Jump to content

Poor man strop kit


dazh

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Ik kwam toevallig op de site van whippeddog vanwege tips over hun goedkope silvertip badger scheerkwast. En vond daar deze "Poor man strop kit". Nu was ik benieuwd wat jullie van deze kit vinden voor een beginner. Zijn die 0.1 en 0.3 micron pastas echt nodig?

 

http://www.whippeddog.com/products/view/poor-man-strop-kit

Link to comment
Share on other sites

Bij die kit zit een balsahouten plankje met aan weerszijden chroomoxide en ijzeroxide. De losse zakjes "pasta" (=gewoon oxidepoeder) zijn bedoeld om deze strop van een verse laag te voorzien. Ik heb deze strop gebruikt om te leren stroppen. Inmiddels is hij voor niet meer geschikt voor het stroppen van een open mes, maar nig wel voor zakmessen etc. Ik hond het een prima no-nonsense strop.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb deze destijds (met "flaws") gekocht om niet een dure strop te verkloten. Uitstekende strop om het op te leren. De balsastrop (is inbegrepen, evenals extra zakjes Crox en Feox om opnieuw aan te brengen) voldoet ook prima, en heb je echt wel nodig. Naar gelang de tijd verstrijkt merk je dat het mes wat botter wordt. In dat geval 20 maal op Crox en 20 maal op Feox stroppen en je kunt er weer tegenaan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.