Snuff Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Nee gewoon ordinair in een theemaker Ik heb vroeger wel Yixing potten gebruikt en die waren fantastisch maar nu ga ik liever voor het gemak en minder gedoe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arnout Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Ik vond thee zetten wel leuk in zo een gietijzeren geval, zeker met de betere thee. Maar helaas is gietijzer breekbaar, en vloertegels zijn niet bestand tegen tetsubin keteltjes,... nu zijn het thee eitjes of thee klemmetjes,.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HiFuMi Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Ik gebruik een Kyusu. Maar die zijn wel duur en breekbaar. Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arnout Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Maak je geen zorgen, Alle japanse theepotten zijn duur en breekbaar,... en de vraag is, smaakt thee beter uit een japanse ketel van ettelijke honderden euro's dan ujt een chinese kopie??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HiFuMi Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Ja. Als hij van Tokonnoma klei is zeker wel. Voor groene thee dan. Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arnout Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Met die ijzeren pot heb ik nooit verschil geproefd, maar het voelt wel authentiek,.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HiFuMi Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Japanners zijn erg goed in het verfijnen van dingen. Een Japanse theepot geeft een zachtere smaak aan de thee. Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
HiFuMi Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Dit komt door die speciale klei en door de methode van opschenken Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
karel1000 Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Ok drink elke avond een pot ceylon thee. De Engelse breakfast thee. Lekker lang trekken en zonder suiker en/of melk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mangofan Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 Ja, thee! Ik drink veel thee: - Puer (Shou en (liefst oude) Sheng) - Liu Bao - Oolong - Rood (of zwart zoals we dat in het westen noemen) Ik heb iets van 9 yixing potjes staan.. En een stuk of 3 side handles (Lijken op kyusu maar is wat grover en bedoeld voor vele soorten thee) Ik geeft zelf ook thee ceremonies, ben vorig jaar 2x in Taiwan geweest en ga over enkele weken naar China! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienke Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 Onze thee "bieb" is ook mee verhuist. Ik denk dat er nu zo'n 24 soorten thee in de la aanwezig zijn Voor ieder zijn smaak iets, maar altijd losse thee zonder nep ingrediënten en toevoegingen. @mangofan lijkt me zeker eens mooi om bij zo'n ceremonie aanwezig te zijn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mangofan Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 Voor @Nienke en iedereen die het leuk lijkt, hier is de link naar mijn ceremonies: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienke Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 Voor [mention=643]Nienke[/mention] en iedereen die het leuk lijkt, hier is de link naar mijn ceremonies: Dank! Ga hem morgen even goed bekijken. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienke Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Weken/maanden hebben wij de griep en alle verkoudheden weten te ontlopen. Maar helaas, net in de laatste koude dagen voor de lente lopen we te kuchen en te snotteren. dan maar een potje grog (zonder rum, want de kleine drinkt heerlijk mee uit de mini thee kopjes [emoji6]) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamp Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Beterschap. en wat doe je daar dan in @Nienke ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienke Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Beterschap. en wat doe je daar dan in [mention=643]Nienke[/mention] ? Dank je wel! Eigenlijk is het heel simpel.Voor 1 theepot:- duimdik stukje gember wortel +|_ 3cm in plakjes.- 1 citroen in partjes (kontjes en pitjes verwijderen)- eetlepel honing.-kokend water of thee naar smaakVoor de variatie: extra kruiden als kaneel, kruidnagel, nootmuskaat of extra sinaasappel schijfjes bij de citroen. En voor de volwassenen een flinke scheut rum .Op zijn minst een min of 15 a 20 laten trekken. Dus de theepot op een theelichtje zetten is wel zo handig.Werkt ontstekingsremmend, verwarmt en kalmeert. Buiten dat ook gewoon lekker in de winter en zomer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamp Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Dat maakt mijn vrouw ook vaak, het is in ieder geval een lekker geval bij een keel die vaak als een rasp aanvoelt 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienke Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Dat is het zeker!Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now