Jump to content

SOTD 13 oktober - 19 oktober 2014


cutthroat

Recommended Posts

- Kropp 5/8 ronde teen

- L'Occitane Plisson

- TFS tabacco verde forte

- Aluin

- Pinaud Clubman aftershave lotion

- TFS tabacco verde forte asb

 

Na gisteravond weer wat messen, waaronder deze, opgefrist te hebben op de Nani 12k, Crox en Feox, mocht de Kropp zich vanochtend bewijzen. En dat deed ze. Gelijk een pukkeltje onthoofd :( . De Plisson had ik wat natter gehouden dit keer, en nu ontstond al snel een overdaad aan schuim. Na afloop had ik voor nog wel twee passes schuim in de kwast.

 

Maar goed, terug naar de Kropp. Ze gleed door de baard alsof deze er niet was. In drie passes dan ook een hele goede DFS. Op een paar plekjes na BBS zelfs.

 

De aluin gaf wel wat prik, iets wat de Pinaud nog eens dunnetjes over deed. Gelukkig was de TFS asb onder handbereik om de boel te sussen.

Link to comment
Share on other sites

Turkse varkenshaar (Lider 1),

Klar Kabinett,

Pearl OC TTO Black,

Rapira_Chrome Stainless 4e x

Harkos® Bay Rum,

Harkos® ASB,

BBS,

 

De Rapira_Chrome Stainless, voor de 4e x gebruikt. Deze Rapira is op weg naar mijn 5 norm. Blijft constant wat betreft scherpte. Het mesje in de Pearl OC TTO deed hey goed. Te goed, want ben klein puntje van de kin kwijt.

De Klar Kabinett met Turkse varkenshaar (Lider 1) maakte weer in een mum een prima schuim en bracht het ook weer goed op de bakkes.

Waarom koop ik van die dure kwasten, als het met een turkse varkenshaar van €5 ook goed gaat. Oh ja daar was ik al achter, zo'n Simpsons LE Best Badger geeft toch een luxer en meer verwen gevoel. Maar toch, dit varken doet het uitstekend.

Link to comment
Share on other sites

Ik had ook een Turks varkentje. Duurde effe voor het op gang was (hoewel minder lang dan de 620) en schuimde als een dolle. Hooguit wat te petit, het geheel. Gebruikte het exemplaar voor het voorsoppen onder de douche. Recent echter schudde ik m uit en nu ja, ik schudde m uit zeg maar. De kop uit de houder. Dat vond ik erg jammer want een prima kwastje: met DVH kreeg ik na éen keer laden de badkuip vol schuim met dat ding.

Link to comment
Share on other sites

- Böntgen & Sabin 6/8

- L'Occitane Plisson

- TFS Italian fern

- Aluin

- Pinaud Clubman aftershave lotion

- TFS tabacco verde forte asb

 

Vandaag weer een prima scheerbeurt, zonder onthoofde pukkeltjes. In drie passes een goede DFS. Aluin gaf ietsje prik, maar dat werd in de schaduw gezet door de "sting and glow" van de Pinaud. Afgesloten met de heerlijke en verzorgende tabacco verde.

Link to comment
Share on other sites

Semogue 1250

TFS Sottozero

Gillette Sheraton

Voskhod (2)

Osage Rub

 

Daaag, baard van 4 dagen! Met de Voskhod was overigens het ook gelijk afgelopen, op tweederde van de scheerbeurt werd het al rap oncomfortabel. Normaal gesproken doe ik langer met dit mesje.

Link to comment
Share on other sites

VanDerToorn tweeband

De Vergulde Hand scheerzeep

Lord s625

Captain

Proraso splash

Gillette aftershave gel

 

Het schuimt blijft nu eindelijk goed binnen in de kwast zitten nu ik mezelf heb aangepast aan de kwast. Ik was zelfs bang dat de kwast te droog zou zijn, maar zelfs voor een dorstige zeep als DVH zat er nog genoeg vocht in, want van uitdrogen van de zeep was geen sprake.

Alleen jammer dat ik nog steeds een haar of 8 verlies nadat ik toch een behoorlijk aantal er uit heb gekamd. Dus van de week toch maar weer contact opnemen met TGN.

Dit keer kan hij zich er niet meer met een k%tsmoesje uit kletsen.

Deze knot is gewoon niet goed.

Link to comment
Share on other sites

AU , op het moment dat ik mijn shavette controleer komt mijn klant binnen en ik schrik klapt dat mes dicht echt vol in mijn duim, bloeden als een rund en bij gebrek aan pleisters maar een wc papiertje met plakband er om heen.

 

En dan scheren met zonder duim ,is wel toppie gelukt!! Sneetje van een cm maar best diep.

 

1x keer met shavette en krabbetje om even uit te proberen en 2x met open mes.

Verder mijn gewone producten gebruikt .

 

Woepie , ik krijg net mijn nieuwe flesje sul filo del rasoio van Proraso binnen , voor de gevoelige huid. Mij benieuwen ??

Link to comment
Share on other sites

De setup van vandaag:

 

- Veni Vidi Vici 6/8

- L'Occitane Plisson

- Proraso groen preshave

- TOBS Jeremyn street scheerzeep

- TOBS Jeremyn street aftershave

 

Vanmorgen lekker de tijd genomen, kleine lag op bed en ik had een zware nachtdienst. 2 passes BBS. De plisson presteert echt fantastisch, hij is erg dorstig maar maakt in geen tijd een vol en romig schuim. Ik mis wel een beetje backbone bij deze kwast, hij is echt heel zacht maar net wat te floppy. Maar verder ben ik echt aangenaam verrast door de kwaliteit van de haren.

Link to comment
Share on other sites

Vero Black Fibre Harkos®,

La Toja,

Gillette Black Beauty Long Handle adjustable,

Rapira_Chrome Stainless 5e x

Harkos® Bay Rum,

Harkos® ASB,

BBS,

 

De Rapira_Chrome Stainless, voor de 5e x gebruikt. 5 norm gehaald. In de Black Beauty op 5 deed hij het weer redelijk moeiteloos. Mesje is geen toppertje, maar is zeker beter dan bv. Derby's

De La Toja met Vero Black Fibre Harkos® gebruikt. De stick maakt, dat het vanmorgen bakkes schuimen werd. Dat ging weer prima met deze black fibre.

Zo dit was het even, want ik vertrek vanavond richting Malaga en denk zondag weer terug te zijn. Dus volgende week verder met de zoektocht naar het ultime mesje. De komende dagen wordt Black Beauty, Black Fibre, Souplex b keus en Arko cool. Alcolada glacial opgevoerd met menthol kristallen en mijn ABS mee, want we gaan naar zon en 26⁰.

Link to comment
Share on other sites

Gillette Slim op 5

Hema 4e x

Omega Trekpleister

Geraspte Arko

DVH asb

 

Baard van 5 dagen ongeveer. Waar dat 'vroegah' met de 3 voudige cartridge een marteling was is dat nu appeltje-eitje. Het mesje was nog scherp genoeg om in 3 passes heerlijk makkelijk glad te scheren. Ik ga de Slim steeds meer waarderen.

Link to comment
Share on other sites

Kleine Fatip

Derby (3)

BRUT scheershuim :oops:

Kruitvat voetloze aluin

DVH asb

 

Vanmorgen weer eens met de neus op de feiten gedrukt ... snel scheren levert geen voordelen op #stom. Tijd was beperkt vanmorgen dus ik dacht tijd te winnen met het gebruiken van de kant-klare-scheerschuim-uit-de-bus. #sorry #schaam :oops: Het schuim ruikt wel lekker (UEKAZ) maar dat was het dan ook wel :( . Niet lekker geschoren, geen tijdwinst en matig resultaat. Morgen rustig overdoen met een goed geklopt zeepje.

Link to comment
Share on other sites

Tijd was beperkt vanmorgen dus ik dacht tijd te winnen met het gebruiken van de kant-klare-scheerschuim-uit-de-bus..

 

Kopsoppen FairArie, in zo'n geval. Je tijdswint het kutten met een bakkie en drupjes water toevoegen, en je hebt toch een goed en aangenaam scheerschuim op het gelaat.

Link to comment
Share on other sites

Merkur Progress

Personna blue lab 2x

Muhle Silverti Fibre

GFT Sandelwood creme

Pre-shave Proraso

TFS Bergamotto Neroli Forte

 

Ook de Merkur met de 'blue lab' werkte goed.Een BBS.Blijkbaar waren de 'blue labs' een goede koop.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.