Jump to content

ATT slant


Snuff

Recommended Posts

Nee het mesje zit goed, het wordt geblokkeerd door de pinnetjes onder de kap. Er was nogal wat onrust over mogelijke problemen hiermee bij het scheren maar blijkbaar was dit voorbarig. Er zijn al de nodige berichten verschenen dat dit het allerbeste zou zijn wat er te verkrijgen is momenteel.

 

Nou voor mij persoonlijk ben ik geen fanaat van ATT (Above The Tie) krabbertjes dus ik ben afwachtend maar altijd bereid om alles uit te proberen.

Link to comment
Share on other sites

Ik drukte me waarschijnlijk niet duidelijk genoeg uit. Het is de bedoeling dat het mesje asymmetrisch zit.

 

Waarom?

 

Zodat de kans wat groter is dat je jezelf volledig openhaalt; niets zo uitdagend voor een ervaren DE scheerder dan de kans jezelf open te trekken natuurlijk... :mrgreen:

 

Zonder gekheid; een slant zou door zijn curve in het mesje beter door een zwaardere baart moeten scheren. Er zijn mensen die er echt baat bij hebben terwijl anderen claimen geen wezenlijk verschil te merken. Zelf zit ik er een beetje tussenin; het scheren gaat wel iets makkelijker maar het verschil (tussen de Merkurs 37 en 34) is niet wonderbaarlijk. De slant versnelt wel het bot worden van het mesje in mijn geval; een mesje waar ik normaal 3x mee kan doen gaat in de slant maar twee beurten mee.

Link to comment
Share on other sites

Hier en hier in de gauwigheid twee artikeltjes. Door de kromming van het snijvlak snijdt het mesje meer dan dat het trekt is het idee.

Het gaat inderdaad om de snijdende actie gedurende de haaltjes. Klinkt wel als of dit wat voor mij is. Ik heb een stevige baard met erg stug haar en heb snel last van irritatie of ingegroeide haren. Sinds de Fatip scheer ik me dagelijks met comfort maar nooit meer dan 1 pass. De straight komt om de dag van pas als de Fatip niet is langs geweest.

Link to comment
Share on other sites

Ik zie niet zo goed in waarom een slant beter door een zware baard hakt? Staat het mesje nou iets scheef over de kam, zodat je bij elke haal een snijdende beweging maakt of hoe zit dat?

Precies. Gelijk aan de guillotine, door de scheve snede sneed het ook beter door de nek.

Link to comment
Share on other sites

Door de hals Richard:)

Neenee, de guillotine ging door de nek. Het te onthoofden individu lag op de buik en het valmes viel, zoals met vallen te doen gebruikelijk, van boven naar benee. Beet zichvast in een wervel en met dank aan een combinatie van gewicht, snelheid en scheve snede eindigde het uiteindelijk voorbij de hals. Maar eerst: door de nek.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.