Jump to content

Afwerken scales


Noxa

Recommended Posts

Heren,

 

Ik heb vandaag een twee tal nieuwe scales gemaakt voor mijn messen. Nu vraag ik mij af wat ik het beste op het hout kan smeren om het te beschermen tegen vocht en vuil?

 

Het is hout van een perenboom. Ik heb er ooit een keer tung olie op gedaan maar dat was ik niet echt stuk van. Het is goed water afstotend maar beschermd slecht tegen vette vingers.

 

Ik hoor graag wat jullie gebruiken.

Link to comment
Share on other sites

Sommige houtsoorten doen het prima door er met de hand/vingers stevig overheen te wrijven. Dit warmt het hout op waardoor de houteigen oliën het hout beschermen.

Andere houtsoorten zijn uitstekend te behandelen met Camellia-olie, dezelfde olie die ik ook gebruik om mn messen in te vetten. Deze olie trekt goed in, beschermt en is vette vinger-vrij.

Andere houtsoorten werken deze twee trucs geen van beiden. Dan wordt het wat anders, wat ik nog niet weet.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb gisteren een spray meubel lak gevonden in de hobby garage van mijn ouwe heer. Na vier laagjes een perfecte afwerking. Brengt de lijnen van het hout mooi naar voren en geeft een goed waterafstotende finish. Foto's volgen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.