Jump to content

Duur en mooi?


Snuff

Recommended Posts

Ik vind de vorm van het mes mooi en de afwerking van de rug. Maar om eerlijk te zijn doen de scales dit mes echt geen eer aan. Om het even grof te zeggen ziet het er uit als een stuk afval hout wat even door de zaagtafel gehaald is. Mijn $900,- blijven nog even op de spaarrekening.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Hij is inderdaad schitterend maar die 900 dollar zie ik er als leek niet aan af Snuff, Wat zijn de bijzonderheden die hem zo duur maken of is het hier echt een gevalletje wat een gek er voor geeft?

Link to comment
Share on other sites

Ik vind de vorm van het mes mooi en de afwerking van de rug. Maar om eerlijk te zijn doen de scales dit mes echt geen eer aan. Om het even grof te zeggen ziet het er uit als een stuk afval hout wat even door de zaagtafel gehaald is.

Mee eens. Zijn die scales, of het mes, van heel speciaal materiaal? Het mes heeft een mooie vorm en afwerking, maar die scales vind ik maar gewoontjes. Lijkt een standaard plankje in bijna de meest simpele vorm die je kan bedenken.

 

Duur: ja,

Mooi: het mes wel, de scales niet bijzonder.

Link to comment
Share on other sites

de overgang tang -> rug is wel interessant, precies tegengesteld aan de gunstock-vorm van mijn Deutsche Arbeit met "open ruggetje". Alsof ze de verkeerde kant van het mes hebben geslepen. Of het hier een gevolg van is weet ik niet maar het mes zelf (nog zonder de scales in aanmerking te nemen) ziet er daardoor al uit als een plank. Alsof je naar een pannekoekenmes zit te kijken.

En die scales... Ik doe mn best ze gewoon niet te zien, maar dat wil niet erg lukken.

Link to comment
Share on other sites

$900 zonder verzendingskosten is toch geen geld voor een Bill Elllis custom :twisted:

 

Joost kan zichzelf er nog altijd niet toe brengen om nogmaals dit draadje aan te klikken, sorry Joost dat ik je dag om zeep hielp met de publicatie van die foto's. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Geen reden voor verontschuldigingen Ron.

 

Jullie aller positieve uitingen van razernij met betrekking tot de voortbrenging van een product als het onderhavige, versterkt mij in mijn beleving dat we met z'n allen in staat zijn na ervaring te hebben opgedaan en veel van elkaars opvattingen te hebben gelezen, om het kaf van het koren te scheiden.

 

Vele maanden geleden heb ik al gefulmineerd tegen het cheapo scalesontwerp van de geriatrische patiënt Levi. Ik dacht dat deze charlatan het patent had op het pakken van een balkje; het in de lengte op een bandzaag halveren tot een stop 1,5 centimeter voor het einde en klaar zijn de scales!

 

Deze Ellis heeft dat gewoon overgenomen! Nu is goed gejat altijd beter dan slecht zelf verzonnen. Maar wat dit rund ervan maakt is een schandaal. En wat mij verdrietig maakt is het feit dat het nog verkoopt ook!

 

Ik word hier een beetje moedeloos van. Wat doe je hier tegen? Een topic openen op SRP een remedie? Ik denk het niet. Het blijft vechten tegen de bierkaai.

 

J

Link to comment
Share on other sites

Het mes opzich ziet er interessant uit, een beetje experimenteten met vorm kan ik wel hebben (wel te weinig foto's van om echt een oordeel), de scales daarintegen, vind ik contrairement desillusionerend ( en pijnlijk) cheapass kontgoedkoop overkomen.

Link to comment
Share on other sites

Hoe langer ik er naar kijk hoe mooier ik het mes ga vinden. Ik mag dat strakke en die afwijkende vormen wel. De scales zien er inderdaad niet uit. Ik zou wel eens willen zien wat voor fraais er aan het brein en de vaardige handen van Joost zou ontspruiten om dit mes van een fraaie jas te voorzien. In mijn ogen zou dat een waarlijk schitterend schouw- en lijnenspel opleveren. Maar dat zal wel een illusie blijven...

Link to comment
Share on other sites

Precies, ik weet nog niet eens of ik de scales qua vorm niet mooi vind, ik vind ze gedurfd, er lijkt zelfs over nagedacht! Enkel de afwerking of het gebruikte materiaal vind ik zo...zie vorige posts.

Het mes lijkt niet in evenwicht, alsof er uren en uren aan het mes besteed is om het af te werken, en maar 15 minuten aan de scales.

Eigenlijk als wat een paar jaar geleden "in" was met meubels. i.p.v. blank hout, of gebeitst hout, of dekkend geverfd hout, was op dat moment hout met 1 laagje verf "hot", maar één laag is niet dekkend. Dus alle nerven & knoesten zijn nog zichtbaar, de kleur is wat valer -bij wit is het net alsof er een laag mist overheen geschilderd is.

Ik vind het persoonlijk onaf en niet klaar, unfinished en niet gereed, incompleet en onafgewerkt, onvolkomen en onvoltooid uitzien. Zo, even een lijstje tautologieën toegevoegd en erbij gezet :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.