Jump to content

Een nieuw krabbertje kopen!!


Fraggie

Recommended Posts

Hallo allemaal.

 

Nu na een paar weken met een krabbertje geschoren te hebben, wil ik de overstap maken naar een kwalitatief betere scheermes dan mijn huidige rimei krabbertje. Niet dat daar veel mis mee is denk ik, maar de prijs verschillen zijn mij te groot om te zeggen dat een dimei evengoed is als een Edwin Jagger bijvoorbeeld. Gewicht is misschien ook belangrijjker, dat het makkelijker glijd?

 

Ik heb er een aantal op het oog, maar ik weet echt niet welke goed is voor mij. Ik heb ook meer gekeken naar het visuele aspect als ik heel eerlijk ben. Het hoeft niet al te agressief maar ook weer niet dusdanig mild dat ik het idee heb dat ik me nog moet scheren. Een open kam of gesloten kam?? wat is makkelijker? wat is prettiger? ik weet het niet, en op internet word ik er ook niet zo wijs van. Nu heb ik een open kam op die dimei, dus als een gesloten kam nog veiliger is, maar wel een goede scheerbeurt, dan is dat wel zo fijn.

 

Hieronder heb ik er een paar, ik weet niet of dat een open kam is of niet, dus help mij aub. Prijs maakt niet zo gek veel uit, maar niet TE, dus max is 50 Euro.

 

http://www.barbieredifigaro.nl/scheerproducten/scheermessen/de-messen/scheermes-pearl-oc-tto-sbf-11-black?sort=p.price&order=ASC

 

http://www.barbieredifigaro.nl/scheerproducten/scheermessen/de-messen/scheermes-feather?sort=p.price&order=ASC

 

http://www.barbieredifigaro.nl/scheerproducten/scheermessen/de-messen/edwin-jagger-de-scheermes-de86rc14bl-rubber-coated?sort=p.price&order=ASC

 

http://www.barbieredifigaro.nl/scheerproducten/scheermessen/de-messen/scheermes-muhle-r101?sort=p.price&order=ASC

 

Het liefst een mes bij deze vrienden (barbiere di figaro), voor de korting en de betrokkenheid bij de forum.. ;)

 

Ik hoor van jullie.

 

Gr Hans

Link to comment
Share on other sites

Over die Pearl kan ik niks zeggen, maar over de rest kan ik zeggen dat het goede beginners messen zijn.

De Feather Popular is erg mild en werkt eigenlijk alleen goed met een Feather mesje, dus of je die moet nemen ?

 

Die Edwin Jagger zou een goede voor jou(als beginner)kunnen zijn ivm verschillende merken mesjes en het rubberen handvat is stroef, dus glijd niet uit je hand.Dus die is goed.

 

Die Muhle is heel erg agressief, dus als je een gevoelige huid hebt is het niet zo lekker en de kans dat je, je hier mee open haald is groot.

 

Eigenlijk is het maar net hoe hoog je budget is ! maar persoonlijk zou ik voor een Merkur Progress gaan omdat je die kunt afstellen aan het mesje(op agressiviteit) waar jij je mee scheert.Deze kost wel meer dan €50 maar ben je wel in principe helemaal klaar.

 

Wil je toch iets wat vergelijkbaar is betreft scheren, met een Ewin Jagger, dan zou je mee kunnen doen met de inkoop actie en de 'Lord L6' kunnen bestellen.Deze kost je 1\6 van de Edwin Jagger.

Link to comment
Share on other sites

Die Mühle R101 zou ik ook niet doen om mee te beginnen. Die krabber is na '13 wel een stuk milder geworden maar ik weet niet hoe mild. De voorganger kon je je prima mee scheren maar kon eventueel ook gebruikt worden om een boompje mee te schillen. De L6 is idd een prima krabber voor bijna niets, zie inkoopacties.

 

Zo'n beetje iedereen hier heeft ondertussen wel een EJ en over het algemeen bevalt die goed dus dat lijkt een veilige keus. De Mühle met de R89 kop is zo goed als identiek dus daar kun je je ook geen buil aan vallen. De Pearl ken ik ook niet en de Feather is idd erg mild; dat kan je goed bevallen, er zijn hier ook liefhebbers voor, maar je kunt misschien beter iets 'naar het midden' opschuiven qua agressiviteit.

Link to comment
Share on other sites

Oke dus met die edwin jagger zit ik wel goed? ik lees dat ie niet mild en ook niet agressief is, dus ergens in het midden, wat ik dus mooi vind..

 

Die inkoop van lord het ik sowieso wel oren naar, maar ik ga evengoed hier in nl een krabber kopen, die lord is dan een soort voor de heb :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ik ben zelf ook net gestart met een krabber. Ik was alleen niet zo verstandig om eerst met een rimei, gilette tech of een Lord te beginnen. Heb meteen een Edwin Jagger DE Razor DEL8914bl (Extra Long’Handle (95 mm – 3¾ inches) gekocht. En ik kan je vertellen dat ik tot nu toe geen spijt heb gehad. Door het gewicht en de langere Handle voelt de krabber fijn in mijn handen, en ik heb zeker niet de kleinste handen.

 

Verder is de EJ mooi en netjes afgewerkt en lijkt voorlopig nog tien tallen jaren mee te kunnen gaan.

Dat zijn mijn 2 centen betreft EJ.

Link to comment
Share on other sites

Fraggle, over de Pearls kan ik uit eigen ervaring vertellen dat het prima krabbers zijn.

Nette afwerking, degelijke bouwkwaliteit en prima scheereigenschappen :)

Ben zelf zeer tevreden over de normale open comb varianten vanwege de handles, die je dus ook op andere krabbers kan schroeven als je dat wilt.

De open comb TTO's zijn ook heerlijke messen, scheren ontzettend effectief!

 

De open combs van Pearl zijn niet super agressief, maar eerder zeer effectief te noemen. Valt ontzettend goed comfortabel mee te scheren, zelfs met de wat scherpere mesjes erin zoals de Feathers. Absoluut geen probleem.

Prijzen van de Pearls zijn ook vrij gunstig.

 

Ik zeg, prima krabbers, beste aanrader :)

Voor beginners zou ik zeggen, pak een normale versies, zijn net wat milder dan de open combs

Link to comment
Share on other sites

Ik zeg, prima krabbers, beste aanrader :)

Voor beginners zou ik zeggen, pak een normale versies, zijn net wat milder dan de open combs

 

Kan je een link geven voor een normale versie van pearl? Of bedoel je met normaal een gesloten systeem? Ik zie nu zoveel verschillende messen langskomen. Barbiere di figaro heeft mij al goed geholpen en het forum ook, dus genoeg om even over na te denken.

 

Gr Hans

Link to comment
Share on other sites

Als je je prijs-lat iets hoger had gelegd dan had ik je de Merkur Progress geadviseerd. Valt door de verschillende standen behoorlijk mee te spelen.

 

Verder zoals overal geroepen wordt een Edwin Jagger DE89l (die l aan het einde staat voor lined, de streepjes op het handvat. Dus niet long) of een andere krabber met een 89 kop.

 

Als 50 euro je grens is kun je ook voor twee krabbers gaan om het leuk te houden.

Dan adviseer ik een Pearl uit de linkjes hiervoor en een Fatip Piccolo voor de momenten dat je toe bent aan een uitdaging 8-)

Link to comment
Share on other sites

Wat je ook nog kunt doen is om de Merkur 23c te nemen of de Merkur 20c.Deze 20c lijkt mij lekker in de hand liggen.

 

Die Merkurs scheren ook alleraardigst, wat mij persoonlijk betreft ook lekkerder dan de EJ/Mühle, maar vrijwel identiek aan de veel goedkopere Lord L6. Dus als-ie toch een L6 koopt 'voor de heb' zou een Pearl of EJ beter zijn voor wat betreft de variatie.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt iedereen!!

 

Oei oei oei wat moeilijk. Ik denk dat ik voor een edwin jagger ga, en vandaag even nadenk welke van de twee:

 

http://www.barbieredifigaro.nl/scheerproducten/scheermessen/de-messen/edwin-jagger-de-scheermes-de86rc14bl-rubber-coated

 

of

 

http://www.barbieredifigaro.nl/scheerproducten/scheermessen/de-messen/edwin-jagger-de-scheermes-del89li14bl-extra-long-handle-95-mm-3-inches

 

(dat is allebei gesloten kam he?)

 

Die de86 heeft mijn voorkeur vanwege het zwarte handvat. Maar als de 89 weer beter scheert!?!?

 

TTO laat ik toch maar schieten, want ik lees zo hier en daar dat daar dan weer zeep tussen gaat zitten, nou gedoe dus.

 

Ik ga straks mijn aquarium verschonen, dat is een soort zen momentje en dan kan ik er rustig over nadenken :D

 

Bedankt en ik laat zeker horen wat ik besteld heb, en waarschijnlijk wel weer meer :roll::roll:

 

Gr Hans

Link to comment
Share on other sites

Hans, die scheerkoppen van de DE86 en DE89 zijn gewoon hetzelfde :D , dus neem dan maar welke je mooier vind van deze twee. :D

 

Maar als ik jou was , en mn budget was rond de 25-30 euro, dan ging ik voor de Lord L6 en als variatie zou ik een Pearl TTO nemen.

Link to comment
Share on other sites

Hans, die scheerkoppen van de DE86 en DE89 zijn gewoon hetzelfde :D , dus neem dan maar welke je mooier vind van deze twee. :D

 

Maar als ik jou was , en mn budget was rond de 25-30 euro, dan ging ik voor de Lord L6 en als variatie zou ik een Pearl TTO nemen.

 

Voor de Lord L6 kan Hans meedoen met de gezamenlijke inkoop actie al zal levering daarvan nog wel even duren.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.