Jump to content

Rockwell Razors - Shaving, Reinvented


caliban

Recommended Posts

Het idee is wel aardig maar als ze geen losse base plates gaan verkopen voorzie ik veel incomplete krabbers na een paar jaar ("ik weet zeker dat die ongebruikte baseplates nog ergens liggen, maar waar ook alweer") en wat je nu doet is investeren in een droom. Ik heb nergens kunnen ontdekken wanneer de eerste serie verwacht kan worden.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Ben benieuwd naar de ervaringen. Tijdens het scheren gebruik ik achteloos beide kanten. Met verschillende kanten zal je dan toch een beetje op moeten letten ;)

 

Volgens mij is links en rechts wel gelijk; tijdens het scheren maakt dat dan niet uit. Pas als je de baseplate omdraait krijg je een andere geometrie.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Duurt ff, maar inmiddels binnengekomen!

 

Mijn eerste Kickstarter aankoop en gezien het hele projectverloop toch wel onder de indruk. Niet enkel van het scheermes, maar ook van de klantenservice en het geloof dat de mannen van Rockwell in hun eigen product hebben.

 

22oIBHs.jpg

xuFzNbU.jpg

BbjcFT5.jpg

KkUKxki.jpg

a5X1SOL.jpg

 

het scheermes is niet zo shiny zoals op de promotie fotos, maar ik vind het zoals het nu is wel wat hebben. Erg industrieel uiterlijk. Een enorm zware, goede handle, met de 3 verwisselbare scheerkoppen.

 

Ik weet even niet meer welke koppen ik op de foto heb staan, maar je ziet een duidelijk verschil tussen bijv de 1 en de 6.

 

Gisteren de eerste keer ermee geschoren. Eerste pass met de 3, 1 touchup met de 1. Erg goed resultaat! Een resultaat waar ik met een ander scheermes zeker 3 passes voor nodig heb (maar de 3 is dan ook gewoon wat agressiever dan mn andere messen).

 

Zeker wel tevreden! En later dit jaar krijgen alle kickstarter backers nog een nieuw setje scheerkoppen :)

Link to comment
Share on other sites

Het ziet er zeker niet verkeerd uit A. Interessante take op de adjustable natuurlijk, ware het niet dat je door een reeks onderplaten meer en andere variatie kunt creëren. Ik ben benieuwd naar je ervaringen op de duur.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Mijn eerste test van de Rockwell 6S is achter de rug.

 

Best wel een goede krabber moet ik toegeven. 1 en 2 zijn voor mij onbruikbaar (maar iemand die opgezet is met bijvoorbeeld de Feather AS-D2 zal zich hier wel in verheugen), 3 gaat wel, vanaf vier begint het te komen, vanavond 5 en 6 aan de beurt.

 

O zo jammer dat het geheel niet mooier, netter is afgewerkt, beetje amateuristisch jammer genoeg. Had liever wat meer betaald en dan helemaal zoals het hoort. De prijs is dan wel weer een meevaller. Wat vooral opvalt bij deze krabber is het zachte scheergevoel. Tegenvaller is dat het allemaal wat lomp overkomt.

 

Dit is geen blijvertje voor mij maar dat wist ik vooraf al, gekocht voor iemand anders die het niet aandurfde zelf in het buitenland te bestellen. Als tegenprestatie mocht ik hem gebruiken.

 

Mochten ze nou een mooier afgewerkte versie uitbrengen dan zou ik het wel overwegen er eentje aan te schaffen.

 

Gewoon ter info, dit zijn de openingen van de eerste en tweede versie:

 

JetQIF9.jpg

Link to comment
Share on other sites

Schijnbaar is er wel een verschil tussen de kickstarter-versie en de huidige productie-versie in afwerking van de rockwell 6S, tenminste zo interpreteer ik het commentaar op executive shaving;

 

This is NOT the Kickstarter version, this is the 2016 finished article, it's very well made, hefty in the hand and the six heads is a wonderful idea. This is a razor for everyone, it will shave as midly as a Feather Japanese safety razor or as closely as a cut throat razor depending on the plate you use.

 

Dus er is qua afwerking nog hoop!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.