Jump to content

Hey, Chris hier


Chris

Recommended Posts

Hey,

 

Mijn naam is Chris, ben bijna 30 en afkomstig uit België.

 

Mijn vader heeft al een baard van zolang ik mij kan herinneren, dus van hem heb ik nooit leren scheren. Van moeder op mijn 16 dan maar een Philips scheermachine gekregen, en dat heb ik tot deze zomer dagelijks gebruikt, ik heb zelfs nooit nieuwe mesjes gekocht :oops:

 

Ik heb scheren altijd een noodzaak gevonden maar vond het de laatste maanden toch wel echt onaangenaam aan het worden. Op een gegeven moment was het mij beu en toen ik een weekje op reis was de supermarkt binnengesprongen en voor het eerst in mijn leven een scheermes (cartridge natuurlijk), scheerzeep (schuimbus) en aftershave (zonder alcohol) gekocht.

 

Zo heb ik een week lang nat geschoren, de eerste dagen wel wat bloed verloren maar tegen het einde ging het beter en ik had me nog nooit zo glad geschoren. Op het einde van die week had ik dan nog eens mijn scheerapparaat bovengehaald maar toen kwam ik in de hel terecht: mijn haren werden gewoon uitgetrokken! Na een halve scheerbeurt heb ik het scheerapparaat laten liggen voor de housekeeping van het hotel :lol:

 

En sindsdien scheer ik dus nat, ondertussen al enkele maanden en een tweetal maand geleden overgeschakeld van scheerschuim naar "echte" scheerzeep met een borsteltje. Daarvoor was ik het Kruidvat binnengestapt en een potje "De Vergulde Hand" vaste scheerzeep (had ik nog nooit in mijn leven gezien :roll: ) gekocht samen met een borsteltje van een paar euro.

 

Op dit moment ben ik aan het wachten op de levering van Barbiere Di Figaro, die brengt namelijk mijn eerste DE mes (Muhle R89) samen met een betere kwast (Semogue 1800) en wat Proraso producten.

 

Gisteren ben ik ook nog eens naar het Kruidvat geweest om een nieuw potje De Vergulde Hand te kopen want het maken van een goede lather lukt mij nog niet (maar daarvoor open ik zo een nieuw topic).

 

Het lijkt mij hier een gezellig forum dus heb ik besloten om mij te registreren en voor te stellen. Ik ben niet van plan om hier heel actief te zijn, maar je weet nooit natuurlijk ;)

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chris,

 

Hartelijk welkom hier en je gaat nooit meer een grasmaaier voor je gezicht kopen.

 

Schuim kloppen moet je gewoon gaan proberen en daarbij experimenteren met het water. Mijn ervaring is dat de kwast in het begin best nat moet zijn. Nu weet ik niet of je schuim maakt in een kommetje of op je gezicht, maar in een kommetje kun je eventueel nog wat water toevoegen.

 

Vergulde Hand is niet zo duur dus wat proefschuim maken moet geen probleem zijn.

 

Succes en een klein geheimpje. De kans is zeer groot dat je aan het begin staat van meer scheer gerelateerde aankopen. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

maar waarom ben je weer een nieuw dezelfde potje DVH gaan kopen ?

Ik was stellig overtuigd dat er iets mis was met mijn techniek, dat potje de vergulde hand heb ik dan gekocht voor 2 redenen:

1. Het is goedkoop dus ideaal om mijn techniek te verbeteren

2. De proraso scheerzeep die ik kocht is duurder, en dat zou ik zonde vinden om te verpesten door mijn slechte techniek

 

Maar zoals in het andere topic aangegeven ga ik dus gewoon eens met de proraso en mijn nieuwe borstel aan de slag

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.