Jump to content

De geur van zeep


Mesmer

Recommended Posts

Ik ben zojuist beland in een discussie over de geur van zeep. Aanleiding was dat ik aangaf dat de scheerzeep die ik bij me heb een voor mij echte zeeplucht heeft: La Toja scheerstick.

 

Mijn vriendin en een eigenwijs pubermeisje beweren dat er aan zeep altijd een geur wordt torgevoegd om het als zeep te laten ruiken. Volgens mij heeft alle zeep in de basis een zelfde soort zeeplucht.

 

Dus mijn vragen, en ja ik heb al een borrel op: wat bepaalt de geur van zeep als je er geen geur aan wordt toevoegt? En bestaat er dan eigenlijk wel zoiets als een "echte zeepgeur"?

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat je vriendin en/of (? ;) ) pubermeisje gelijk hebben. Bij mijn hele oude zepen (40 jaar en ouder) is er van de zeepgeur weinig meer over. Als ze voor een deel van dierlijke vetten gemaakt zijn krijgen ze een licht ranzige geur die aan beestjes doet denken en als ze plantaardig zijn krijgen ze een licht ranzige geur die aan zonnebloemolie ver over de datum doet denken. Alleen Sunlight zeep hield zijn parfum erg lang vast; de laatste stukken gekocht in 1940 door mijn oma roken nog steeds 'zeperig' toen ik ze in de negentiger jaren opmaakte. Alle andere niet meer.

Link to comment
Share on other sites

U zou zeep kunnen maken dit doet u met plantaardige of dierlijke olie, en loog.

 

Loog kun u maken met water en gootsteenontstopper van de kruidvat..... Lees wel eerst goed hoe het werkt want het is vrij gevaarlijk de loog vooral.... Voor u het weet bent u uw arm kwijt.

Link to comment
Share on other sites

Herkenbaar. Mijn dochter die een zeer goede neus heeft typeerde de La Toja scheerstick ook als een scheerzeep met een typische zeepgeur. Zelf herken ik het ook. En waarschijnlijk zullen er wel geurstoffen aan zijn toegevoegd.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.