Jump to content

Shame on me!


SakasakaHeyhey
 Share

Recommended Posts

Beste mede-natscheerders,

 

Ik kwam er achter dat ik mij nog niet heb voorgesteld op dit forum en schaam mij diep.

Dus bij deze:

Ik ben Remco 35 jaar, getrouwd en heb een zoontje van drie. Scheren was bij mij nooit een plezierige bezigheid; ik zag het meer als een noodzakelijk kwaad. Van mijn vader heb ik het niet meegekregen. Die klooide eerlijk gezegd maar wat aan met de goedkope cartridges en deed maar wat. Hij kon mij er niets over vertellen. Geen tips en trucs en do’s en don’ts. “ Gewoon inzepen en scheren” zei hij altijd. Ik kwam altijd gehavend uit de strijd. Snijwondjes en een roodgevlekte nek. “Ja, dan heb je iets verkeerds gedaan!” was zijn antwoord. En ik zei dan: “Wat doe ik dan verkeerd?” “Ik scheer mij op dezelfde manier als u” Ja ik was een beleefde puber haha. Ik kwam alleen niet verder.

 

Dan krijg je van die goedbedoelde adviezen van iedereen. De philishave, de braun, de wilkinsons en gilettecartridgemesjes etc…ik schoot er alleen niets mee op. Ik heb wel alles geprobeerd en ben geëindigd bij de tondeuse. Ik liep altijd rond met een stoppelbaardje om er nog enigszins fatsoenlijk uit te zien…en toen leerde ik mijn vrouw kennen;-)

 

Een echte Surinaamse met het Zuid-Amerikaanse temperament…en ja heren de liefde gaat echt door de maag  Binnen een paar weken was ik zo veel aangekomen dat mijn broek niet meer dichtging, ja logisch wanneer je iedere dag 3 borden opschept. Het is ook zo’n lekker eten de Surinaamse keuken.

 

Hoe ben ik uiteindelijk bij het DE-scheren uitgekomen? Komt indirect ook door mijn vrouw. Ik ben naar dezelfde kapper gegaan als mijn vrouw, een afro-kapper. Daar scheren ze met een shavette de lijntjes van je haargrens en wanneer je wilt, wordt je ook geschoren. Dat had ik laten doen en dat was voor mij de beste scheerbeurt die ik in mijn hele leven gehad heb. Gelijk al mijn vragen gespuwd en ook gevraagd waar ik terecht kan, een klein Turks groenteboertje, twee staatjes verder.

 

Daar heb ik mijn eerste DE-krabber gekocht, een plastic supermaxx met een doos Derby Extra mesjes waarvan ik nog een hele voorraad van heb. Het beviel zo goed dat ik via Google bij Badger and Blade uit ben gekomen en heb mij flink ingelezen. Zo ben ik uiteindelijk ook bij de Nederlandse webshops uitgekomen en via BdF op dit forum. Erg leuk allemaal en wat is internet toch en fijn medium. Op deze manier informatie met elkaar delen is grandioos!

Link to comment
Share on other sites

Sakasakaheyhey

daar ben je wel erg laat mee.

Wil je vergiffenis, dan is dat goed.

Maar een verse roti of bara is wat je dan brengen moet.

 

Welkom, en ja ik oefen inderdaad alvast slechte sinterklaas-rijmpjes... :D

Link to comment
Share on other sites

Thanx jctsoares. Helaas bestaat de groenteboer niet meer. Weggeconcureerd door de grote ketens. Een paar jaar geleden heb ik al de DE's die hij nog had ingeslagen omdat ik niet wist waar ik het anders kon kopen.

 

Erg jammer en heel erg snel dat dat soort kleine winkeltjes niet overeind kunnen blijven terwijl ze er heel hard voor moeten werken.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.