Jump to content

Kabrand


efsk

Recommended Posts

Jo mensen

 

[align=center]DSC01214.JPG[/align]

Open messen, hebben we het over hier. En wat daarbij komt kijken ook, maar zelfs dat gaat over het open mes. Soms tonen we ze ook: scheerporno van het betere soort.

[align=center]DSC01216.JPG[/align]

En uiteraard roept een bijzondere vorm, mooie scales, bewerkte rug, etsing, alles bij elkaar dan wat extra genoegen op. Een goed vastgelegde double belly, het broekje gaat er niet van plakken maar het maakt een man wel blij.

[align=center]DSC01218.JPG[/align]

Maar dan. Zo af en toe. Zo af en toe roert zich de eenvoud. Geen goud. Saai plastic. Degelijk.

[align=center]DSC01219.JPG[/align]

En dat raakt je dan toch. Kijk nou zelf: simpeler is het toch niet te vinden?

[align=center]DSC01221.JPG[/align]

En dit ding, half hol, of een kwart, weet ik veel, dit overtuigt dus volkomen. Het kan zich meten met alles waar ik me tot nu mee geschoren heb. Volkomen genadeloos maait het je gezicht leeg, en dat doet het op een hoogst comfortabele wijze.

[align=center]DSC01220.JPG[/align]

Hiervan hebben we er meer nodig mensen. Deze zit al een tijdje in de messentrekker, en het maakt me steeds blijer.

 

Dit geweldige mes ligt op Dead Brothers -

Link to comment
Share on other sites

Ik heb het grote genoegen mogen beleven ze tweemaal live op te zien (horen, vooral) treden. Eenmaal in het tijdelijke Patronaat te Haarlem, in gebruik tijdens de grote verbouwing van de eigenlijke locatie, wat een geweldige ervaring was. Ze speelden het klaar om een huiskamersfeer te genereren en stonden op zeker moment in klein ensemble akoestisch midden in het publiek te spelen. De tweede keer was in het Patronaat na verbouwing. Behalve dat ik de verbouwde situatie geen verbetering vind ten opzichte van hoe het daarvoor was (en al helemaal niet ten opzichte van de tijdelijke locatie die toch wel fantastisch was) eindigde dit optreden ietwat in mineur. Goede show, het publiek wilde meer maar dat mocht niet van het Patronaat: de zaal moest leeg want de disco moest beginnen dus fuck you. Het Patronaat daarna lange tijd links laten liggen.

De afgebeelde lp is prima te noemen, hoewel wat veilig: strak binnen het Dead Brothers concept gebleven wat goed is, maar het klinkt allemaal wat minder gedurfd dan ik van ze gewend was. Neemt niet weg dat hoes en mes uitstekend bij elkaar passen.

Link to comment
Share on other sites

Kleine stukjes geluisterd. Het heeft wel iets. Ik weet niet hoe ik het moet noemen, het is een beetje "wazige" muziek, maar klinkt toch ook weer country achtig in mijn oren.

Het (volgens mij) 2e nummer, met die lage stem doe mij qua sfeer een beetje denken aan "little drop of poison" van Tom Waits. Vraag me niet waarom.

In ieder geval is het bijzondere muziek, die ik waarschijnlijk nog wel eens zal luisteren. Ik zet dit draadje ook even tussen mijn geabonneerde onderwerpen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.