Jump to content

SOTD 23 maart - 29 maart 2015


cutthroat

Recommended Posts

- Kropp 11/16 vierkante teen

- L'Occitane Plisson

- TFS tabacco verde forte

- Aluin

- Pinaud Clubman aftershave lotion

- TFS tabacco verde forte asb

 

Een prima scheerbeurt om de week te starten. In drie gangen een VLS resultaat. De aluin deed niks, maar dit gebrek aan prik werd gecompenseerd door de Pinaud. Afgesloten met de tabacco verde forte asb.

Link to comment
Share on other sites

LiJüN silvertip 3 band,

TFS Anniversary Italian Fern,

Fatip Grande Rutinia,

Voskhod 2e x

Pinaud-Clubman_Citrus Musk Eau de Cologne,

Nivea Men_Sensitive Cooling aftershave balsem,

 

Kwast en zeep:

De TFS Anniversary Italian Fern en de LiJüN silvertip 3 band zijn samen een verwennerij. Wat ruikt die zeep heerlijk. Die geur blijft ook nog lekker hangen, zodat ik nu een uur later nog heerlijke varens ruik.

Mesje en krabber:

De Voskhod voor de 2e x gebruikt. De Voskhod is een lekker mesje met een prima snede. In de Fatip komt hij helemaal tot zijn recht. De samenwerking is zeer goed. Sommige mesjes geven in de Fatip een wat happerig gevoel, maar dat heb ik met deze helemaal niet. Wel heb ik het gevoel, dat de hoek wat kritisch is om het dunschil effect te voorkomen. Gisteren in de open kam kant van de Ikon was dat overigens met hetzelfde mesje nagenoeg niet. Zo zie je maar, de ene open kam is de andere niet. Resultaat BBS,

Pinaud erop, even wat verzorging met de Nivea en de afwerking is weer heerlijk strak matglans.

Link to comment
Share on other sites

Dusy Kabinett

TGC synthetische kwast

Schick Krona krabber

Personna Platinum Chrome mesje

REWE ASB

Cella "1897" Classica cologne

 

Ik begin de geur van de Dusy steeds meer te waarderen. Op het schuim was al weinig aan te merken, dus prima zeep.

Link to comment
Share on other sites

Swing open kam krabber

Voshkod (1)

Omega 20102

MWF

aluin

Nivea Sensitive asb

 

Ik dacht een goeie combo te hebben met de Swing en de Voshkod, maar dat viel dan toch iets minder goed mee. Misschien moet ik nog wat meer zoeken naar de goede scheerhoek. In ieder geval DFS na 3 gangen. En zo gek geweest van tegen de vleug in te gaan in de hals, wat redelijk wat irritatie en 2 bloedplekjes opleverde. Er is wel nog iets positiefs te vertellen over de scheerbeurt: de Omega-kwast begint beter te presteren!

Link to comment
Share on other sites

- Warme douche

- Fatip Grande chrome

- Gillette silver blue (1*)

- TFS Ginestro di Taormina

- Aluin

- Pinaud clubmend bump repair

- TFS Ginestro di Taormina asb

 

VLS als resultaat. een klein plekje, maar dat was een bestaand plekje dat gechopt werd.

Link to comment
Share on other sites

- Kropp 5/8

- Jerusalem silvertip

- TFS Italian fern

- Aluin

- Pinaud Clubman aftershave lotion

- The Shave Doctor aftershave gel

 

Met deze Kropp is het altijd heerlijk scheren. Een VLS resultaat in drie gangen. De aluin deed niks, de Pinaud gaf wat marginale prik. Afgemaakt met de Shave Doctor aftershave gel.

Link to comment
Share on other sites

Eigenlijk de SOTD van gisteravond:

 

Warme douche

TOBS Preshave oil Sandelwood

Saponificio Varesino Felce Aromatico

BBR Best Badger

Parker 96R

Derby (5)

TOBS AS Gel Sandelwood

 

Ik heb de SV Felce met een kaasschaaf (!) aan de zijkanten wat kleiner gemaakt, anders paste de zeep niet in het grundtal bakje. De overgebleven snippers (waarom doen die me denken aan schaafsel van Parmezaanse kaas...) heb ik nu gebruikt om een schuim van de maken. Dat ging niet makkelijk, want ze vlogen het bakje door. Gelukkig heb ik de kwast redelijk goed kunnen laden en gaf het een mooi schuim (al denk ik dat ik de volgende keer toch wat langer laad en met een iets kleinere kwast als ik de snippers in plaats van de zeep zelf gebruik). En jongen, wat ruikt dat spul lekker (gelukkig niet naar kaas): een bloesemgeur. Doet me denken aan een geurtje dat ik van Biotherme Homme heb. Die passen volgens mij uitstekend bij elkaar.

 

De Parker kan ik steeds beter waarderen. Het mesje was al weer toe aan beurt vijf en begon echt te trekken. Weg dus na de scheerbeurt en eens een scherper mes proberen.

 

De AS van TOBS is een gel, heerlijk verkoelend.

 

Maak eer een mooie dag van.

Link to comment
Share on other sites

We moesten wel enorm lachen vanmorgen, vorige week dacht ik dat de handdoek wat te heet was dus bij het op Tom zijn gezicht leggen zei ik : kan je hem hebben ??? Ik haal vervolgens die handdoek eraf omdat ik dacht dat hij te warm was, roept Tom heel spontaan GA DOOR GA DOOR hahhahah [ het is maar goed dat handdoeken niet kunnen praten :lol::lol: ]

Link to comment
Share on other sites

Omega Beun Zwart,

Dusy Kabinett,

Gillette Tech Fat Handle,

Voskhod 3e x

Florida Water,

The Shave Doctor_Aftershave Cooling Gel,

 

Kwast en zeep:

De Dusy Kabinett en de Omega Beun Zwart deden het leuk. Dat kwastje moet nog even inlopen. Gezien zijn leeftijd hoop ik wel dat dat ook gaat lukken, want voorlopig gebeurt er nog niets. Ondanks dat toverde ik wel met de Dusy een heerlijk crèmig schuim voor een goede glijlaag.

Mesje en krabber:

De Voskhod voor de 3e x gebruikt. Het mesje scheert prima. Merk na 3x nog geen achteruitgang. In de Tech een zeer licht gereedschap. Voelt echt subtiel, maar tegelijk ook betrouwbaar aan. Goed bruikbaar bij een mistige kop situatie, waarbij aandacht voor de scheerhoek minder paraat is en dan ook minder noodzakelijk. Resultaat BBS,

Ofschoon de Dusy een stevig geurende zeep is, maakten de Florida water en de Shave Doctor er korte metten mee. Hoewel er een frisse bloemige geur om mijn kop hangt, zijn de roosjes niet meer echt duidelijk bespeurbaar.

Link to comment
Share on other sites

De Fatip is echt een top krabber, iedereen zou er 1 moeten hebben.

 

Gisteren avond de eerste scheert beurt met de Tuckmar Special. Hij was vlijmscherp en heel smooth. Na 2 gangen baby billen glad (ik kan het weten), ik was wel even afgeleid dus bij mijn adamsappel wat rauw.

 

Setup:

- L'Occitane kwast

- Tuckmar Special 6/8

- Proraso pre shave & zeep

- Floïd aftershave

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Lord L6

Lord 'classic'

Proraso pre-shave groen

 

 

Omdat mn scheerzeep al enige dagen op is en hier in Thailand niet te krijgen is, ben ik me maar gaan scheren met alleen de Pre-shave.Dit gaat ook bijzonder goed zo.

Een BBS in drie passes :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Gusto

Setup:

E.J. diamond Krabber

Voskhod T. C. Mesje (2)

E. J. Synthetetic Silvertip Fibre Kwast

Arko Extra Sensitive Zeep

Arko Extra Sensitive. ASB

Resultaat:

In drie gangen (WAX) VGS :)

nog steeds een lekker scherp en glad mesje!

en die creme en asb zijn top!

Link to comment
Share on other sites

KAMERADEN!

 

Plisson L'Occitane

Svoboda Appelbloesem scheercreme

Trud Vacha 6/8

Tunney Aluin

Alcolado Glacial

 

Mijn tweede Russische heeft nu ook kennis gemaakt met de non-Soviet-huid. Voor de gelegenheid ook dit mes laten glijden door een Russiche zeep, de appelbloesem dit keer. Over de creme valt weinig meer te zeggen dan ik al in het zepensubforum heb gedaan: schuimt goed, ruikt vreemd maar niet onaangenaam, koelt licht en scheert prima.

Het mes scheert ook prima. Iets lichter dan zn jongere broertje, en tevens iets groter, maar het laat zich net zo eenvoudig hanteren, heeft een prima balans maar hoewel het een rundkopf is heeft het een sneaky puntje bij de teen. Het duikt nog niet direct de huid in maar geeft wel een waarschuwing. Zoals tegenwoordig meestal bij de wat lichtere messen (eigenlijk bij alles onder de 7/8) deed ik tegen de groei op de hals in de tweede gang. Hierbij viel op dat ik met rechts het mes wat vlakker tegen de hals houd en dat scheert beter. Op letten dus. Grappig wel dat mijn niet-dominante hand dit beter doet.

De Tunney prikte zo ontzettend niet dat ik bijna keek of ik m wel uit het doosje had gehaald. De Alcolado deed ook al geen prik, alleen maar koel.

Fijne beurt. Mes mag blijven. Het asfalt uit de scheercreme doet af en toe nog flink wasem.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.