Jump to content

C. V. Heljestrand Mark 10


Tony

Recommended Posts

Zo net in de brievenbus dus de C. V. Heljestrand Mark 10 aangetroffen. De staat waarin hij verkeerd overtreft mijn verwachtingen: vrijwel nieuwstaat, mogelijk een enkele keer gebruikt vanwege de aanwezigheid van enkele zeer fijne krassen bij de snede middels een microscoop te zien, mogelijk van een strop. Geen krasje op het blad te vinden, wel bij de pin vanwege het openen en sluiten, slechts licht opgepoetst tbv de nu volgende fotosessie:

 

2zhnq6v.jpg

 

2h3r0g5.jpg

 

ddg9ko.jpg

 

5ffdbq.jpg

 

29kx21c.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Ik heb net de vorige eigenaar bedankt voor de snelle afhandeling en gemeld hoe blij ik was. Hij was vergeten om het mes op gereserveerd te zetten en heeft dus nog een aantal vrij hoge biedingen ontvangen. Hij vatte het gelukkig sportief op.

Link to comment
Share on other sites

Het mes is inmiddels geslepen middels een progressie van 2K tot en met 20k. Het viel me op hoe weinig metaal weggeslepen is, geen noemenswaardige zwarting, hard metaal dus.

Morgen Proof of the pudding.

Link to comment
Share on other sites

Wat een uniek mooi mes Tony. Er van uitgaande dat je fotografische virtuositeit de werkelijkheid geen geweld aandoet, heb je hier iets in handen dat het waard is tot aan het eind van de rit te koesteren. En dan door te schuiven naar een volgende generatie.

 

J

Link to comment
Share on other sites

Joost, Photoshop heb ik niet, dit mes is In een softbox gefotografeerd, dan zie je elk krasje en stofje. Elke keer dat ik hem in mijn handen heb gehad heb ik mijn vingerafdrukken moeten verwijderen, dat zal wel overgaan hoop ik.

Link to comment
Share on other sites

Inmiddels heb ik me er al twee keer mee geschoren. Het mes kan een zeer scherpe snede aan, Iets te scherp naar mijn zin dus iets meer "smoothnes" bewerkstelligd voor de tweede scheerbeurt vanochtend. Als ik ooit met slechts een mes verder zou moeten zou dit mes een mogelijk kandidaat zijn. Absoluut top.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.