Jump to content

Zomer vs Winter


Timbo35

Recommended Posts

Voor mij is het grootste verschil tussen zomer en winter dat in de winter mijn huid wat droger en gevoeliger is dan bij hogere temperaturen. Mildere zeep en AS doen al een hoop, evenals minder warm (of zelfs koud/lauw) water gebruiken. Dat laatste is in de winter natuurlijk niet zo'n aantrekkelijk idee maar het scheelt wel veel. Het eindresultaat is bij mij zomer en winter op zich vergelijkbaar maar in de zomer hoef ik eigenlijk nergens op te letten, in de winter wel.

Link to comment
Share on other sites

Het verschil dat ik merkte was dat alles sneller koud wordt -de schuim, je stoppels, je huid, en of dat werkelijk de scheerervaring beinvloed of psychisch is...

Na het aanzetten van de verwarming in de badkamer is het voor mijn gevoel wel verbeterd :-)

Link to comment
Share on other sites

Ik merk zelf niks aan het resultaat, maar het voelt in de winter wel sneller wat rauwer. Wat ik al zei, je huid kan in de winter droger zijn, wat bij mij ook het geval is. Dan heb je wat sneller een branderig gevoel. Vanmorgen nog. Had de Gillette Tech gebruikt, maar omdat deze zo mild is moet ik wel vaker over dezelfde plek. Dit resulteert dus wel in irritatie. Leg de Techs ook maar even aan de kant voorlopig. Ze scheren heerlijk mild, maar dat is nu juist een nadeel. Ik moet te vaak over dezelfde plek, vooral op de kin en onder de neus. In de zomer was dit nog niet echt een probleem.

Misschien ook maar eens gaan kijken voor een Pearl of Fatip.

 

Maar behalve dat ben ik wel gewoon net zo glad als elk ander seizoen.

 

En voor irritatie is er gelukkig asb, of zoals Ron zei Shea butter.

Link to comment
Share on other sites

Tijdens de warmere dagen scheer ik altijd met koud water. Deze winter heb ik dat volgehouden en ik moet zeggen dat het ruwe gevoel die ik anders tijdens de winter had is afgenomen.

Wel is het van belang rekening te houden met het feit dat de huid wat extra verzorging nodig heeft vanwege de droge luchtomstandigheden van de centrale verwarming (zie ook het advies van Ron).

Link to comment
Share on other sites

Omdat ik ook een wat drogere huid heb, neig ik in de koudere maanden wel wat meer naar de vettere asb's. Ik zal Snuff zijn tip voor wat betreft de shea butter eens proberen. Ik heb voor mijn vrouw een massagekaars met shea butter, en dat voelt erg prettig op de huid. Maar eens een potje voor mezelf aanschaffen :D

Link to comment
Share on other sites

Leg de Techs ook maar even aan de kant voorlopig.

 

Misschien ook maar eens gaan kijken voor een Pearl of Fatip.

 

Tech tegenover Fatip :lol: Je zult alvast het probleem van verschillende keren over dezelfde plek moeten gaan niet meer hebben!

Link to comment
Share on other sites

Maakt niet uit, houdt het leuk ;)

Op zich vind ik de Tech lekker scheren, maar soms gaat het irriteren dat ik vaker over dezelfde plek moet. En vooral als je haast hebt dan is het niet zo handig. Moet dus een iets agressievere hebben.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.