Jump to content

Crabtree & Evelyn oud versus nieuw


marco

Recommended Posts

Heren,

 

Heeft een van jullie al het verschil tussen de oude en nieuwe zepen waargenomen?

 

Ik heb het even gegoogled, maar dan krijg je "amerikaanse" meningen....

Sowieso schijnen de geuren zo goed als hetzelfde te zijn, al schijnt Moroccan Myrrh iets zepiger te ruiken dan Nomad. Wel erg vreemd dat volgens C&E alleen de naam is veranderd, maar ze wel een andere geuromschrijving geven.

Nu schijnt er nogal verschil te zijn in schuimkwaliteit. Heeft volgens de amerikanen te maken met het verschil in ingredienten tussen oud en nieuw. Er wordt gesproken over sodium palmate of potassium palmate. Doordat een van de twee in de oude zat en de ander in de nieuwe schijnt het niet meer goed te schuimen. Zou ook te maken hebben met hardheid van het water.

Nu zijn ze op het amerikaanse forum sowieso erg negatief over Crabtree & Evelyn scheerzeep. Vreemd, want voor mij is het nummer 1 op het moment.

 

Maar goed, heeft dus iemand hier al oude en nieuwe versies gebruikt en verschil gemerkt?

 

Anders bestel ik namelijk Nomad ipv Moroccan Myrrh.

Link to comment
Share on other sites

Er zijn heel weinig harde zepen die ik echt geheel onder de maat vind, en tot mijn grote verbazing hoorde een recente puck van C&E West Indian Limes daarbij.

 

Na alle mooie verhalen over de Nomad viel me dat dus vies tegen.

 

Ik zou maar op de Nomad gokken dus.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de Indian sandalwood zeep gehad en was verre van onder de indruk. Toen dezelfde geur in crème in huis kwam is die harde zeep dan ook geëindigd als handzeep.

Ik heb nog nooit een oude C&E zeep gebruikt dus kan ze niet vergelijken.

Link to comment
Share on other sites

Recente versies bestel ik niet meer, de oude versies zijn te lang geleden voor mijn oude hersenen om er nog iets zinnigs over te zeggen waarom dat zo was maar ik zag dat ik ze genoteerd had op mijn scheerlijstje onder niet meer bestellen.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor de antwoorden. Ik houd het maar op de oude versies. Heb nog 1 aangebroken Sandalwood, 1 aangebroken en 1 nieuwe Nomad. Misschien dat ik daarvan nog nieuwe koop, maar de Morrocan Myrrh en Indian Sandalwood laat ik dan maar in de schappen liggen.

Waarom moeten zeepmakers toch altijd hun product verneuken met nieuwe formules?

Link to comment
Share on other sites

Ow.... Ik hoop dat dit niet het geval is met mijn nieuw aangeschafte puck. De eerste nam ik over van Bram, ik hoop dat die ander hetzelfde is...

 

–]IvorySwings 4 maanden geleden 

 

Beware of Nomad. It is the same scent as Moroccan Myrrh, but they changed the soap formula before they changed the name. So there is some Nomad out there with the new (terrible) formula.

 

Safest bet is to just look for the cream instead.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ik laat het gewoon bij de zeepjes die ik nu heb. Om nou voor jaren in te moeten slaan heb ik ook geen zin in. Misschien tijd om een nieuwe favoriet te ontdekken juist ;)

Die Valobra ligt me ook al een tijdje verleidelijk aan te staren....

Ik geef het geld dus liever uit aan wat nieuwe producten. Aan al het goede komt een einde, en dat schijnt wel vooral het geval te zijn met scheerzeepformules.

Jammer dat bedrijven van deze zogenaamde verbeteringen willen doorvoeren.

Ik ga na wat ik hier en elders gelezen heb in ieder geval niet meer het risico nemen met de nieuwe C&E, vooral niet voor het geld wat ze er voor vragen.

Nee nee, mijn verlanglijstje is gelukkig nog veel te lang :D

Link to comment
Share on other sites

Groot gelijk!

De crèmes blijven naar mijn mening wel best goed.

 

En betreft die verbeteringen,

Heb ik dit gelukkig nog maar 3 zepen aan de hand gehad : de TOBS, Trumpers en C&E harde zepen.

Die komen er hier ook niet meer in. :)

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook even met het idee gespeeld om een Crabtree & Evelyn zeep te kopen, maar vanwege de vele negatieve reacties op de scheerfora toch maar gelaten. Maar inderdaad wel opvallend dat de oude versies zoals Nomad de hemel in geprezen werden en de nieuwe versie wordt afgekraakt. Zouden ze dit bij C&E zelf niet doorhebben?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb nog een nieuw stuk liggen (MM) maar de zin om er aan te beginnen neemt zo wel rap af.

 

@SCORHORSE; ze reageren bij C&E niet eerder dan dat de verkoopcijfers teruglopen en dan nog is het maar de vraag want het is voor hun waarschijnlijk toch maar een marginaal product. Soms pikken producenten het wel op (Erasmic, Lea en Penhaligon's bv) maar even vaak ook niet (GFT en Williams o.a.).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ik kan het toch niet laten om dit draadje weer tot leven te wekken. Ik ben nu eindelijk begonnen aan mijn vorig jaar in Schotland gekochte puck C&E MM. Ik had ondertussen al wat rampige (vnl. Amerikaanse) reviews gelezen dus mijn vertrouwen was niet al te groot maar na een eerste gebruik moet ik toch ook zeggen dat er wel heel erg met de wolven wordt meegehuild. Als je al het water ineens toevoegt (wat ik dus nooit doe) kan ik me voorstellen dat je wat veel bubbels krijgt; ook als je het met kleine beetjes doet wil het schuim bellerig worden. Toch trekt dat heel vlot weer weg en laat het schuim best een aardige hoeveelheid water toe, als je maar de tijd neemt.

 

Ik kan hem natuurlijk niet vergelijken met de oudere versies en ik ben wat huiverig voor een conclusie na een keer gebruik, al was het maar omdat harde pucks vaak een paar keer gebruikt moeten zijn voor alle eigenschappen op hun plek vallen. Toch was er prima mee te scheren hoewel het schuim (nog) lang niet het niveau haalt van zepen als DRH, TFS of pak 'm beet, Arko.

 

Veel makkelijker op te schuimen dan de zepen van the Dutch Barbershop maar qua geur, verzorging en scheereigenschappen haalt C&E MM dat niveau dan weer helemaal niet. Maar zoals gezegd, een conclusie moet eigenlijk nog een paar weekjes op zich laten wachten.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.