Jump to content

Lord Platinum Class


Giellus
 Share

Recommended Posts

Nadat ik al een tijdje met de Captain Reds van Lord geschoren heb, heb ik sinds een week ofzo dit mesje in de krabber gedaan. Ik had het al aangegeven in het Reds topic dat ik er heel tevreden over ben, maar vandaag heb ik me voor de 4e keer geschoren met een mesje uit deze Platinum Class, een baard van 3,5 dag, en het mesje sneed erdoor heen alsof het niets was. Ik moest echt kijken of ik de hoek wel goed had en of de haren wel echt weg waren, zo smooth ging het.

 

Bij de Captains begint het met de 4e scheerbeurt toch wat trekkeriger te worden en haal ik er nog wel een wat oncomfortabelere vijfde beurt uit, maar bij deze gaat het na 4 nog steeds smooth. Met stip op de eerste plaats bij mij. Heerlijk mesje voorlopig.

Link to comment
Share on other sites

Guest JanWinters

Als deze je goed bevalen, dan ben ik benieuwd wat je van de Super Chrome vindt.

Edited by JanWinters
Link to comment
Share on other sites

Die super chrome zat bij mn Lord L 6 krabber, maar bij de 2e beurt liet ie al veel haar zitten en begon een beetje te trekken.

Ik heb het mesje al na de eerste scheerbeurt afgedankt. Voor mij minder geschikt dan de super stainless.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de Lord platinum class gisteren voor het eerst gebruikt en vond het best een prettig mesje. (alhoewel de Lord super stainless zeker niet overtroffen wordt....)

Ben benieuwd hoe lang deze het uithoudt.

Link to comment
Share on other sites

Als ik de Platinum Class vergelijk met de Super Stainless Super (blauw/witte pakjes) dan is-ie in mijn Lord L6 of Merkur 33C minder lang meegaand, lijkt minder scherp en is niet echt prettig als ik hem ATG (als 2e pass) gebruik. Kortom, in een milde krabber is-ie op alle fronten minder.

 

Bij toeval echter is zo'n Platinum Class ooit in mijn Slant terechtgekomen en daar gedroeg hij zich voorbeeldig; scherp, smooth en een veel betere levensduur. Na dit type in meerdere 'agressievere' krabbers gebruikt te hebben (Mühle R41 '11, Fatip etc.) kan ik niet anders concluderen dat voor mij de Platinum Class een wat moeizaam en harkerig mesje is in milde DE's maar bijzonder prettig in agressievere krabbers.

Zodanig zelfs dat als ik me voor de eerste keer met een nieuwe agressieve krabber ga scheren er standaard een PC ingaat. Voor mij een mesje met twee héél verschillende gezichten!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.