Jump to content

SE Revisited


efsk

Recommended Posts

1. Wat een lelijk ding

2. Ziet er uit als een kaasschaaf of een Tierschplastiek apparaat (gebruikt voor huidtransplantaties, alleen googelen als je het aan kan).

3. Waarom $100.000,- pledge voor zo'n project? Dat moet goedkoper kunnen.

 

Ik houd het nog even bij mijn DE's en straights.

Link to comment
Share on other sites

Ik vind het wel iets hebben. Sowieso mooier dan een gilette cartridge!!!

 

Idee vind ik wel leuk, maar echt effectief scheren met zo'n grote vlak? Dan is je schuim al weg voordat je mesje de haren al raakt!?

 

Dit zou wel eens een krabber kunnen wezen voor mensen die zichzelf slecht kunnen scheren vanwege lichamelijke beperkingen oid (zie topic met krabber handvat)

Link to comment
Share on other sites

Technisch gezien lijkt het me wel wat. Materiaal technisch ook, maar $150 is toch wel een beetje veel. Voor €50 zou ik er een kopen. Alleen al vanwege concept en nieuwsgierigheid. Laten we eerlijk zijn, de GEM doet ongeveer hetzelfde zonder een verend nekje en een half mesje, dus scheren zal dat ding wel.

Roestvrijstaal en Micarta is voor de eeuwigheid. Tja, ik verwerp het niet direct.

Link to comment
Share on other sites

Ziet er heftig uit maar is in mijn ogen een totaal fout concept. Door er een verende kop van te maken is één belangrijk element van het scheren weg; de controle. Een verende kop betekent namelijk dat je geen/veel minder controle over het scheergedrag van je krabber hebt.

 

Ze stellen bovendien dat een traditionele SE "hard to use" zou zijn; ik denk dat ze er of nooit één gebruikt hebben, of ronduit staan te liegen.

Link to comment
Share on other sites

Ze stellen bovendien dat een traditionele SE "hard to use" zou zijn; ik denk dat ze er of nooit één gebruikt hebben, of ronduit staan te liegen.

 

Ja ik heb wel meerdere zaken zien staan dat ik dacht van "hier klopt iets niet". Ze vergelijken in de tabel de Beluga met een gewone DE krabber, maar in de grafiek laten ze die DE dan volledig weg. Gewoon omdat er geen voordeel is om voor de Beluga te gaan wanneer je het financieel bekijkt (en zelfs in gebruik valt het nog te betwisten ...). Bovendien toont die grafiek de grotere kost in het begin niet, alleen maar de besparing op lange termijn. Zolang je geen verzameling begint natuurlijk :D

 

Ikzelf zou nooit 105, 140, 155 of 165 dollar (douanekost niet eens meegerekend!) geven aan een krabber, hoe revolutionair hij ook is :)

Link to comment
Share on other sites

Door maar een helft van een DE mesje te gebruiken wordt het toch niet automatisch een SE? :?

De verende kop lijkt mij ook een no-go, zoals hierboven ook al is aangedragen.

Volgens mij proberen ze nieuwe oplossingen te bedenken voor al lang getackelde problemen. Marketing bullshit dus :P

De prijs is ook niet mals, maar past wel in de huidige trend van handgemaakt/RVS etc. Mijn centen krijgen ze in ieder geval niet.

Link to comment
Share on other sites

Ik dacht juist dat er door het verende kopje een constantere druk gehouden kan worden (mits die niet aan het einde van zn slag komt).

Of zie ik dat verkeerd?

 

Je kunt bij een verende kop je scheerhoek nooit constant houden en dat is nou juist essentieel bij een enkele snede. Bij een cartridge maakt dat niet uit want daar wordt de scheerhoek (die al vastligt) niet bepaald door je gedrag maar door de hoek waaronder de mesjes in de cartridge gemonteerd zijn.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Grappig (sorry als ik een oude post naar boven haal) kwam hem net tegen en ze hebben nog steeds niet geleverd. Het lijkt er nu wel op dat ze eindelijk gaan produceren maar goed dan nog is het afwachten. Moet zeggen ben net overgestapt naar een DE maar zie het nut wel een beetje. Zeker omdat je echt wel je best moet doen om het goed te doen zonder je zelf te snijden. Maar goed een paar keer doen en dat gaat vanzelf over. Zeker met deze prijzen kan je best wel even een weekje of wat oefenen. Wat ik alleen niet begreep dat ze vergelijken met een open mes ipv DE. Maar het is zeker een goed idee en een van de voordelen die ik had met mijn fusion was toch dat ik eigenlijk niet nadacht en hem er gewoon overheen ragt. Dat was gelijk na wat jaren het probleem hehehehe. Maar om te zeggen dat een DE lastig is....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.