Jump to content

Semogue 1800: Het lukt niet!!


Fraggie

Recommended Posts

Hoi hoi

 

Heb nu ongeveer een week de varkensscheerkwast van Semogue en het lukt mij gewoon niet om een degelijk schuim te maken.

 

Waar het met de dasscheerkwast en kwast van dvh moeiteloos gaat, lukt het met deze HELE MOOIE kwast niet :(

 

Ik doe precies het zelfde als met de andere kwasten. Kwast licht nat maken, laden en roeren maar. Met de das gaat dat snel, met de vergulde hand wat minder snel, maar met de Semogue nog niet gelukt??

 

Kwast ligt mij gewoon niet? Iemand tips voor me? Hij is TE mooi om in de kast te leggen.

 

Gr Hans

Link to comment
Share on other sites

Deze kwast heeft sowieso tijd nodig om ingewerkt te raken. Dat is binnen een week zeker niet gebeurt. Zeker in het begin zou ik zorgen dat de haren verzadigd zijn met water, dus niet alleen maar even vochtig maken. Daarnaast zou ik wat royaler zijn met de hoeveelheid zeep/creme die je gebruikt.

De kwast pas weer opnieuw gebruiken als het haar volledig droog is. Dan krijgen de haren kans om te splijten, wat belangrijk is voor de goede werking van een varkensharen kwast.

Natuurlijk kan het zo zijn dat de kwast je niet ligt, maar voor die conclusie lijkt het me nog wat vroeg.

Link to comment
Share on other sites

Ik zou in begin de Semogue zeker enkele minuten laten weken in water alvorens te gebruiken.

En zoals Marcel zegt duurt het even voor deze kwast is ingewerkt.

Volhouden is de boodschap. Eens ingewerkt is het echt een geweldige kwast (naar mijn mening) :)

Link to comment
Share on other sites

Ik laat mijn varkensharen semogue tijdens het douchen in een bakje met warm water staan. Dan voor het scheren het bakje leeg gieten, de kwast twee keer uitslaan en zeep opschuimen in het bakje. Dat werkt bij mij prima.

Link to comment
Share on other sites

Kopsoppen probeer ik weleens maar is niet mijn ding, lukt gewoon niet.

 

De kwast weken doe ik altijd. Hij gaat in een lauw warm bakje en dan tanden poetsen, wassen en dan pak ik hem daarna.

 

Maar misschien hebben we het probleem al gevonden: hij is sochtends nog wat licht vochtig van de vorige dag. Dus voorlopig maar om de dag gebruiken zodat de haren kunnen breken? Ik droog hem toch echt goed af en daarna sla ik hem ook nog uit. Sterker nog ik blaas er soms weleens in :)

 

Ja ik wil gewoon dat ie het doet haha, want hij staat o zo mooi in mijn scheerkwast houder + krabbertje.

 

Gr Hans.

Link to comment
Share on other sites

En wat hiervoor al gezegd is. Het duurt even voor een varkensharen Semogue het goed doet. Maar als het eenmaal zover is heb je ook een superkwast.

 

Sowieso aan te raden je kwast buiten de badkamer te drogen. Met dit weer kun je hem ook bij een raam zetten dat een stukje open staat

Link to comment
Share on other sites

Ik heb twee keer een Semogue kwast geprobeerd (een 610 en een 1250). Na een paar weken (lichte) frustratie heb ik besloten dat Semogue en ik niet bij elkaar horen.

 

Zelf ben ik enthousiast over Omega kwasten.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben het met de voorgangers eens dat je misschien iets meer tijd nodig heb. Eerlijk gezegd vind ik mijn Semogues erg stugge kwasten en dan bedoel ik niet het gevoel maar de manier waarop ze opschuimen en dat schuim ook weer vrijgeven. Veel product gebruiken helpt zeker maar mijn ervaring met de 1520 is dat dat ook zo blijft. Ik heb hem nu een keer of 80 gebruikt maar het blijft in mijn ogen behelpen.

 

Ik heb twee keer een Semogue kwast geprobeerd (een 610 en een 1250). Na een paar weken (lichte) frustratie heb ik besloten dat Semogue en ik niet bij elkaar horen.

 

Zelf ben ik enthousiast over Omega kwasten.

 

 

Met andere nummers (1480 & 1520) kan ik het hier alleen maar mee eens zijn. Ik heb toch echt wel tijd en energie in m.n. de 1520 gestoken (beduidend meer dan een paar weken) maar bij mij staat Omega duidelijk boven Semogue. Ver erboven eigenlijk.

Link to comment
Share on other sites

Heb zelf net een Semogue 1305 binnen. Ben eerst een half uur gaan schuimen met dat ding. Wat een bende komt er dan van af zeg. Daarna niet 1 dag maar 2 dagen laten drogen. Gisteravond weer een lather gemaakt (zonder te scheren). Ging al wat beter, ik merk dat ik meer water moet gebruiken dan mijn Omega #19. Nu laat ik hem weer goed (min. 24uur) drogen.. Ik gebruik hem pas de derde of vierde keer tijdens een scheerbeurt denk ik.

 

nb: Ik heb nog een Semogue 830 die nog steeds voor geen meter schuim maakt, maar de 1800 en 1305 zouden hetzelfde moeten presteren volgens mij.

 

tldr; langer laten drogen, kwast om de dag gebruiken. varken heeft weken nodig om in te breken.

Link to comment
Share on other sites

Dat is mijn ervaring ook, de meeste Omega's zijn sneller ingewerkt dan de gemiddelde Semogue. Hoewel ik 2 Omega kwasten heb gehad die nooit op gang kwamen, hoe hard ik ook probeerde, de haren spleten niet en de kwast bleef erg prikken. Jammer dan! Bij het opruimen voor onze recente verbouwing heb ik er een weggemikt, afgelopen week is de andere weggegeven aan een theatergroep. Hoewel ik een Semogue bijzonder heb vervloekt, is die kwast uiteindelijk wel erg goed bruikbaar geworden.

Link to comment
Share on other sites

Vanochtend weer met de Semogue geschoren en het ging prima!!

 

Kwast één dag laten staan, voor het scheren flink nat gelaten, goed geladen met TFS sandelwood zeep en ik had prima schuim.

 

Fijn dat het lukt met deze kwast. Nu laat ik hem weer een dag staan en zo ga ik een poosje door.

 

Gr Hans

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.