Jump to content

Gillette Black Beauty & Gillette Fatboy


Robert79

Recommended Posts

Ik zit al een tijdje te kijken voor deze twee razors en zijn zo hier en daar 2e hands te vinden.

Nu zie ik wat prijzen staan, maar heb geen flauw idee wat een beetje normale prijzen zijn.

 

Weten jullie misschien wat met name een eerlijke prijs is voor een Gillette Beauty ?

Link to comment
Share on other sites

De hype creëert de schaarste hier. Vooral de Fatboy staat in een enorme belangstelling terwijl de net zo goed scherende Slims veel minder aandacht krijgen. Op zich zijn er veel van in omloop maar als een paar 1000 Amerikanen op zoek gaan gaat het met de prijzen helemaal mis. Sinds ik het een beetje bijhoudt (zo'n 6/7 jaar) denk ik dat de Fatboys al 5-10 keer duurder zijn geworden terwijl de gemiddelde kwaliteit ervan achteruit gehobbeld is.

Link to comment
Share on other sites

Fatboys vooral door de hype, die overigens al jaaaaren duurt. Er zijn gigantische hoeveelheden van gemaakt, wat je niet meer kunt zeggen van Super Adjustables in de laat jaren 70, begin jaren 80. Cartridge systemen wonnen al flink populariteit ten koste van DE systemen.

Link to comment
Share on other sites

Beide zijn niet schaars maar al een behoorlijke tijd erg gezocht, je kent het wel .... ze schrijven dat als je er eentje hebt dan springen de haren al van je gezicht af als je de krabber nog maar tevoorschijn haalt en een paar anderen doen er nog een schepje bovenop en je betaald je blauw voor iets wat eigenlijk helemaal niks speciaal is. Geduld hebben en zoveel mogelijk forums en sites in de gaten houden, op zeker moment loop je dan wel tegen iets betaalbaars en moois aan.

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Heb ze alle 3. Koppen zijn hetzelfde. Verschil voor mij is de greep en het balans, waar bij de slim me iets te dun voelt en de Black beauty er tussen in zit. Door de verschillende handels ligt de kop anders bij het scheren, maar resultaat met zelfde mesje is gelijk.

Link to comment
Share on other sites

Ik dacht dat de kop van de Fatboy iets boller was. Maar voor scheren maakt het 'kein flaus aus'.

 

+1. Dat klopt inderdaad.

Ik heb zowel een Fatboy als een SA (uit 1979, ook mijn geboortejaar). Als je het mij vraagt vind ik de SA beter en efficienter scheren.

Ik heb ook de indruk dat de range tussen 1 en 9 bij een SA groter is dan bij een Fatboy.

 

Prijzen zijn tegenwoordig merkelijk hoger, ik heb ze beide een tweetal jaren geleden gekocht en de prijzen zijn sindsdien (nog) de hoogte ingegaan.

 

Een Slim is evt. ook een alternatief. Volgens mij is die zowat identiek aan een SA op de kleur na.

Link to comment
Share on other sites

Beiden zijn verstelbaar. De ene is een Slim Adjustable, de ander een Super Adjustable, verkrijgbaar in korte en lange versie. Dit om het nog minder verwarrend te maken.

Over Adjustable Gillettes:

Eerst kwam de Fatboy, deze werd begin jaren zestig opgevolgd door de Slim Adjustable. In '68 werd deze vervangen door de Super Adjustable. De productie hiervan is gestopt in' 86 als ik het goed heb.

Er zijn ook nog wat exoten als de Toggle, de 'bottom dial' en de 'Red Dot' gemaakt door Gillette maar dit zijn allemaal collectors items. Voor gewone stervelingen niet relevant denk ik, maar vooral niet te betalen ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.