Jump to content

Hammond solingen mes met lichte frons


ErikLWD
 Share

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik heb een mes gekocht met een lichte frons en een enkele chip. Ik was/ben van plan het mes zelf wat op te knappen qua uiterlijk, maar ik heb nog nooit een mes geslepen en scheer me ook nog relatief kort met een open scheermes. Ik heb weinig ervaring met wat acceptabel is voor wat betreft de toestand van het mes.

 

DSC03989_zps4291e7ff.jpg

 

Valt hier wat van te maken? Ik denk dat het verwijderen van de frons en de chip eigenlijk niet ge veel materiaal weg gaat nemen, maar misschien zie ik het verkeerd.

Link to comment
Share on other sites

Het mes heeft aan de bovenkant een eigenaardig slijtpatroon (althans dat is wat ik uit de foto's opmaak).

 

Zal redelijk wat metaal moeten verwijdert worden om dit goed te krijgen denk ik (atoma of dmt nodig). Hopelijk niet meer dan een paar euro gekost. Moeilijk te zeggen of het qua scheren wat worden zal.

Link to comment
Share on other sites

Zoals ik het zie op foto valt dat slijtpatroon mee enkel zie ik bij de tip een plekje wat me zorgen baart. Wasrschijnlijk bij genoemde chip maar ik zie daar scheurtje zitten. Of is dit ook weerkaatsing van licht ?(foto 1)

Link to comment
Share on other sites

Nee, geen scheur. Het ligt aan de foto's. Het viel me nogal tegen om het mes netjes op de foto te krijgen. Doordat hij toch nog wel glimt is het blijkbaar moeilijk voor de camera om lekker te focussen. Ik zal morgen eens kijken of ik wat betere foto's kan maken. Heeft iemand tips om wat betere foto's te maken?

Link to comment
Share on other sites

Goede camera en niet met een mobiel (al kunnen sommige mobieltjes hele mooie foto's maken. )

Probeer zonlicht te vermijden die laat hem glimmen.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Het is een beetje een bump, maar het mes is al weer een tijdje goed scherp dankzij een van de forumleden hier. Het mes scheert vele malen beter dan mijn Dovo. Jammer eigenlijk dat ik ooit een nieuwe dovo heb gekocht :-)

 

Het mesje ziet er weer mooi uit. Er was aardig wat werk aan, maar er is toch een prima mes uitgekomen. Er is niet eens heel veel afgeslepen geloof ik, maar er ging wel veel tijd inzitten. In elk geval een prima scheerresultaat nu en daar gaat het immers om.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.