Jump to content

Lord_Super stainless Classic


Harkos

Recommended Posts

LordSuperStainlessClassic.jpg.69e48ba784f52ed6ecf712873d333012.jpg

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de Lord_Super stainless Classic is voor mij een super mesje. Krijgt dan ook de kwalificatie: zeer goed, Goed mesje, Koopwaardig.

Werkt bij mij in elke gebruikte krabber. Wel is het zo, dat hij het makkelijker doet in de wat mildere krabber, maar als je oplet is het in de agressievere zeker prima scheren.

Hoekgevoeligheid is minimaal. Standtijd voor mij meer dan voldoende bij 10 scheerbeurten, zie onder. Een toppertje. Mesje van het soort uitpakken gebruiken en doorgaan, tot hij op is. Geen speciale zaken om rekening mee te houden (hoek , druk, etc.). Als je je krabber kent is dit mesje doeltreffend.

 

1-Deze Lord voor het eerst ingezet. Meteen het goede gevoel. In de Slant presteert deze zo goed en close, dat ik zowaar een schaafplekje in mijn hals kreeg, die toch even stevig met aluin gedicht moest worden. Gezien de scherpte van het mesje en de stand in de Slant een pijnloze operatie, die opvalt doordat het bloed, maar verder niets.

2-Mesje doet het weer goed. Iets meer dan dat, klein sneetje, die wel wat extra zorg vroeg. Even niet opletten he. In de Fatboy op 6 een prima en vlotte beurt.

3-Weer goed resultaat met deze Lord. In de Fatip geeft het een zeer strakke scheerbeurt. Zacht en soepel. Zonder dat het een gevoel geeft van oppassen voor sneetjes. Gisteren ging dat wel minder.

4-Ofschoon ik een goede scheerbeurt had, vraag ik me af of er morgen nog een 5e x in zit.

In de Slim adjustable moest de laatste pass op 7 om goed glad te kunnen scheren. Toen werd het dan ook wel glad, maar wel met enig bijwerken.

5-Vroeg ik me gisteren af of het mesje mijn 5 norm haalt, welnu met vlag en wimpel. In de 38C een perfecte beurt. In 3 x BBS zonder nodige bij werken. Mooi glad en zonder ook maar een spoor van irritatie. Morgen mag het mesje dus nog een keer. Kijken of in een agressievere krabber het effect nog zo blijft.

6-Ook deze keer leverde de Lord weer een prima scheerbeurt.

In de Pearl OC TTO in 3x spekglad. Dit zonder enige schade.

7-De Lord haalt langzaam de rangen van een bijzonder goed mesje. Zit zeker nog een scheerbeurt in en dit was dus al de zevende.

In de Black Beauty op 6 ging het als een tierelier. Uitermate glad en zacht.

8-Mesje is bezig naar de superklasse op te stijgen.

In de L6 vandaag een beurt alsof het een nieuw mesje betreft in 3x perfect geschoren.

9-In mijn ranking van inmiddels 47 soorten mesjes is deze naar plaats 8 gestegen.

In de Pearl TTO vanmorgen weer een prima prestatie. In 3x glad en prettig geschoren.

10-Inmiddels staat de Lord op een gedeelde 6e plaats.

Vandaag 2x (WTG en XTG) in de R41, dat voelde behoorlijk agressief en mij te trekkerig, ofschoon hij nog wel goed sneed. Vervolgens in de 38c gestopt voor de laatste ATG. Totaal ander mesje liep weer als een zonnetje en de ATG had het bedoelde effect. Weer een stevig voorbeeld van de invloed van de krabber op het gedrag van het mesje.

 

Naar index Harkos

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Mooi uitgebreid verhaal Harkos. Ik leerde de Classic pas kennen jaren nadat ik met de Lord SS Super (blauw/witte verpakking) prima resultaten behaalde en daar vergelijk ik ze dan ook altijd mee. Voor mij is de Classic ook een soort allemansvriend, zowel door het vriendelijke karakter als door het feit dat hij inderdaad in verschillende krabbers prima presteert. Voor mij is hij wel (ietsie) minder scherp en schonend dan de Super maar daar staat tegenover dat ik er 5-6 mee kan scheren, tegen 3-4 keer met de Supers. En 5-6 keer scheren is bij mij gewoon erg goed want de meeste mesjes komen echt niet verder dan 3 en vaak maar 2.

 

Van al de Super Stainless variëteiten van Lord is de Classic denk ik het vriendelijkst; scherper dan de Cool, tikkie liever dan de Super. De Extra heeft misschien nog wel de mooiste combinatie van eigenschappen; net iets zachter dan de Super maar wel scherper dan de Classic en met bijna dezelfde levensverwachting (5 keer scheren voor mij) maar helaas nauwelijks aan te komen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...
  • 6 months later...
  • 4 months later...
Bij Connaught Shaving zijn ze ook in voorraad.  Denk dat ik er ook een 37C bij bestel, maar die moet er dan wel zijn voor mn verjaardag[emoji3]
Iemand enig idee hoe lang het verzenden vanuit de UK duurt???
De laatste keer dat ik iets uit de UK heb besteld was het binnen een week binnen

Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Vorige week 2 doosjes Lord Classic mogen ontvangen van @Woodface, waarvoor nogmaals dank.

 

Deze week maar eens grondig aan de tand gevoeld, en nog steeds! Maandag begonnen in mijn Merkur 37c. Eerste dag beetje twijfelachtig gevoel (heb ik wel met meer mesjes), maar de dagen daarna alleen maar goed gevoel aan over gehouden. Zelfs zo goed, dat hij er nu - na 4x gebruik - nog in zit. Ik vermoed wel dat het morgen, na gebruik, einde oefening is, maar dan nog. Een prima score.

Scheert in deze krabber dus prima, gemakkelijk en comfortabel. Weinig na-effecten bij het gebruik van aluin en ASL. Kortom, deze hoeven bij mij niet te vertrekken.

 

Volgende week zal ik ze zeker ook eens testen in de Fatip Piccolo, eens kijken of ze daarin ook kunnen overtuigen. 

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.