Jump to content

Eerste zelfbouwprojectje


skippy

Recommended Posts

Een aantal weken geleden vond ik de scheerkop van mijn Bluebeards Revenge Scimitar terug, waarvan de chroomlaag was beschadigd.

Ik heb toen van de fabrikant een complete nieuwe scheerkop gekregen.

Uiteindelijk heb ik de zo goed als nieuwe krabber (want met nieuwe scheerkop) verkocht aan Gusto, omdat ik de Merkur 15C en 38C wilde proberen. De 15C heb ik inmiddels. De 38C twijfel ik nog over.

Ik had dus die scheerkop zonder stokkie met een lichte beschadiging in het chroom. Ik bedacht mij dat een stokkie maken zelf te doen moest zijn.

In een rustige nachtdienst een stukje RVS staf in de draaibank en heel voorzichtig wat gaan proberen. Met RVS is een glooiing/welving maken best een tijdrovend klusje. Het moet ook een beetje op gevoel. Uiteindelijk is het wel wat geworden. De steel is wat dikker dan gemiddeld, en ook wel wat langer. Inmiddels al enige malen mee geschoren, en dat lukt vrij aardig. Denk dat dit mijn krabber wordt voor op reis. Is nl. niet zo erg als hij wegraakt.

1.

d94107fa226e9bcd764836a50b5d4622.jpg

2.

4438e3d8303ba9dc2f7e7729db831306.jpg

3.

001b9f8f635a97e407dc72d2cfc0d73e.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mooi man!

Ik wil er ook één Giso!

Die verantwoording naar je werkgever komt helemaal goed. Vertel hem gewoon dat alles wat scheergerelateerd is altijd mijn schuld is. Verwijs hem naar naar het forum, ze zullen het bevestigen... :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Sorry Marco en anderen.

Zit op mijn werk net midden in een reorganisatie. Iets met amerikanen en aandeelhouders en nog meer winst genereren. Zal ik jullie niet mee lastig vallen. Zal " de baas" echter geen reden gaan geven te zorgen dat ik straks aan het UWV moet gaan uitleggen dat het Marco z'n schuld is.

Link to comment
Share on other sites

Ook bij de UWV begrijpen ze dat het Marco zijn schuld is. ;) maar je hebt gelijk als je een baan hebt behoud hem.

Lijkt me verstandig. Straks krijgt Marco de schuld dat je geen uitkering krijgt.

 

Mooi werk Skippy, past wel bij elkaar zo, die kop en steel.

Link to comment
Share on other sites

Nog niet. Heb nog geen idee hoe ik dit economisch verantwoord kan regelen in

" de baas zijn tijd". [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]

Hej, je baard groeit toch ook in de baas zijn tijd? Ik heb al eens een kleine "werkwinkel" voor mijn collega in de baas z'n tijd georganiseerd.

Link to comment
Share on other sites

Normaal ben ik operator bij een cyclotron (deeltjesversneller). Vanwege de radiologische omgeving hebben alle collega's extra specialismen. Alles is bij ons in eigen beheer zoals onderhoud, reparaties en upgrades. Ik doe dus wat mechanisch werk erbij en doe nu cursussen voor Siemens s7 plc.

Link to comment
Share on other sites

Ziet er tof uit, erg mooi. En overal waar Amerikanen komen, gaat het naar de klote helaas.

 

Denk dat Marco onze laatste hoop is om Nederland te beschermen, van grote kapitalistische bedrijven. Als Marco voor ze ging werken zouden ze binnen no time failliet zijn.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.