Jump to content

Nieuwe scheerder


Fraggie

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Hans en ik ben 43 jaar. Mijn hele leven ben ik al een natscheerder, met gewoon gilette-achtige mesjes (lees hema merk), en gilette scheergel voor de gevoelige huid.

 

Naar mijn zoektocht op internet ivm de irritaties die ik altijd heb na het scheren (jeuk) heb ik gelezen dat scheren met een kwast beter is voor irritaties. Ik heb dus een scheerkwast gekocht van HJM (syntetisch) en dat bevalt erg goed. Irritaties zijn een stuk minder nu ik een kwast gebruik en scheerzeep + aftershave balsem (ruikt lekker!!!) van De Vergulde Hand gebruik. In mijn enthousiasme heb ik een kwast van DVH gekocht, varkenshaar en dat bevalt totaal niet, is net een bezem die je over je gezicht haalt. Dus de HJM weer in gebruik genomen.

 

Nu is het hek van de dam, ik ben aan het kijken naar proraso producten en naar kwasten, gewoon uitproberen :D

Dat opschuimen lukt me nog niet zo goed, is maar 1 keer gelukt en voor de rest nog niet, maar dat komt wel.

 

Voor nu hallo allemaal :)

 

Gr Fraggie

 

Oja, ik heb ook nog een krabbertje besteld op een cheapo site ergens, die was 3 euro ofzo en word verzonden via hongkong dus duurt nog wel even :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Welkom, ik heb ook wel eens een elcheapo krabbertje gekocht. Maar die zit in het grijze archief. Even een goed krabbertje (nieuw of tweedehands) is een veel beter idee. Zijn beter afgewerkt, overal dezelfde blade gap en geen braampjes. Zou ik doen want anders begin je verkeerd.

Link to comment
Share on other sites

Welkom Hans! Er zijn fijnere varkensharenkwasten dan die van DVH maar zoals al eerder is gezegd; varkensharen kwasten moeten 'ingebroken' worden om ze zacht en goed presterend te krijgen en dat doe je echt niet in twee weken.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.