Jump to content

Been schoonmaken


efsk

Recommended Posts

Heren, dames ook,

Ik heb wat benen scales. Althans, ik vermoed dat het been is maar het kan ook een ander onderdeel van een (groot) beest zijn. Deze scales zijn in de loop der jaren door gebruik en veroudering behoorlijk vergeeld geraakt. Nu heb ik ze al goed afgewassen, en gepoetst en dergelijke, maar aggressievere middelen dan afwasmiddel durf ik er nog niet op los te laten. Gevolg is dat ze er wel schoon uitzien, maar nog steeds gevlekt vergeeld zijn.

Zijn er andere, aanbevolen, manieren om benen scales goed te reinigen? Zo ja, zijn die hier bekend? Zo ja, kunnen jullie die met me delen ;-)

Link to comment
Share on other sites

Iets van polijst middel misschien? Haal je denk bovenste laag heel dun mee weg waardoor je weer mooie uitstraling krijgt.

(Probeer het eerst op de binnenkant.)

Link to comment
Share on other sites

's Even gezocht op de Intarwepsen en wat denk je wat? Grootmoeders trucendoos leert ons dat je vergeeld ivoor weer wit krijgt door het in te smeren met de met zout ingewreven snijkant van een halve citroen. Dit ga ik hedenavond eens testen.

Link to comment
Share on other sites

Ik citeer:

 

" Re: Schoonmaken beenderen en skeletten

 

Berichtdoor Labstuff » ma aug 24, 2009 11:17 pm

Wat ik (vroeger) deed met oa een konijnen-schedel: Eerst koken in water met wat soda.

Daarna laten drogen in de zon, meestal wordt het dan ook mooi wit. Eventueel een paar dagen in bleekwater leggen.

De schedel is nu al 25 jaar niet verkleurd, dus het bovenstaande heeft in ieder geval gewerkt.

 

Dat koken zou ik niet doen. Maar flink heet water met soda lijkt me niet fout. Ook dat bleekwater niet.

En de zon maakt alles bleek. Mijn eerste Leidse hospita (1968) dweepte daarmee bij het bestrijden van de gele kruizen in haar directoires. :)

 

J

Link to comment
Share on other sites

Ik weet nog niet wat er erger is Joost, het feit dat jij bekend bent met het aanzien der kruizen jouwer hospita heur gedragen ondergoed of het fiet dat ik hier nu over na moet denken.

Zowel de kokende soda als de citroen uitgeprobeerd en echt bleker wordt het alles niet. De voorheen roestige, in vergaan rubber gehulde Ford & Medley frameback zit nu te glimmen in een benen jasje.

Link to comment
Share on other sites

Overigens Richard, wat de titel van deze topic betreft. Ik stapte vanmiddag met een blote voet in spetterende hondenpoep . . . . . .

 

J

Het was niet je dag Joost. Koraat V te laat geslapen om heden nog te kunnen gebruiken, op de kloten van de vrouw omdat Koraat V te laat geslapen was om hedenochtend te gebruiken, faecaliën tussen de tenen...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.