Jump to content

Dovo best Quality scheert niet glad


ErikLWD
 Share

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik heb vorige week een Dovo best quality gekocht. Volgens de winkelier komt deze scheerklaar uit de fabriek. Tijdens het scheren heb ik toch het idee dat het mes trekt en het eindresultaat is niet erg glad.

 

Ik gebruik scheerzeep met een kwast en heb me geschoren na het douchen zodat de haren zacht zouden moeten zijn. Ik heb geen zware baardgroei, zelf geen volledige dekking.

 

Doe ik het verkeerd of is het mes vanaf fabriek toch niet scherp genoeg. Ik lees op internet in de reviews specifiek over dit mes wisselende berichten over hoe scherp Dovo deze aflevert.

 

Graag jullie reactie/advies/bevindingen.

 

Groet,

 

Erik

Link to comment
Share on other sites

Hoi Erik,

 

Allereerst van harte welkom op het forum. Zoals Buffel al zegt, messen zijn af-fabriek vaak niet scheerklaar, ongeacht of ze dit wel of niet aangeven. Een mes ècht scheerklaar krijgen lukt alleen door dit over een successie van stenen te halen. Dit kost dus redelijk wat tijd, en dat zullen ze niet gauw doen.

 

Dat je je niet glad krijgt met een open mes ligt denk ik aan je techniek. Als ik je verhaal zo lees heb je weinig tot geen ervaring met open messen. Dat het mes trekt kan aan je techniek liggen, maar ik zou het in dit geval voornamelijk zoeken in het niet echt scherp zijn. Slijp het mes dus als je dit kunt, of zoek iemand die dit voor je wil doen (er zijn er verschillende hier op het forum). Succes!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb me redelijk uitgebreid ingelezen en op youtube gezocht hoe het moet. Ik had hiervoor een RenRen mes uit China, maar dat doet het dus niet. Daarmee heb ik wel kunnen oefenen, maar echt scheren wilde het niet. Dat mes was dan ook erg dik en het snijvlak leek er op de verkeerde hoek op te zitten. Dit bevestigde de slijper ook. Er viel weinig van te maken zei hij. Althans niet iets wat lang scherp zou blijven.

 

Ik heb vandaag nog even contact gehad met de winkelier en hij bekijkt het mes later deze week even. Indien nodig slijpt hij het alsnog. Het kan natuurlijk ook goed zijn dat het techniek of gebrek daaraan is. Volgens hem is alles scheerklaar uit de fabriek, maar is het handwerk en kan het zijn dat de ene medewerker in de fabriek het mes scherper aflevert dan de andere.

 

Overigens zie ik dat mijn onderwerptitel doet vermoeden dat dovo best quality gewoon niet goed is of zo, maar dat bedoel ik dus niet.

 

Ik laat wel even horen hoe de ontwikkelingen zijn deze week

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.