Jump to content

Vraagje over snede van een Ralf Aust


Kogel
 Share

Recommended Posts

za8ymera.jpgebymy8u7.jpg

Ik heb enige tijd geleden een spaanse Ralf Aust 6/8 gekocht. Heel mooi mes.miets te licht handvat maar verder mooi. Ik kan er ook goed mee scheren behalve een dingetje.

 

Zoals je wellicht kan zien zit er een klein venijnig puntje aan. En dat klen venijnige puntje doet zijn naam eer aan. Hij (ik citeer CeesT) hapt naar de baas, en telkens weer. Ik heb een klein beetje de indruk dat dit puntje eigenlijk net iets ronder had moeten zijn.

 

Vraag. Zal ik dat puntje temmen (ff afronden) of zou het mijn techniek zijn?

Link to comment
Share on other sites

Zo'n puntje heeft mijn Ralf Aust met spaanse punt niet

 

qqzhua.jpg

 

Ik ben morgenavond weer thuis en wil dan wel een close up foto van de punt maken.

 

Het beste lijkt mij overigens om deze foto naar Ralf Aust zelf te sturen met de vraag of dit juist is.

Link to comment
Share on other sites

Vraag. Zal ik dat puntje temmen (ff afronden) of zou het mijn techniek zijn?

 

Heb je het mes zelf al een keer geslepen? Zoniet dan is er wat aan de aandacht van de heer Aust ontsnapt. Als je er telkens tegenaan loopt zou ik het inderdaad heel miniem een afgerond puntje aan slijpen (pas op, je doet snel te veel). Anderen houden wel van een scherpe punt ook al moeten ze er echt hun aandacht bij houden, je komt er wel overal mee bij, zelfs je neusharen kan je scheren :)

Link to comment
Share on other sites

Ik rond hem wel ff een beetje af. Mijn neusharen slacht ik met een pincet. Krijg je wel tranen in je ogen van maar tenminste geen stoppels (en een beetje bidden tegen de meningitis)

Link to comment
Share on other sites

Ha Kogel!

 

Mijn spanish points en spikes moeten altijd nauwlettend in hun loop worden gevolgd. Het bewustzijn van waar de punt zich bevindt is essentieel maar de eigenschap van het mes brengt deze norm met zich. Als je het puntje echt naar vindt dan is een paar streken onder een hoek van 55 graden op een 400 korrel waterproof schuurpapiertje voldoende.

Maar belangrijker is mijn gedachtegang over het met een pincet verwijderen van haar uit de neus. Je meldt ironisch meningitis. Dat krijg je er niet zo snel van. Maar de slijmvliezen van de neus zijn een warme vochtige voorplantingsplaats van een ware "dierentuin" van gemene bacillen. Een beschadiging daarvan kan de moeder van alle zweren opleveren. Gebruik een slanke kromme schaar met afgeronde toppen.

 

J

Link to comment
Share on other sites

Dit is het beste wat ik met de camera van mijn telefoon heb kunnen doen. (ik heb opgeruimd en.. ehm.. geen idee waar de digitale camera is gebleven haha)

 

xer295.jpg

 

als ik goed naar jouw foto kijk dan lijkt het net of de punt ergens tegenaan geslagen is.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.