Jump to content

SOTD 20 april - 26 april 2015


cutthroat

Recommended Posts

- Star 1912

- Gem by Personna

- L'Occitane Plisson

- TOBS rose cream

- Aluin

- Pinaud Clubman vanilla aftershave lotion

- The Shave Doctor aftershave gel

 

Vandaag nogmaals de Star ter hand genomen. Ik vind het verbazingwekkend hoe effectief dit krabbertje is. Met twee gangen ben ik voor omstaanders al glad genoeg, maar voor mezelf (en omdat ik het gewoon lekker vind) doe ik nog een derde gang. Dit levert me dan nagenoeg een BBG resultaat. Voorlopig ben ik een tevreden mens met deze single edge messen.

 

De aluin geeft nog wel wat prik op de hals, dus daar moet ik toch iets meer aandacht aan schenken. En ook de Pinaud maakt zijn aanwezigheid op grootse wijze kenbaar. Tenslotte afgemaakt met de aftershave gel.

Link to comment
Share on other sites

En alweer zo'n foto van Frog, waardoor je je graag nog een keer zou willen scheren!

 

Mijn SOTD:

 

Kop onder de kraan

Proraso Groen preshave

Stirling Bonaparte

BBR Best Badger

Schick Injector (G2?)

Schick Blade (3)

Aluinstaafje

Suavecito Bay Rum

Biotherme Homme Anti Feu Rasoir

 

Had eigenlijk nog iets langer willen wachten na de scheerbeurt van gisteren. Mn huid voelde nog wat gevoelig. Maar goed, toch geschoren, met op zich een best resultaat. De Stirling moest even doorgeklopt worden voor een goed schuim, maar dat werd uiteindelijk prima. De Schick was wel weer agressief, maar na gisteren hield ik daar rekening mee. In 2,5 gang glad. De aluin gaf zeker prik, de Bay Rum daarna een klein beetje. Afgemaakt met Biotherme ASB, die altijd erg lekker is al je huid wat last heeft van branf.

Link to comment
Share on other sites

Mühle Silvertip 3 band,

Monsavon_Bol a raser,

Pearl TTO,

Triton _R3 4e x

Harkos® Bay Rum,

Harkos® ASB,

 

Kwast en zeep:

De Monsavon_Bol a raser en de Mühle Silvertip 3 band kloppen is daardoor een vlot klusje, voldoende water erbij en een scuttle vol schuim, die fris mediterraan ruikt.

Mesje en krabber:

De Triton _R3 voor de 4e x gebruikt. Het mesje is niet maatgevend voor DDR kwaliteit. Heb de indruk, dat hij zich makkelijk kan meten met b.v. een Souplex, maar dat moet de tijd nog uitwijzen. De eerste 4 keer laat in elk geval een goed scheergevoel achter. In de Pearl in 3 rondes perfect glad. Mesje vibreert wat in de krabber en geeft daardoor een mooi feed back. Geen geluid, geen baard. Resultaat BBS,

Wat eigen Bay Rum AS en ASB er op en kan deze dag weer van start. Zon schijnt, dus vandaag lekker met de caravan aan de gang voorbereiding voor een lange reis naar Spanje en Portugal.

Link to comment
Share on other sites

Gillette Bostonian '26

Feather mes

Wilkinson das

Toobs Eton College

Aluin

Shave Doctor Cooling/Moisturazor

Ralph Lauren as

 

Paar weken de Bostonian niet gebruikt, wel weer lekker hoor, met zo'n oud beestje een superglad resultaat!

Weinig prik met de aluin, en een petite bloedstipje op m'n kin.

Link to comment
Share on other sites

Plisson L'Occitane

Tabac Original Scheerzeep

Lark 13/16

Tunney Aluin

 

Het valt u allen wellicht op: ik ben niet een kwastenman. Zodra er eentje voldoet is het wel ok. Dit komt ook omdat de alternatieve kwasten door mij tot nu geprobeerd niet echt succesvol bleken. Ooit koop ik een echt goeie das, dik, weldadig, zacht en met backbone, en dan ben ik klaar. Niet nu echter.

De Lark, ik heb het al eens geschreven, was een foutje. Ik dacht een Japans mes te kopen maar het was een Chinees. Zonder mensen verkeerde dingen bij te brengen bevalt dit mesje echter best. Eigenlijk net te licht maar het laat zich prima hanteren, prima scherpen en krijgt me in drie gangen prima glad waarbij eigenlijk alleen de mondhoeken misschien iets beter kunnen.

De aluin gaf over geheel het geschoren terrein een zachte, warme prik, die kende ik nog niet. Fijne scheerbeurt.

Link to comment
Share on other sites

Zo, dan ik ook maar weer eens een "scheer van de dag".

 

Gold Dollar

Lord L6

Rapira platinum lux (7)

Klar Kabinett

L'Occitane Plisson

Proraso asl

Sanex asb

 

Ik heb een haat-liefde verhouding met het mes. Ik vind het op zich leuk, maar het resultaat is altijd een tegenvaller.

Twee gangen met de richting mee gedaan, maar er stonden nog behoorlijke stoppels. Ik ben het een beetje zat met het open mes denk ik wel. De SE en DE krabbers scheren voor mij ook gewoon te lekker om ze niet te gebruiken.

Ik haal gewoon niet genoeg voldoening en plezier uit het open mes. In ieder geval niet zoveel als met m'n krabbers met al die verschillende mesjes. En al helemaal niet zoals met de single edge.

 

Maar al met al best een goeie beurt. Na de twee gangen met de richting mee met de Gold Dollar, heb ik nog twee gangen (dwars op en tegen de richting in) gedaan met de Lord. Zo glad als een baby-reet :D

 

Die Sanex asb is echt goed spul!

Aanrader dus.

Link to comment
Share on other sites

- Star 1912

- Gem by Personna

- Jerusalem silvertip

- TFS arancio amaro forte

- Aluin

- Floid suave

- Nivea sensitive

 

Vandaag dag drie van de single edge tour. Ik verbaas me dat het mesje nog net zo scherp voelt als op de eerste dag. Met de meeste DE mesjes voel ik nu al een achteruitgang. En ook vandaag weer in drie gangen nagenoeg BBG. De aluin doet niks, en ook de Floid houdt zich koest. Afgemaakt met de Nivea asb.

Link to comment
Share on other sites

Kop onder de kraan

Proraso Groen preshave

Cella

DVH Scheerkwast Varkenshaar

Schick Injector (G2?)

Schick Blade (4)

Aluinstaafje

Suavecito Bay Rum

Nivea Sensitive ASB

 

Vandaag eens gekopsopt, doe ik niet vaak. Wat me opviel is dat ik de zeep dan minder 'schuimig' krijg dan wanneer ik in de kom sop. Meer water toevoegen, langer soppen, andere kwast (deze is al een ouwetje)? Evengoed een prima scheerbeurtje, de Cella is een prima zeep en de Schick gaat steeds makkelijker. Merk wel dat ik het mesje zelf nu wat begin te voelen. In drie gangen glad. De aluinstaaf gaf uiteraard prik, de Bay Rum daarna minder en afgemaakt met Nivea Sensitive ASB. Ik kan er weer tegenaan!

Link to comment
Share on other sites

Plisson_Fibre,

TFS Tabaco Verde,

Merkur 39C Slant Long Handle Barber Pole,

Triton _R3 5e x

Harkos® Bay Rum,

Harkos® ASB,

 

Kwast en zeep:

De TFS Tabaco Verde en de Plisson_Fibre een ware schuimbom. Zo wat was dat weer een prettig en scheerzaam schuim! Die Tabaco Verde is wel een van mijn favorieten. Vol vet schuim, decente geur en goede glijdende eigenschappen.

Mesje en krabber:

De Triton _R3 voor de 5e x gebruikt. Het mesje was dit keer een mindere ervaring, maar dat hoeft niet aan het mesje te liggen. Wat rauw snijdend, morgen nog een kans, want dit kan niet na een nacht stil liggen. In de slant zoals reeds aangegeven een erg rauw gevoel, maar wel een goede scheerbeurt in 3 rondes. Denk dat dit mesje niet zo lekker voelt vanwege de geometrie van de krabber. Morgen eens testen in een zacht scherend exemplaar. Resultaat BBS,

Klassieke afwerking. Kunnen we er weer tegen deze mooie zonnige dag.

Link to comment
Share on other sites

Ik ga Tom met klapmes van Candidius scheren, eerst langs die leren riem halen zoals de chef van de slijpsteen adviseerde en dan kijken of ik Tom mooi glad krijg en de bochten feilloos kan maken zonder het warm te krijgen.

 

Ik neem die sandelwood scheercrème van Menrock die is lekker vettig en droogt niet uit.

Momenteel is mijn favoriete aftershave die van Floid echt zoooooooooooooo lekker.

En verder gewoon lekker gaan scheren, blijft een feesie !!! Ik heb alleen een beetje slijmbeursontsteking in mijn schouder dat is een beetje minder met werken :(:(

Link to comment
Share on other sites

Vandaag maar weer eens lekker met mijn herder met spaanse punt geschoren.

 

Setup:

 

Semogue SOC 2 band

TFS Tabocco Verde

Herder 7/8 Spaanse punt

Pinaud Clubman

Prep asb

 

Na 3 gangen weer lekker glad

Link to comment
Share on other sites

Guest Gusto

Setup:

E.J Diamond Krabber

Feather (2) Mesje

Semogue SOC 2 Band Badger Kwast

Haslinger Meeresalgen Zeep

L'Occitane Mer & Mistral ASB

Resultaat:

VGS :)

De zeep is licht geparfumeerd, maar geeft een prima schuim.

Link to comment
Share on other sites

- Star 1912

- Gem by Personna

- Jerusalem silvertip

- BdF mistero

- Aluin

- Pinaud Clubman special reserve

- Cien asb

 

Vandaag geprobeerd wat het effect van twee gangen was. Op het gezicht glad genoeg, maar voor de hals was het te weinig, dus daar een derde gang. Uiteindelijk resultaat: een hele goede VLS. Geen prik van de aluin, de Pinaud gaf een lichte prik. Afgemaakt met de Cien asb.

Link to comment
Share on other sites

Kop onder de kraan

Proraso Groen preshave

Proraso Wit scheerzeep

SOC 2-band

Schick Injector

Schick blade (5)

Proraso Groen ASL

Nivea Sensitive ASB

 

Nou, wat een verwennerij op de vroege ochtend! De Proraso zeep is heerlijk, een fijne geur om te gebruiken. SOC doet het fantastisch! 30 seconden geladen, daarna nog een kleine minuut doorkloppen in de scheerkom en er komt een heel mooi schuim dat meer dan voldoende was voor mijn gebruikelijke 3 gangen. De SOC houdt het schuim prima vast, is stevig genoeg om het in te wrijven op het gezicht, maar ook zacht genoeg om mee te geven met de 'schilderbeweging' (does that make any sense?!?!). Anyway, ik genoot ervan. De Schick doet het nog steeds redelijk goed, ik krijg de juiste druk (of beter gezegd de juiste niet-druk) beter te pakken. Persoonlijk vind ik het mesje nu wel redelijk trekkerig, maar ik ga het nog één dag extra geven, kijken of het morgen nog zo voelt, of juist minder. De Proraso ASL was wel even een verrassing. De geur deed minder vermoeden wat ik voelde; een kick in the head :lol: Maar als dat eenmaal weg is, wat een heerlijke frisse kop heb je dan. Om toch wat verzachting te krijgen de Nivea gebruikt (maar misschien dat daar nog eens Proraso Groen ASB voor komt, maar dan moet er eerst maar eens wat op zijn...).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.