Jump to content

De Barbershop 1934 - 1996


LongShave

Recommended Posts

Toen Pieter Johannes Janse in 1934 voor één jaar een leegstaande ruimte huurde in de Amsterdamse Effectenbeurs (Beursplein 5) om daar tijdelijk zijn herenkapsalon voort te zetten, had hij niet kunnen bevroeden dat dat ene jaar zou uitgroeien tot meer dan een halve eeuw.

 

In het voormalige postkantoortje van de Vereniging voor de Effectenhandel - de posthoorns in de glas-in-lood bovenlichten herinneren daar nog aan - werd in 1934 de Beurs Salon gevestigd. Het toilet, zoals de betimmering van een kapsalon genoemd wordt, werd los tegen de bakstenen muren gezet, om het tijdelijke karakter te benadrukken. Al die jaren veranderde er niets. De Barbershop - zoals de naam sinds 1960 luidt - had een nogal onopvallende zij-ingang links in het thans honderd jaar oude pand van de Amsterdamse Effectenbeurs (1913), dat onder architectuur van ir. Jos.Th.J.Cuypers werd gebouwd.

 

Lees hier de geschiedenis van de Barbershop: http://www.winkelstories.com/Barber01.html

 

Barber05.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.