Jump to content

Professioneel of hobbymatig scheren ?


Shaving Silly

Recommended Posts

Dat vraag ik mij altijd een beetje af ????

 

Hoe groot is de kans dat je daadwerkelijk van hobbymatig scheren naar "je brood er in verdienen" kan gaan ?

Oké die jongens van Schorem die doen dat en er schijnt een dame te zijn in de Jordaan in Amsterdam die op een goeie dag dacht kom ik ga eens scheren en nu een goedlopende barbershop heeft?

 

Rik Vrient gaf in zijn Mooi mens topic ook al aan dat hij er graag verder iets in wil doen en ik scheer nu al ruim 3 jaar in mijn kapsalon maar om nou te zeggen het zet zoden aan de dijk ??

Mensen vinden het al snel te duur dus boven een tientje hoef je niet te vragen maar om er van te leven zou het meer moeten kosten en dan heb ik nog de mazzel een goedlopend bedrijf te hebben want als je moet gaan investeren in een ruimte dan word het helemaal duur.

 

Net als Rik en ik [ hahahha dat rijmt ] hoe zou je nou net die insteek vinden om het van hobbymatig naar speciaal te maken [ en nee niet direct die lingerie er bij halen :D:D ] maar wat ik merk op dit forum dat de meeste zelf heel goed kunnen scheren dus die vallen als wekelijkse klant al af.

 

De oudere mannen in bejaardenhuizen zijn voor Rik klanten maar dan reis je je een versuffing en voor mij is dat dweilen met de kraan open want dan is mijn zaak dicht.

Ik denk dat mijn scheerbus en dan op bedrijfsfeesten en thema feesten , beurzen gaan scheren een gat in de markt is alleen hoe start je zoiets op ??

Ik denk mijn website betere informatie over scheren geven en de mogelijkheid van op feesten.

 

Kortom ??? Hoe zou je net dat stukje meer kunnen realiseren ??

 

Kus Silly

Link to comment
Share on other sites

Schorem heeft volgens mij vooral de naam. Als ik het zo hoor is het scheren bijna lopende band werk (wel heel profesioneel, niemand doet dat hobbymatig ;) ) Schorem zou er dan 6 per uur doen en dan pakken ze 60 euro in een uur (geen idee of het daar 10 euro kost).

 

Voor jou zal dat anders zijn zolang je geen naam opbouwt met het klassiek scheren. Je kan het wel op de rustige momenten doen als je weinig klanten hebt. Is toch weer 10 euro extra. Wat Rik doet is wat anders, die doet het uit hobby en om die mensen een goed gevoel te geven. Met een bus op de juiste beursen (niet de vakantiebeurs ;) ) zou trouwens nog best goed kunnen werken. Of misschien een plekje in de markthal (maar volgens mij gaat het daar vooral om eten) of een andere drukke plek.

Link to comment
Share on other sites

Hij knipt al heel erg lang en is geloof ik als klassiek herenkapper opgeleid.

 

Ik knip al 33 jaar en ben zowel gediplomeerd dames en heren kapster en in mijn tijd moest je nog 3 examen modellen laten zien bij het heren vak , scheren was in mijn tijd al niet meer maar vergeleken met de huidige examen eisen kom ik uit het jaar kruik toen was het een heel stuk pittiger op examen dan tegenwoordig , moest je moest heel wat laten zien om je allround kapster te mogen noemen :D

 

Ik zit voornamelijk met tijd denk ik , het is toch iets wat je op zaterdag laat doen [ en dan heb ik het meestal al snoeidruk met krulspelden ] of iets in de avond uren [ maar ik sta al van 8.30 tot meestal 17.30 op mijn landingsgestel :cry::cry: en eigenlijk moet je veel meer scheren om routine te krijgen net als knippen [ een heer kan ik in 10 minuten kakstrak knippen ]

 

Ohh ik voel de bui al hangen....................................................................................... [ in lingerie op feesies pfffffffffffff ]

Link to comment
Share on other sites

Denk dat het hier heel erg gaat om marketing. markteting en marketing.

De mensen die die het scheren hebben gevonden bij een barbier hebben waarschijnlijk al meer thuis en zul je weinig klandizie aan hebben.

 

Is het een idee dat je bv folders bij schoonheidsspecialisten neerhangt/neerlegt. Hier zie je ook steeds meer mannen die meer verzorging voor zichzelf hebben.

Link to comment
Share on other sites

Je moet ook het type salon zijn voor scheren , zo heb ik wat ouder publiek er tussen zitten en dat is heel lief maar dat rijmt niet met mannen die komen scheren maar je kan niet zeggen tegen tante Truus die al 35 jaar in de zaak komt sorry Men only we gaan scheren en u laat een wind als u gaat staan dus sorry kan niet meer :lol::lol:

 

Dat is het moeilijke , wil je de juiste sfeer scheppen om te scheren moet je er eigenlijk geen vrouwen bij hebben [ iig geen oudjes die boeren of winden laten :roll::roll: ]

Dan kom je dus op de zondag , men only maar doe je dat 1x in de maand of om de maand maar dan blijft het hobbymatig [ wel leuk ] maar kost het meer dan dat het opbrengt maar wel leuk :D:D

 

Eigenlijk is hobbymatig veel leuker als ik er langer over nadenk :D:D en dan wel een beetje naar feesies !!! Vrijgezellenparty's [ hihiih weer die lingerie ] hahahhahhaha Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hihihiih gaat nooit wat worden met mij , ik ben niet serieus genoeg :oops::oops:

Link to comment
Share on other sites

Schorem vraagt €30 voor scheren en voor knippen en scheren €55. Maar dan heb je wel vetkuif coupe.

 

Denk dat schorem een goede reclame offensief is begonnen op de juiste tijdstip.

Kwa scheren is het net als bij elke andere barbier enkel hun zijn een hype omdat ze op tv en in bladen staan.

Denk dat als je echt professioneel wilt barbieren moet je je laten zien. Zien is herkennen en herkennen is komen.

 

Was overigens niet eens gek idee om bv met koningsdag stoel buiten te zetten en scheren . Ik weet hoeveel mensen er langslopen inmiddels.

Dat doen ze goed dan inderdaad :)

Link to comment
Share on other sites

Het is een ondernemersvraagstuk Sil. Hoe veel tijd en geld ben je bereid te investeren en hoe sterk is je geloof in je total product. Wat Rolf ook zegt, als je professioneel wilt barbieren en het percentage scheerklant wilt opschroeven, zal je het "van de daken moeten schreeuwen". Maar tegelijkertijd, de barbiers die ik ken, blijven naast het scheren knippen. En het percentage scheerklanten is klein. Ik weet niet hoe het bij Schorem ligt, maar ook zij doen erg veel traditioneel knippen en het trimmen van baard ende / of snor. Zou weleens willen weten hoeveel van hun klanten een Italian shave ondergaan of specifiek enkel daarvoor komen. Als jij je nog meer wilt richten op traditioneel scheren, zal je dan duidelijker moeten maken in "woord en gebaar". Nadrukkelijk naar voren laten komen op je website; misschien een eigen domein voor je scheerwinkel. Gewoon als voorbeeld; jij scheert in een van oudsher damessalon. Je geeft er zelf al voorbeelden van, maar je website straalt dat ook uit. De hele visie van Schorem kan niet verder de andere kant op liggen.

 

Door hen gewenst of niet, Schorem is gehypet en heeft het voordeel van de naam die leidt tot een grote toeloop aan klanten. Maar wat Marcel zegt, daar zijn meerdere jaren aan investeringen aan vooraf gegaan. Ze zijn gezien en opgepikt door de grote massa en de toeloop is verder toegenomen. Maar daar hebben ze lang en hard voor moeten werken. Ik heb in 2012 een keer met Bertus staan praten toen zij op een Harley evenement in Rotterdam stonden. En de man heeft een visie, draagt een passie uit, is bijzonder uitgesproken in zijn doen en laten en daar moet je van houden. Ik kan zijn vorm van ondernemerschap waarderen en zijn gedrevenheid betaalt zich nu uit. Maar vergis je niet; scheren is bij hen onderdeel van de totale beleving.

 

De aangehaalde De Heere Van Thijssen in Lisse is ook enkel een herenkapper, werkt alleen op maandag op afspraak en heeft een vrijdagmiddag borrel. Opzet is al heel anders; zelf koffie pakken. Plekje aan de koffie tafel en wachten op je beurt. Jan Willem is een barbier daar. Als je het aan hem vraagt, die zou ook vaker willen scheren. Maar ook daar lopen ze tegen de uitdaging van tijd in combinatie met de kosten aan. Een scheerbeurt duurt net zolang, minstens, als een knipbeurt, maar mag in de ogen van de klant minder kosten. De Heere Van Thijssen kwam ik ook per toeval tegen doordat ik een "Italian Shave" Google zoekje deed. En toevallig blijkt er dan iemand te werken die ik ken. Persoonlijk vind ik scheren op afspraak niet werken; ik wil gewoon binnen kunnen lopen. Mede daardoor zal het waarschijnlijk makkelijker te combineren zijn met heren knippen dan met dames.

 

Die in Hoofddorp ken ik enkel van anderhalve post hier op het forum. Ook die is er verder niet op door gegaan. Het is puur een kwestie van marketing; mensen moeten je kunnen vinden en hoeveel kan en wil je daarin investeren. Kijk naar de winkeliers op dit forum; er staan er meerdere als zodanig geregistreerd. Maar in mijn ogen is er maar 1 die er echt investeert. En daar volgens mij, ook rendement van ziet.

 

In Amsterdam zitten meerder barbiers, maar ik dus gerust te beweren dat ook zij niet leven van scheren alleen.

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel Oscar voor je uitgebreide reactie !!

 

En als ik heel eerlijk ben denk ik dat ik meer dames kapster ben met 40 procent heren in mijn zaak [ ik ben de buurtkapster voor hem , haar en de kinderen ] dan barbier en ik zou mijn lieve ouwe dametjes ook nooit willen missen.

 

Het barbieren zou voor mij een aanvulling worden dus meer gericht op feesten en partijen.

Als ik er over nadenk vind ik het meer een feestje om te doen dan dat ik het als werken zie.

 

Kijk zo kom je toch al dichter bij het niveau waarop je een vak onderdeel zou willen uitoefenen en op die manier kunnen investeren , ik zie mijzelf wel op een braderie staan met mijn bus : als scheerbus

 

https://www.facebook.com/178404522335336/photos/a.179781062197682.1073741830.178404522335336/360365527472567/?type=1&theater

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel Oscar voor je uitgebreide reactie !!

 

En als ik heel eerlijk ben denk ik dat ik meer dames kapster ben met 40 procent heren in mijn zaak [ ik ben de buurtkapster voor hem , haar en de kinderen ] dan barbier en ik zou mijn lieve ouwe dametjes ook nooit willen missen.

 

Het barbieren zou voor mij een aanvulling worden dus meer gericht op feesten en partijen.

Als ik er over nadenk vind ik het meer een feestje om te doen dan dat ik het als werken zie.

 

Kijk zo kom je toch al dichter bij het niveau waarop je een vak onderdeel zou willen uitoefenen en op die manier kunnen investeren , ik zie mijzelf wel op een braderie staan met mijn bus : als scheerbus

 

https://www.facebook.com/178404522335336/photos/a.179781062197682.1073741830.178404522335336/360365527472567/?type=1&theater

 

Met een mooi ruig kleurtje op de bus en een goede stoel sta je lekker in het zonnetje. Ik zeg doen!

Link to comment
Share on other sites

Mooi ruig kleurtje op mijn bus :o:o:o:o:o

 

Schat dat ding is 2.5 jaar geleden gespoten in deze kleur :D:D bus is al 23 jaar oud en heeft een godsvermogen gekost aan oppimpen hahahhahah neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kleur blijft "Silly"s lentegroen" maar ik zie me wel de boer opgaan met die bus en een scheerstoel !!!

Link to comment
Share on other sites

Mijn bedoeling was dat hij Vintage Bleu werd dat is die blauwe kleur wat je ook op die Citroen HY en van die volkswagenbusjes ziet maar ik denk dat ik een kleurenblinde autospuiter had want het werd lentegroen , maar ik vind hem wel heel leuk !! En hij valt enorm op en is bekend dat hij van mij is in Amstelveen en omstreken.

{ ik mag hem wel eens door de wasstraat rijden denk ik want hij is in het echie een stuk smoezeliger ]

 

Maar idee volgens mij toppie , met de scheerbus op de zondag de boer op en leuk op braderieën en feesie vooral feesie hahahha , heel belangrijk is dat ik maar weinig hoef te investeren want bus heb ik al alleen reclame maken en scheervriendje porren om mee te gaan want alleen is veel minder leuk !!!

Link to comment
Share on other sites

Ik zit even op de website van jan Heideman te kijken maar die gooit toch ook meer in de strijd dan alleen scheren hiihihiih

 

http://www.xarah.de

 

3 jaar geleden werd mij verteld door hem dat je vooral geen laag decolleté aan mocht doen ???

nou ziet ik liever jou decollete als die van jan heideman hoor sill.

ja hij geeft ook heel vaak scheercursussen en zo.

 

 

gr ton

Link to comment
Share on other sites

Ton de gastvrouw van Jan Heideman is toch wel wat mooier en jonger dan ik :oops::oops::oops:

 

Maar ik vind het grappig dat hij zo'n gastvrouw heeft rondlopen vooral omdat hij heel zuinig keek toen ik 3 jaar geleden vrolijk riep dat als het niet zou lopen bij mij ik het in lingerie ging doen :lol::lol:

 

Gisteren wat zitten kijken op info over jaarmarkten en braderie gebeurens maar dat lijkt me wel heel leuk om eens te proberen met eventueel wat verkopen van scheerzeep en spullen denk ik dat het heel leuk kan zijn.

Link to comment
Share on other sites

snel idd... maar heb toch de voorkeur aan de persoonlijke massage vooraf.

Al zie ik jou dat slaan op het laatst jou ook wel doen (met een brede glimlach) ;)

 

Hahhahha ja hihiihi dan toch in het leer !!!

nou worden wij weer nieuwsgierig

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.