Jump to content

Ford & Medley 6/8 Frameback


efsk

Recommended Posts

Zelfde plaatjes onder het been schoonmaken onderwerp, maar eigenlijk hoort dit hier.

 

Voor:

DSC00273.JPG

Liggende op Sonic Youth - Sister

 

Bij het ontscalen scheurden de rubber scales. Die waren volledig verkauwgumd. Van een ander, nog schoon te maken mes de benen scales genomen.

 

Na enig schuren en poetsen:

DSC00700.JPG

Liggende op The Concert Sinatra

 

Zoals zichtbaar nog flink wat pitting maar ik ben niet ontevreden. Nu scherp zien te krijgen, om te ontdekken of jullie gelijk hebben qua fijne scheerder.

Link to comment
Share on other sites

Dank je, dat vond ik ook :-)

Ik ga alleen de pins nog vervangen. Ze zijn nu niet gelijk en ik vind, nu ik er wat meer mee doe, de revisor-pins niet zo mooi. je zou het koppie er eigenlijk af moeten knippen.

Link to comment
Share on other sites

Nou. Ik heb m alweer verpest. De bevel wilde niet lekker, bleef zo bot als een autoband aan de teen, dus effe wat meer druk en huppelekee halve rug weggeslepen en nog steeds geen bevel. Goed gedaan efsk.

Maar goed. Zo leert men. Of zo.

Link to comment
Share on other sites

die paste niet helemaal over het frame. Was niet breed genoeg. Gevolg was dat de slijpbeweging de tape telkens van het mes trok. Toen heb ik m er maar afgehaald. Later bedacht ik me een andere tapemethodiek die wel had gekund, maar ja.

Sowieso de dag niet, tijdens het schoonmaken van de chosera gleed die uit mn hand. Reflex maakte dat ik m ving met de andere hand, maar daar had ik natuurlijk de schoonmaaksteen in vast. Put in de chosera. Gelukkig niet al te ernstig en aan de rand, dus daar valt omheen te werken.

Link to comment
Share on other sites

Balen Richard! Ook zonde van de scales, die zijn toch wel erg bijzonder. Maar ja, leermomentje zullen we maar zeggen?

De huidige scales zijn herbruikbaar, dus dat is niet zo'n ramp. Dat rubber is gewoon te verwachten, dat is vergaan tegenwoordig. En verder: als het niet lukt moet je stoppen met slijpen. Dat is de wijze les. Beter de volgende dag fris opnieuw want als het niet wil ga je forceren en dan maak je dingen stuk. Net scheren: altijd ontspannen en rustig.

In ieder geval ga ik deze nog wel scherp krijgen want ik zal me er toch in ieder geval een keer mee scheren na al dat poetsen :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.