Jump to content

Ik ga op vakantie en neem mee (terug)


cutthroat
 Share

Recommended Posts

Collega scheerders,

 

De vakantieperiode is al weer aangebroken. Sommigen gaan binnenkort (zoals ik), anderen zijn misschien al weer terug. Het leek me leuk om een topic te starten waarin ieder bij kan houden wat er mee gaat, en tips kan vragen of geven voor interessante scheergerelateerde artikelen voor de diverse vakantiebestemmingen.

 

Voor mijzelf ben ik er nog niet helemaal uit wat er mee gaat. Wel mijn Lord L6 met een doosje Red Captains en mijn HJM borstel (beiden goedkoop en geen ramp als deze kapot of verloren gaan). Een open mes neem ik maar niet mee, ik zie de gezichten bij de douane al als ze mijn 8/8 Koraat near wedge uit de koffer halen :lol: . Qua software ben ik er nog niet uit, behalve dan dat het een zeep van TFS gaat worden. Ik heb vorige week mijn bestelling met zeven verschillende TFS zepen binnen gekregen, maar ik ben nog steeds dusdanig verkouden dat ik er nauwelijks iets van ruik. De bergamotto neroli kende en had ik al, ook de asb, dus dat is een kanshebber. Ik hoop dat het gauw gedaan is met de verkoudheid, want zaterdag vertrek ik al richting Tunesië.

 

En dit brengt me bij de volgende vraag: wie heeft er ervaring met dit land en de scheergerelateerde produkten die er te krijgen zijn. Ik verwacht er niet heel veel (of eigenlijk nagenoeg niks) te kunnen vinden, maar wellicht dat één van jullie andere ervaringen met dit land heeft.

Link to comment
Share on other sites

Sorry :oops: . Ik meende wel dat er een dergelijk topic was, maar kon het zogauw niet vinden (mental note: zoekfunctie gebruiken ;) ). Het ging me ook om spullen die mensen mee terug van de vakantie nemen en om het tips uitwisselen en/of aanreiken.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben enkele dagen in Barcelona vrijwilligers werk doen en 2 weken in de buurt van Nice. In Barcelona zal ik niet de tijd hebben om rustig te scheren dus zal dat de gillette gaan doen. Iemand nog tips voor winkels/producten/locaties uit Barcelona en Nice?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Over 2 maanden naar Toscane. Ga daar zeker op zoek naar scheerzeep, etc.

In Florence zit een oude apotheek die zijn eigen scheerzeep verkoopt, Munstermann heet het. Zit op een steenworp afstand van de ponte Vecchio.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.