Jump to content

Simpson Duke 3 Two Band


DoubleB

Recommended Posts

Zoals bij velen wel bekend ben ik een kwasten liefhebber. Dit richt zich dan vooral op dasjes van het hogere segment. Pijnlijk voor de portemonee...

 

Goed, vandaag de Simpson Duke 3 in Two Band. Ik speel al een tijd lang met de gedachten om een Simpson tweebander aan te schaffen. Helaas zijn deze zelden tot niet verkrijgbaar vanwege de verkrijgbaarheid van de haarsoort. Al verdenk ik Simpson ervan dat ze dit met opzet doen, om de kwasten zo erg gewild te houden. Vorige week besloot ik de stoute schoenen eens aan te trekken en Mark Watterson van Simpson rechtstreeks te mailen. Na een korte mailsessie bleek dat er een Simpson Duke 3 tweebander met Briar handvat gereed was. In een vlaag van enthousiasme besloot ik om te kwast aan te schaffen.

 

Afgelopen dinsdag, nadat ik 's middags wakker werd uit de nachtdienst stond de pakketbezorger op voor de deur. Feiloze timing en een zeer snelle verzending; ik stond op het punt om te gaan scheren.

 

f4115e08b77f8493875e404a7445f5f6.jpg

 

Ik ben een zeikerd op het gebied van kwasten. Een kwast moet zacht zijn (werkelijk zacht, geen enkel geprikkel) met een goede backbone om zeep makkelijk op te pikken en makkelijk schuim te maken op het gezicht. Even om het beeldend te maken; Simpson Best kwasten zijn op het randje voor mij, een SOC badger is not done.

 

Inmiddels zijn we een dag of 5 verder en heb ik de kwast iedere dag gebruikt. Tot mijn grote vreugde is de kwast alles wat ik ervan had verwacht. De tips zijn zacht, maar dan ook echt ontzettend zacht. Tot mijn inventaris behoren drie Morris & Forndran kwasten met allen de befaamde 'gel-like' punten. Deze Simpson heeft geen gel-like punten, maar een fluweelzacht gevoel. De backbone is goed aanwezig, maar niet te. Ik heb een Simpson Duke 3 in Best gehad, maar die was veel te stijf naar mijn genoegen. Deze tweebander echter, heeft de 'sweetspot' geraakt voor mij. Maar waar deze kwast écht in uitblinkt is zijn flow. Simpsons kwasten (vooral de Duke en Chubby series) staan bekend om het feit dat ze wat schuim kunnen vasthouden in de knot. Ik was daar dan ook wel enigzins benauwd voor. Niets is minder waar. De kwast heeft werkelijk een formidabele flow through en laat het schuim zeer makkelijk en in grote overvloed los.

 

bf46daf79f13ecb973ee989a2af4ac24.jpg

 

Het handvat vind ik persoonlijk comfortabel. Daarbij moet wel opgetekend worden dat ik een 100% facelatherer ben en nooit mijn schuim in een kom maak. Doe je dit wel, dan kan ik me goed indenken dat het handvat aan de korte kant is. De Briar is wat aan de lichte kant. Waar het standaard Ivory materiaal van Simpson behoorlijk wat gewicht heeft in het handvat, vind ik dat bij de Briar niet terug. Dat is dan ook gelijk het enige minpuntje.

 

De tweebander van Simpson is voor mij een nieuwe favoriet. Ik ben zeer content met de knot en de mate waarin deze presteert. Het is alleen zo jammer dat het dure kwasten zijn en dat deze niet vaak te verkrijgen zijn.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.