Jump to content

Onbekend mesje


gargoyle

Recommended Posts

Heb ze wel zien liggen op de rommelmarkt, is een persoon die allemaal oude spulletjes zoals zepen, knopen, lucifers, scheermesjes, enz.... verkoopt. Waren bestemd voor een ouder type krabbertje maar ontglipt me even, dacht dat Marcel daar ooit iets over schreef. Nooit zelf gebruikt.

Link to comment
Share on other sites

Ze zien er toch wel uit als vroege DE-mesjes, die hadden ook drie gaten. Ik denk dat de mesjes (en krabbers) waar Snuff op doelt van het merk Wardonia zijn en die hebben een andere afstand van de buitenste centreerpinnen (twee typen zelfs) terwijl de bijbehorende mesjes op die plek flinke slobgaten hadden, veel meer dan deze op de foto. Hierdoor konden Wardonia mesjes wel in de DE maar DE mesjes niet in de Wardonia. Leek slim maar Gillette bestaat nog wel en Wardonia dus niet....

Link to comment
Share on other sites

Let op; deze passen dan alleen in krabbers die uitsluitend met de twee pinnen en de schroefdraad het mesje centreren. Er zijn ook veel krabbers die nog 4 nokjes op de hoeken hebben of die de hele breedte van de sleuf van moderne mesjes gebruiken; daarin passen ze dus nooit.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.