Jump to content

Scales lijmen


efsk

Recommended Posts

Iemand ervaring met het lijmen van celluloid scales? Normaliter gooi ik ze weg als ze stuk zijn maar dit zijn wel mooie vintage-exemplaren met neusilbereinlage etc, dus die wil ik eigenlijk wel houden.

Link to comment
Share on other sites

Dank voor de info. Lukt dat ook als de breuk precies bij de as zit? Normaal is dat de plek waar ik ze zelf in tweeën timmer, maar dit mes (7/8 Amico 3/4 hol) kwam met de breuk reeds daar...Het zit allemaal nog net in elkaar maar als ik het mes uit elkaar haal (wat wel moet denk ik, wil ik de tang goed schoon krijgen) denk ik dat ik brokkies heb...

Nu ja, we gaan het zien.

Link to comment
Share on other sites

Het is celluloid, daar ben ik wel zeker van. Ziet er verder goed uit, dus ik probeer het gewoon.

Probleem met schroefje is natuurlijk dat deze scales een erlbremse hebben en een pin door de neus. Dat ziet er niet uit als er dan opeens ergens een schroef doorheen steekt :-)

Ik houd je op de hoogte. Als het lukt scheer ik me deze week met dit mes, dan stel ik het gelijk wel even voor.

Link to comment
Share on other sites

Nu 1x gelijmd met 3-secondenlijm en dat houdt wonderbaar goed. Wellicht dat ik Rolf's advies voor gang 2 en 3 nog opvolg, mar dit is nu eigenlijk wel bijna perfect. Net het mes, Goed in orde maar wel ouderdomssporen.

Het zaakje weer vasttimmeren heeft het wonderwel overleefd, hoewel ik wel heb valsgespeeld: ik heb de Revisorpins gebruikt zodat ik op ed gelijmde scale geen hamer nodig had.

Link to comment
Share on other sites

Mijn ervaring met 2 componentenlijm was minder. Het bleek niet tegen de druk van het stroppen te kunnen. Als het bij jou wel goed blijft zal ik het volgende keer ook met secondenlijm proberen.

Link to comment
Share on other sites

Een hele dunne strip metaal of koper op de buitenkant is ook nog een optie. Netjes afgewerkt is het net of het zo hoort. Ik heb zelf ook zo'n mes liggen waarbij de vorige eigenaar dat gedaan heeft. Helaas maar aan 1 kant. Die is nu nog "heel" terwijl de andere kant afgebroken is. Dat wordt dus nog een keer rescalen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.