Jump to content

Polijsten van chroom


JeffreyP

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik heb een mooie standaard van Muhle voor mijn scheermes en kwast. Maar helaas heeft een scherp voorwerp het voetje geraakt waardoor er een streep opzicht met lichte krasjes. Het betreft ongeveer 1 cm lang bij 3 mm breed.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken zonder het erger te maken dan het is? :|

 

Alvast bedankt!

 

Jeffrey

Link to comment
Share on other sites

Hangt helemaal van de diepte af of het überhaupt mogelijk is. De chroomlaag is maar een heel dun laagje (microns) dus de kans is groot dat je er doorheen bent of zo dicht daarbij dat polijsten meer schade toebrengt dan goed maakt. De kras moet namelijk zo goed als weg zijn voor je met fijn polijsten (diamantpasta) kunt beginnen. Eigenlijk kun je alleen lichte gebruikssporen weg polijsten; bij echt diepe krassen moet je om het volgens het boekje te doen alle lagen er af halen tot je op het basismateriaal zit, dan polijsten en daarna opnieuw platen. Een nieuwe is goedkoper, ermee leren leven nog meer......

 

Als het slechts oppervlakkig is kun je misschien het beste je licht opsteken in een automaterialenzaak; daar hadden ze vroeger (toen er nog echte bumpers waren) allerlei spul om chroom weer te "herstellen".

Link to comment
Share on other sites

Beetje late reactie.. wel gelezen onder werktijd maar geen tijd gehad om nog te antwoorden. Gelukkig kom ik vaak (te vaak) in een motorzaak dus dat is geen probleem. Is in elk geval het proberen waard. Bedankt voor de nuttige reacties.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.