Jump to content

Koraat VI


joostmoree

Recommended Posts

Heren,

 

Aangezien er geen respons meer komt naar aanleiding van de voltooiing van de Koraat V, publiceer ik daar niet meer over. Dat zou overigens gezien het geschrijf rond het stappenplan op mineure details na, leiden tot een herhaling van zetten.

 

We gaan dus door met de Koraat VI.

 

Terzijde. Koraat V is naar de stenen en de strop gebracht. Vanmorgen. Omdat een scheerbeurt daarmede dus niet tot de mogelijkheden behoorde heb ik geen alternatief gezocht en de baard gelaten waarvoor hij was. Met als resultaat - daar kon ik op wachten - dat toen de lieve vrouw rond 12.00 uur thuis kwam van Goede Dingen doen voor de Medemens in een Ziekenhuis zonder Salaris, ik als gebruikelijk enorm op mijn kloten kreeg want zij beschouwt het overslaan van een scheerbeurt als afglijden en een verbeesting nog erger dan met een korte broek aan in de voortuin struinen.

Dus morgen pas een scheerverslag.

 

Waarom nu al zeuren over de Koraat VI? Hij is nog niet eens bij Ulrik besteld!.

Even los van het naderende Damascener geweld het volgende.

Jullie weten dat ik altijd met hout zit te pielen. Alhoewel een Micarta en Elforyn traject(je) samen met Richard in de inweek en de voorwas ligt.

De ebbenhoutjes (daar zijn er meer van) staan echt een beetje voorop. Als je daarvan iets kunt krijgen van A1 klasse - zo door en door zwart als een Zwarte Piet als ik het cultureel mag houden; waarom neemt Sinterklaas geen echte negers in zijn gevolg op want dan zijn we van dat gezeur af? - dat ergens 20 jaar in een loods heeft gelegen om te drogen in de aanloop tot klarinet te worden verwerkt.

En dan Grenadille. En vervolgens Cocobolo.

Maar, voorafgaande aan de ebbenhoutjes en hun gevolg geven de knoestige houtjes de toon en de maat aan. De burls.

Na maandenlang gezoek ben ik er in geslaagd twee Mallee Burl blokjes van de juiste maatvoering (16 cm lang) te verkrijgen rechtstreeks op de site van Edelholzverkauf. Het kostte een paar knaken maar dan heb je ook wat. Na verzaging en wat verbrassen hier en daar genoeg materiaal voor drie messen.

 

Twee daarvan hebben jullie ondertussen gezien. De laatste twee plankjes zijn wat zorgenkindjes. Maar daarover in een ander verband elders meer.

 

Maar mijn mooiste dag op het gebied van scales maken komt als ik beslag kan leggen op Amboina burl.

Ja Ramon, nu gaat het emotioneel voor je worden. :)

 

Ik schrijf een berichtje aan de heer Wessling van Edelholzverkauf (bij de weg, als je hem aan de lijn krijgt vanuit Berlijn, hij spreek voortreffelijk Nederlands!),

Quote

" Sehr geehrter Herr Wessling,

Ich habe schon öfters Edelholz bei Ihnen gekauft. Ich benutze das Holz für neue Schalen von Rasiermessern.

Es ist ziemlich schwierig um exklusive Hölzer wie Maser zu erwerben. Beinahe alles das angeboten wird hat eine Länge von etwa 12 cm. Das ist zu kurz für mich. Ich brauche mindestens 16,6 cm mit einer Breite von 4 cm.

Glücklicherweise hatten Sie vor ein paar Wochen für mich zwei Mallee Burl Blöcke, die einige nette Boards ergaben. Inzwischen habe Ich damit zwei Rasiermesser gebaut. Aber Amboina?

Um sehen zu lassen was Ich brauche habe Ich einige Bilder vom Arbeitsprozess von dem letzten beigefügt. Sondern bleibt es immer so abstrakt.

Bitte sehe:

http://imgur.com/a/XcDeX

Hochachtungsvoll und mit freundlichen Grüßen,

Joost"

 

Een half uur later antwoord.

Quote

Guten Tag Herr Moree,

wir werden heute noch Amboina-Rasiermessergriffschalen für Sie einstellen.

Etwas später schicken wir Ihnen den Link zum bestellen.

 

Mit freundlichen Grüßen, Olav Pfanz

Edelholzverkauf GbR

Wessling & Pfanz

Monumentenstraße 33-34

10829 Berlin

Mobil: 0171 740 48 95

 

En om 17.20 uur krijg ik het navolgende bericht. De Amboina kan door mij worden besteld. En dat ga ik dus zo dadelijk doen. Met nog een ebben plankje. En dat pokhout daar wordt ik ook niet goed van. En er is ook nog wat onweerstaanbaar olijfhout.

Enfin, het houdt je uit de kroeg. Het leven is mooi.

 

Quote

Sehr geehrter Herr Moree,

hier nun der Link zum Bestellen der Amboina-Messergriffschalen 160 x 43 x 4 mm:

 

http://www.edelholzverkauf.de/product_info.php?products_id=11821

 

Mit freundlichen Grüßen, Olav Pfanz

Edelholzverkauf GbR

Wessling & Pfanz

Monumentenstraße 33-34

10829 Berlin

 

Overigens, staan we verbaasd dat het daar in het Germaansche voor de wind gaat. Die jongens daar zitten er boven op. Gaan ervoor. Zijn niet te stoppen. Fabriceren, produceren kwaliteit. Service is door hen uitgevonden. En ze communiceren alsof ze het werkwoord en het begrip zelf hebben bedacht.

En als ik hier wat heb en ik wil er een beetje vaart in krijgen dan moet dat via de Nationale Ombudsman!

 

Zo ken die wel weer.

 

J

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Prachtig stukje schrijfwerk weer. Help me herinneren je nooit meer te vragen om een stap voor stap verslag: hoe interessant ook het haalt het niet bij een e-pistel van deze orde.

Los daarvan: ik hoop dat de mannen van de edelholz genoeg plankjes gezaagd hebben. Heel het forum bestelt dat spul nu ;-)

Link to comment
Share on other sites

Bovendien, was het niet Caesar die ons vertelde:""Gallia est omnis divisa in partes tres, quarum unam incolunt Belgae, . . . . . Heel Gallia is verdeeld in drie delen. In één daarvan wonen de Belgae, . . . . De andere delen behoorden tot de Aquitaniers en de Kelten.

Kortom, die Hollanders speelden in Gallië geen enkele rol wanneer het toekwam op het ontwikkelen van een verfijnde Gallische smaak! :D Mochten geen lid worden van de club!

 

J

Link to comment
Share on other sites

Blij dat ik dan toch nog iets heb kunnen bijdragen. Ulrik zond me trouwens net een berichtje en vroeg of ik in plaats van het afgesproken hout wellicht interesse had in een nieuw materiaal dat hij nu ook voert. Opgepast! Niet voor gevoelige kijkers! Kun je dit voorstellen met een Damasceen mes erin :shock:

 

image.php?twg_album=Rasiermesser%2Fabalone&twg_show=1a.jpg

 

Mocht hij echter doorbreken op de Amerikaanse markt dan zal hij vast veel afname hebben. Brrrrr .....Het kan nog erger, de nieuwe rage in de US .... lichtgevende scales.

Link to comment
Share on other sites

Mooi materiaal . Maar zou niet "mijn "eerste keus zijn bij een Koraat.

Ik zou persoonlijk liever voor hout of been gaan.

Maar goed ieder zijn ding

Link to comment
Share on other sites

Rolf, wat druk je je toch weer heel civiel en diplomatiek uit. Ik bewonder je daarin.

 

Maar Ik vind het gewoon helemaal kut.

 

Als ik zo vrij mag zijn dit als een heer van stand in deze weloverwogen gekozen gematigd subtiele bewoordingen uit te drukken.

 

J

Link to comment
Share on other sites

Tja dat wou ik niet zo in die zin benoemen maar idd dit gaat echt misstaan op een Koraat. Een stevig mes behoort een stevige jas te krijgen ;)

 

Dit soort handvaten zet je op een Dovo.

Link to comment
Share on other sites

Ja, en ik zet ze er niet zelf op maar sloop ik ze er subiet van af. Zoals ik bij drie van deze mesjes heb gedaan. Dat ik dat zou doen stond al vast voordat ze in de nieuwverpakking werden afgeleverd.

Ik begrijp Ulrik volkomen dat hij ook deze lijn toevoegt aan zijn ambachtelijke producties.

Immers, hij moet ook leven en dus een zo groot mogelijke markt benaderen. En daarbij aanbieden wat de markt wil.

Maar het is wel jammer. Dat je de broek kennelijk niet kunt ophouden met het voortbrengen van alleen esthetisch aanvaardbare producten.

Link to comment
Share on other sites

Aangezien er geen respons meer komt naar aanleiding van de voltooiing van de Koraat V, publiceer ik daar niet meer over. Dat zou overigens gezien het geschrijf rond het stappenplan op mineure details na, leiden tot een herhaling van zetten.

 

Soms is genieten in stilte en slechts het aanschouwen van een conversatie de betere optie.

Link to comment
Share on other sites

Lees ik dit goed? Heeft men in de VS een passie opgevat voor LICHTGEVENDE scales? Zuurstokroze fluorescerende scheermessen in de vroege ochtend? Flikkerende LEDstrips?

Ooit heb ik de stelling geponeerd "Zoveel mensen, zoveel wansmaak" en er blijkt maar weer dat ik daar geen ongelijk in had.

Overigens zijn er die menen soms een zekere wansmaak bij mij waar te nemen. Die mensen hebben ongelijk.

Link to comment
Share on other sites

Oh god wat heb ik teweeg gebracht :oops: Terug naar Koraat VI en de Amboina! En het scheerverslag van de alweer vijfde telg dat ongetwijfeld vandaag zal volgen, ik kan me de smile op Joost zijn gezicht al voorstellen voor de badkamer spiegel.

Link to comment
Share on other sites

Oh Snuf hebbe hebbe hebbe !! en ton sur ton ??? Rose op rose op rose hahhahahha

 

Kan hoor! Heb geantwoord op je bericht in het Koraat Knives topic want we hebben genoeg vervuiling aangebracht in Joost zijn topic (waarvoor sorry, wist niet dat het zo uit de hand zou lopen).

Link to comment
Share on other sites

Joost, die Amboina Burl is werkelijk schitterend. Ik kon het niet laten om ook een stuk te bestellen.

Ik had geluk, een uurtje later was het niet meer te bestellen, zijn er hier nog andere gelukkigen?

Bedankt voor de verwijzing.

Tony

Link to comment
Share on other sites

Ik citeer nog een kersvers bericht dat ik zo even ontving van Ulrik:

 

Joost

 

"Es ist übrigens interessant zu sehen, dass anscheinend du und ich die Leute von Edelholzverkauf dazu gebracht haben auch Rasiermessergriffschalen anzubieten :D

Ich kaufe dort nämlich auch immer mein Holz und lasse es mir zuschneiden.

 

J :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.