

Meteen heb ik een vraagje,momenteel gebruik ik een Merkur 20C grande met gesloten kam, in eerste instantie had ik daar merkur mesjes in maar die trekken de baard niet,dus meteen maar overgestapt naar Feather(ik ben niet bang) dit schijnen de scherpste en agressiefste mesjes te zijn die je kunt verkrijgen.

Echter heb ik het idee dat deze,na twee scheersessies, er ook de brui aan geven,nu heb ik een best zware baardgroei,dus misschien heb ik een ander type razor nodig?

Ook de zeep,ik gebruik nu Proraso groen,uit de tube,wellicht is daar ook nog iets te winnen? Ik dacht zelf aan Proraso rood?

Ik heb nog niet het gewenste resultaat, dus tips en ticks zijn welkom.

 

Ik kijk uit naar jullie reacties

 

Groeten,

Ton

Link to comment
Share on other sites

Guest Gusto

Welkom Ton!

Scheer je dagelijks?

Edited by Gusto
Link to comment
Share on other sites

Welkom hier

 

Een iets agressievere krabber zou behoorlijk wat verschil kunnen maken. maar ook techniek maakt veel uit. Het verschil tussen de ene proraso en de andere is behalve de geur niet zo groot vind ik .

Link to comment
Share on other sites

Hoi!

In het kader van doe wat ik zeg en niet wat ik doe zou ik willen adviseren niet te snel alle variabelen te veranderen.

Leer eerst goed omgaan met deze, goede hoek leren kennen etc, dan wordt het resultaat al beter. Maar er zijn er vast die je nog veel meer kunnen vertellen.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Ton,

welkom op dit forum.

Graag zou ik je vraag beantwoorden, maar zo simpel is het niet. Ik ben het eens met efsk. Probeer in je zoektocht naar een beter scheerresultaat de variabelen één voor één aan onderzoek te onderwerpen, net zo lang tot je het antwoord op je scheervraag hebt. Of de Proraso de oorzaak van een mager scheerresultaat is, kan ik me nauwelijks voorstellen. Doe je wel een goede pre-shave? Met die Merkur 20C heb ik geen ervaring, maar als je Merkur scheerder bent: heb je aan de Merkur Futur gedacht? Daarmee kun je de hoek instellen. Wellicht valt daar winst te behalen. Het is maar een losse gedachte. Hoe dan ook ben ik benieuwd of je zoektocht tot resultaten leidt. Laat het graag weten.

Nogmaals welkom en veel succes.

Rob

Link to comment
Share on other sites

Welkom.

Ook met mildere krabbers moet je je acceptabel kunnen scheren. Vooral op de hoek letten, anders gebeurt er bar weinig. Vooral met mildere krabbers, daarmee heb je vaak weinig variatie in de hoek. Dus er is eigenlijk maar één goede hoek waarmee de krabber dan scheert, verander je deze dan wordt het trekken of er overheen vliegen.

Oefen eerst goed op je techniek, ga daarna pas dingen veranderen.

Link to comment
Share on other sites

Dank allemaal voor de reacties!

 

De Astra's ken ik niet,de Feathers zijn mijn tweede mesje.

Het scheren is voor mij een dagelijkse bezigheid,behalve als ik niet hoef te werken,dan sla ik nog wel eens een dagje over.

 

De techniek is wellicht niet perfect maar ik ben redelijk handig met een DE razor,een sessie bestaat uit een fijne douche,en drie passes zoals wellicht iedereen ze wel kent,dus een pre shave kan ik dat niet noemen..tips anyone?

 

Ik ben het wel eens dat ik niet teveel de variabelen moet aanpassen maar eerst mijn techniek moet verbeteren,zelf dacht ik dat er wel iets te behalen was met een razor met open kam,maar dan nog...welke?

 

Op het gebied van lather ben ik ook nog niet op dikte,zou het daar in kunnen zitten? Juist omdat ik een nogal stugge zware baard heb, dacht ik aan proraso rood,voor zware baard? Ook heb ik wel een wat trekkerig gevoel, al had ik dat met de cartridges een scheertroep uit een bus ook,wellicht zit het in de post shave? die is bij mij niet meer als wassen met koud water en een aftershave balsem.

 

Dank alvast,

 

Groet,

Ton

Link to comment
Share on other sites

Van harte welkom Ton! De zeep maakt minder uit dan je krabber, mesje en techniek. De zeep zorgt voor een glijvlak voor je krabber en een stukje week maken van de baardharen (en nog wat andere dingen). Als je persé een open kam wilt, kan ik de Fatip (grande of picollo) aanbevelen. Maar let op, deze is redelijk agressief.

 

In principe zou je met de meeste krabbers en mesjes een prima resultaat moeten kunnen behalen (hoewel er altijd uitzonderingen zijn), dus ik zou eerder aan je techniek werken en een samplepak mesjes bestellen, of losse mesjes hier. Dan kun je naar hartenlust experimenteren met welk mesje je bevalt. Je zult zien dat het ene mesje langer meegaat als de andere.

 

In ieder geval veel succes en vooral plezier!

Link to comment
Share on other sites

Ton,

voor antwoorden op vragen over pre-shave, scheertechniek en scheerschuim, zoals in je vorige post, zit je hier goed. Voor het geval je op een verloren moment zelf op onderzoek wilt gaan: op badgerandblade.com kun je alle antwoorden vinden, maar dan in zeer uitgebreide vorm.

Rob

Link to comment
Share on other sites

Welkom Ton 8-)

 

Ik denk dat je de techniek nog niet helemaal onder de knie hebt. Met milde krabbers zou je je ook met een zware baardgroei (heb ik zelf ook last van) prima moeten kunnen scheren.

 

Zoals de andere heren hier al gezegd hebben, probeer niet te veel tegelijk te veranderen. Een sample pack mesjes is een goede eerste stap, maar geef de mesjes waar je je nu mee scheert ook een kans.

 

Het is heel herkenbaar waar je nu tegen aan loopt. Even geduld en dat wordt later beloond!

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat je de techniek nog niet helemaal onder de knie hebt. Met milde krabbers zou je je ook met een zware baardgroei (heb ik zelf ook last van) prima moeten kunnen scheren.

 

Kan ik alleen maar bijtreden, ik heb dusdanige baardgroei dat ik makkelijk twee keer per dag kan scheren en ik kan een supergoede scheerbeurt bekomen met een Feather AS-D2 en dat is een supermild krabbertje. Techniek komt op de eerste plaats.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Welkom hier! Je gaat hier zeker antwoorden op je vragen vinden. Goede keuze om over te stappen. Ik deed hetzelfde en heb nog steeds geen spijt. Alleen heb ik langzamerhand steeds meer ruimte nodig in de badkamerkast .... :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.