Jump to content

Tip van de dag!


marco

Recommended Posts

Ik kwam ineens in mn keukenkastje weer de vijzel tegen. Niet zo'n lullig houten bakje met een mini honkbalknuppeltje er in, maar zo'n granieten met een zware staaf. Ik bedacht me ineens dat die de perfecte maat zou hebben voor mn nieuwe kwast en bovendien goed warmte zou vasthouden door de dikke wand. Meteen geprobeerd natuurlijk, en het werkt perfect!!

Door de wat grovere binnenkant schuimt het ook bijzonder makkelijk.

De laatste keer dat ik deze gebruikte waarvoor het bestemd is kan ik me niet eens meer herinneren, dus ik heb nu de perfecte kom/scuttle.

Door zn grootte en gewicht kan hij ook in het water blijven staan en kan ik opkloppen zonder hem vast te moeten houden.

Super!!

Link to comment
Share on other sites

Ander groot voordeel is dat als de binnenkant lekker grof is dat je op zijn tijd weer een nieuwe kwast mag kopen! ;)

 

Ik zou wel een beetje oppassen met laten vallen; wasbak, tenen en vloer kunnen daar toch minder goed tegen denk ik. Maar buiten dat moet dat wel ideaal werken denk ik met structuur aan de binnenkant!

Link to comment
Share on other sites

Ik zei ook de "wat grovere" binnenkant, dus niet de enorm grove binnenkant... Het is gewoon niet zo glad als bijvoorbeeld een mok, maar ook zeker geen schuurpapier. Met slijten zal het dus denk ik wel meevallen.

De nasi zal prima smaken, aangezien ik daar al lang geen vijzel meer bij gebruik. Sinds de geboorte van onze kleine meid en mijn andere werktijden, heb ik geen tijd meer gehad voor uitgebreid koken. Hoeft ook niet, want nu zorgt het kleine moppie voor ontelbaar meer vreugde dan met kruiden spelen in de keuken :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.