Jump to content

zo ziet een gestripte Fatboy er uit


Snuff

Recommended Posts

Mooi bouwpakketje. Maar ik heb toch het gevoel dat er een sluitringetje/veerringetje mist. Het onderdeeltje dat de ring rechtsonder op de foto aan de lange pen (in het midden) fixeert. Of is die ring rechtsonder juist de fixatiering? Ik heb ook wel eens de neiging om mijn slim adjustable te demonteren, maar ben bang dat ik juist op dat punt de boel onherstelbaar beschadig.

Link to comment
Share on other sites

@P156

Goed gezien. Deze Fat Boy is niet meer te monteren.

Er zijn twee sluitingen. De ouderen hebben de ring rechts onder met schroefdraad en de latere hebben een geperste ring zoals deze. Verwijder je die ring, dan heb je een nieuwe nodig om weer te kunnen monteren. De oudere draai je gewoon los met een omgebogen paperclip. Het verschil zie je daar de oudere twee inkepingen in die ring heeft en de nieuwere geklemde niet. Ik heb beide, maar blijf er mooi van af. Regelmatig schoonmaken en ze zo nu en dan gewoon in de Balistol zetten is afdoende. Laat dat er van boven inlopen. Is voldoende onderhoud.

Echter wil je ze replaten, dan zal je deze ingreep moeten toepassen en zien dat je dus een nieuwe sluitring krijgt of maakt als je een zonder schroefdraad koopt. Ergo altijd naar vragen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.