Jump to content

Lade


efsk

Recommended Posts

Ja mensen, het is alles weinig indrukwekkend wat ik hier toon maar het is wel handig.

Waar, zo dacht ik, laat ik mn paddle met leders? Dus twee stukkies hout gepakt, inkepinkjes gezaag en in de lade gemonteerd met houtlijm en een schroefje (neen, ik draag geen broekriem met bretellen. Ik heb niet eens bretellen).

Nog twee stukjes hout, ook inkepingen (grotere dit keer) en ook gemonteerd. Nu kunnen in de lade 6 lederpanelen staan en daarnaast de paddle, eventueel ook met leders. Ik moet nog een houtje monteren waar ik mn krabbers in hang en eventueel een afscheiding tussen paddle en zepen. Dat overweeg ik nog.

Gevuld ziet de lade er thans als volgt uit:

DSC01267_1.JPG.f3cfbc18c972abd80be5d7949e69effa.JPG

Voor mij een grote vooruitgang.

Link to comment
Share on other sites

Ha Rolf

Je stelt precies de drie vragen die ik verwachtte :-)

De reden dat ik weet dat aluin met een voetje verboden moet worden is dat ik deze getest heb. Toen mijn eerste blokje Tunney de val op de vloer niet overleefde bleek er tijdelijk een aluin-zonder-voetjes gebrek in het Haagse, waardoor ik me gedwongen voelde een aluin met te kopen. Na twee keer gebruiken heb ik de lokale leverancier gesmeekt om alstjeblieft op te schieten met de herbevoorrading. Ik heb voetjesaluin bewaard als waarschuwing.

Het platte witte ding zijn twee plaatjes been die ik nog moet verarrebeiden tot scales. Eigenlijk liggen die daar verkeerd natuurlijk, ik heb een doosje met plankies waar ze logischerwijs bijhoren.

De lade met messen ziet er als volgt uit:

DSC01269_1.JPG.7a740b4434c0c805c90b5a75d590eb71.JPG

Bijna allemaal, er zwerft nog wat rond.

 

Marco: Klaverblad is geen verkeerde zeep. De geur is er wat vanaf geraakt in de loop der jaren maar het scheert nog prima. Ik zal de zeep binnenkort weer eens gebruiken en er een stukje over tikken.

Link to comment
Share on other sites

60 haalt de lade niet. Die is drie rijen diep, 16/17 per rij. Dan passen er helemaal achterin nog wat liggend en dan met 55 is het echt wel klaar zonder stapelen.Gelukkig heb ik net de lade ernaast (helaas smaller) vrijgemaakt dus zodra er nieuwe tenenspreiders zijn kan ik ook die gaan vullen. Kom al meteen een heel end want als gezegd: er zwerft nog wat rond :-)

Kwasten heb ik er vijf, waarvan twee vintage die ik niet gebruik. Gaan nog weg denk ik. Krabbers heb ik er meer dan de drie op de eerste foto, maar die dun ik uit. Hoewel er NOS Mucuto Schrägschnitt op weg is, dus eigenlijk breidt dat uit. Buiten het op de foto getoonde heb ik nog drie zepen en een creme.

De stenen staan in het kastje en nemen daar nog geen halve plank in voor een c12k (gaat weg), een coticule, de reeks naniwa's en de DMT. Charnley Forest staat, zoals het hoort, pontificaal op het bureau. Er komen nog drie onbekende stenen aan, maar die is de post weer eens kwijt.

Platen ben ik ook aan het uitdunnen. Er is reeds een paar honderd stuks vinyl retour platenhandel. Maar goed, tegelijk komen er daar ook weer nieuwe van.

 

Edit: Ik wissel iedere scheerbeurt van mes. Wat vind jij het voordeel van 2 beurten voor een wissel Rolf?

Link to comment
Share on other sites

A juist. Ik heb een lullig scriptje wat uit een lijst met scheerklare messen een willekeurig mes trekt. Als het alles gehad heeft begint het van voor af aan. In éen rondje komt ieder mes dus éen keer aan de beurt. Zodra ik een mes scheerklaar heb dan krijgt het een testbeurt, als die bevalt gaat het het script in zodat het meedraait. Hier kan ik smokkelen: Het mes kan het script in dat het toevoegen tevens de beurt is uit de huidige rotatie, of het kan het script in dat het nog meedoet in de huidige rotatie.

Op het moment wacht de Trud Vacha op de testrit en heb ik net een Filarmonica verbouwd die klaarligt om te slijpen. De Puma en ONGO die ik vandaag uit elkaar heb getimmerd zitten morgen of overmorgen weer in elkaar en kunnen dan ook geslepen. Dan heb ik deze week dus vier testritten: de messentrekker komt niet aan de beurt.

Link to comment
Share on other sites

Fraai systeem. Zelf gebruik ik een kaartsysteem waarbij elk mes een eigen kaart heeft met zijn specifieke eigenschappen en afwijkingen daarop genoteerd. In principe slijp ik elk mes weer voor gebruik en noteer dan de wijze van slijpen en de bevindingen ervan de volgende dag na het scheren. De kaart gaat na de scheerbeurt weer achter in de rij. Het voordeel van een kaart is dat ik bijvoorbeeld direkt kan zien of en hoeveel lagen tape ik de laatste keer gebruikt heb.

Link to comment
Share on other sites

De lade wat verbouwd. De tenenspreiders worden nu me latjes strak op de plaats gehouden wat tevens maakt dat ik wat aan de spreiders heb kunnen snijden. Daardoor passen er nu meer messen: 59 stuks in de tenenspreiders in deze lade.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.